A futsalhungary beharangozója a Magyar Kupa elődöntőire

A futsalhungary cikke

Az elődöntők első felvonása következik
Női Magyar Kupa: Az elődöntők első felvonása következik

A női futsal Magyar Kupában már a legjobb négy között járnak a csapatok. Az oda-visszavágós párharcok első mérkőzéseire kerül sor vasárnap este. Honlapunk mindig is kiemelt figyelmet fordított a hölgyek kupaküzdelmeire is, így természetesen most sem maradhat el esélylatolgatásunk.

Tolna-Mözs - Hajdúböszörményi TE
2014. 01.05, vasárnap, 19 óra, Tolna, Városi Sportcsarnok

Amióta Horváth György átvette a Tolna-Mözs csapatának szakmai irányítását azóta mintha megváltoztak volna a dolgok a klubnál. A rutinos tréner érkeztével láthatóan sokkal felszabadultabban játszanak Varga Adélék és ez jól látszik az eredményeiken is. A főpróba nagyon jól sikerült a tolnaiaknak a Kiskunfélegyházán megrendezett Persecutor Karácsony Kupán legyőzték az NB I-ben második helyen álló DEAC-ot (6-2) és a két évvel ezelőtti bajnok DVTK-Vénuszt (6-4) is.
A Tolna-Mözs a Magyar Kupában a legnagyobb sikerét 2009-2010-s kiírásában érte el, amikor egészen a fináléig jutottak, ahol aztán a Vestával szemben már alulmaradtak. (1-7)

A Hajdúböszörményi TE még sosem jutott a Magyar Kupában a legjobb négy közé így el lehet képzelni milyen felfokozott várakozással tekint a Bocskai Katonái szurkolócsoportjuk a vasárnapi találkozó elé. A népes és igen hangos vendégdrukkerekre lehet számítani , így a hangulatra biztosan nem lehet panasz. A másodosztályban vitézkedő -valamennyi mérkőzését megnyerő - HTE igen jó passzban van, a hatvani tornán a két részre osztott keretük játszotta a döntőt, azaz kiélezett, izgalmas mérkőzésre lehet számítani.
Az NB I-s rutin és a hazai pálya mindenképpen a Tolna-Mözs mellett szól, ezért honlapunk kétgólos hazai sikert jósol.

Út az elődöntőig:

Tolna-Mözs
1. forduló: erőnyerők
2. forduló: ELTE-BEAC - Tolna-Mözs 2-3
3. forduló: Kecskeméti NLE - Tolna-Mözs 3-10

Hajdúböszörményi TE
1. forduló: erőnyerők
2. forduló: Hajdúböszörményi TE - DEAC 6-4
3. forduló: Hajdúböszörményi TE - DVTK 4-3


Dunakeszi Kinizsi - Astra Kiskunfélegyházi Bulls
2014. 01.05, vasárnap, 19:30 óra, Dunakeszi, Radnóti M. Gimnázium

A Dunakeszi Kinizsi már egy bravúrt véghezvitt a Magyar Kupában, amikor a negyeddöntőben elképesztő izgalmak után -sokak szerint az év mérkőzésén- legyőzte a Rába ETO-t (6-5). Biczi Gábor csapata biztosra vihető, hogy az Astra ellen is mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy újabb szenzációt okozzon és van is erre sanszuk azt figyelembe véve, hogy olyan kitűnő játékosokkal rendelkeznek, mint amilyen például Ősz Csenge, Pádár Anita, Szekér Anita, Bobok Csilla, Csiszár Henrietta.
A Dunakeszi Kinizsi kapcsán is meg kell említeni a szurkolókat, akik már nemcsak a férfiak mérkőzésein teremtenek fantasztikus hangulatot, hanem már a nőin is egyre nagyobb létszámban vannak jelen. Ez is mutatja, hogy a női futsalra is vevők a Kinizsi-fanok így szinte biztosra vehető, hogy Dunakeszin is élénk érdeklődés övezi majd a kupaelődöntőt.

Bár idegenben játssza első mérkőzését az elődöntőben a Magyar Kupa előző kiírásának győztese az Astra Kiskunfélegyházi Bulls a szakemberek szerint a párharc egyértelmű esélyesének számítanak. A Bikákat nemcsak legyőzni nem sikerült eddig senkinek az idei szezonban, de őszintén szólva megszorítani sem igazán. A védekezésük egészen imponáló, alig kapnak gólt, a támadóik közül pedig a Szabó Boglárka - Zágor Bernadett kettősre jelzőt is nehéz találni, hogy pontosan visszaadjuk, mit jelentenek ők nemcsak klubjuknak, hanem a női szakágnak is. Az Astra mára elérte, hogy komoly márkanév lett a női futsalban és nagy meglepetés lenne, ha nem kettős győzelemmel jutna be a fináléba.
Három - négy gólos vendégsikert jósolunk.

Út az elődöntőig:

Dunakeszi Kinizsi
1. forduló: Dunakeszi Kinizsi - BME Docler Akadémia 6-3
2. Forduló: Kalafa-Újbarok SE - Dunakeszi Kinizsi 1-3
3. forduló: Dunakeszi Kinizsi - Rába ETO 6-5

Astra Kiskunfélegyházi Bulls
1. forduló: erőnyerők
2. forduló: Astra Kiskunfélegyházi Bulls - Univerzum 11-0
3. forduló: Közterület SK - Astra Kiskunfélegyházi Bulls 1-20