A hétvége összefoglalása (videóval)

A hétvégén női csapatunk is elkezdte az NB I-es felső-ági rájátszást. Biczi Gábor lányai az első játéknapon szabadnaposak voltak, míg a második fordulóban a lehető legnehezebb ellenfél várt csapatunkra, hiszen Kiskunfélegyházára utaztunk a bajnoki címvédő, kupagyőztes Astra csapatához.
Mindkét társaság meglehetősen tartalékosan lépett pályára, a hazaiak és a mieink is 7-7 játékost neveztek a találkozóra.
A vezetést a hazaiak szerezték meg, a 6. percben Szabó Boglárka talált a kapunkba. A félidő közepéhez közeledve mindkét oldalon akadt lehetőség a gólszerzésre. A 9. percben Pincze Gabriella Csilla szabadrúgásának jóvoltából újfent az Astra ért el találatot. A félidő hajrájában többször szépíthettünk volna, de a helyzeteink és két büntetőnk is kimaradt, hol a kapufa, hol a remekül védő Vincze Anikó mentett, így 2-0-s Kiskunfélegyházi előnnyel vonultak pihenőre a felek.
A második félidő első percében egy újabb szabadrúgásból ismét Pincze Gabriella Csilla bizonyult eredményesnek, így Astra-Kinizsi 3-0. A folytatásban Vincze Anikónak és Ősz Csengének is voltak szép védései. A Második félidő derekán, a 9. percben újabb gólt szerzett a hazai alakulat, négygólos előnyre tévén szert Szabó Nóra révén. Szekér Anitáék a hátrány ellenére is becsülettel mentek, próbálták csökkenteni a hátrányt, igaz a hazaiaknak is akadtak lehetőségeik, sőt, a 34. percben újfent Astra-gólt jegyezhettünk fel, Szabó Boglárka duplázásának köszönhetően már 5-0 állt az eredményjelzőn. A meccs hajrájában is felváltva alakítottak ki helyzeteket a csapatok, de az eredmény már nem változott, a hazaiak megérdemelten tartották otthon a 3 pontot, amivel egyre közelebb kerülnek a címvédéshez, de a mieinket is minden dicséret megilleti, ezen az estén semmi nem jött össze lányainknak.
Folytatás vasárnap 19:30-tól egy vérbeli rangadón a dobogós, 4 ponttal előttünk álló, egy meccsel többet játszó DEAC ellen hazai környezetben.

Női NB I rájátszás, 2. forduló:
Astra Kiskunfélegyházi Bulls - Dunakeszi Kinizsi 5-0 (2-0)
Kiskunfélegyháza, Sportcsarnok, 2014. március 23, 19:30
vezette: Kőrösi János, Kaszala Mihály, Halasi Zoltán Krisztián
Astra: Vincze Anikó - Sebestyén Györgyi, Pincze Gabriella Csilla, Megyes Ágnes, Szabó Boglárka (C)
Cserék: Szabó Nóra, Gyöngyösi Alexandra
Vezetőedző: Dombó János

Dunakeszi Kinizsi: Ősz Csenge - Szekér Anita (C), Szalkai Kitti, Szabó Krisztina, Vella Orsolya
Cserék: Bánhidi Ildikó, Urbán Anett
Vezetőedző: Biczi Gábor

Gólszerző: Pincze Gabriella Csilla 2, Szabó Boglárka 2, Szabó Nóra
Sárga lap: Gyöngyösi Alexandra

A mérkőzés összefoglalója:
A fiúk hétfőn este Budaörsön léptek pályára az ellen az Aramis ellen, akit a két csapat rájátszás-beli első mérkőzésén hazai pályán nagy csatában, 4-3-ra legyőztünk, így a hazaiak azzal a tudattal léptek pályára, hogy mindenképp győzniük kell, különben csapatunk bejut a legjobb négy közé a két győzelemig tartó párharc megnyerésével.
Csakúgy, mint az első mérkőzés, a budaörsi találkozó is kiegyenlített, olykor parázs játékot hozott, nagy taktikai harccal vegyítve. A találkozón Horváth Norbert révén az 5. percben sikerült megszereznünk a vezetést. Helyzetek mindkét oldalon adódtak, újabb találat már nem esett, így 1-0-s Kinizsi-előnnyel fordultak a csapatok.
A második félidő elején aztán összejött az egyenlítés az Aramisnak, a hazaiak játékos-edzője, Frank Tamás hozta vissza a mérkőzésbe, és ezzel a párharcba is a csapatát. Az egyenlítés után mindkét félnek lehetősége nyílt a vezetés megszerzésére, ez a félidő közepén a hazaiaknak sikerült a 32. percben Frank Péter góljával, mely találat az adott pillanatban 3. mérkőzést eredményezett a csapatoknak. A hátrány tudatában 5-4-es játékkal próbálkozott, de az egalizálás nem jött össze csapatunknak, sőt, egy vészkapus játék során eladott labdából az utolsó percben Németh Péter talált az üres kapuba, végleg eldöntve a második találkozót, 3. mérkőzésre kényszerítve ezzel a csapatokat. Az ominózus mérkőzést pénteken játsszuk 19 órás kezdéssel a Radnótiban!

Férfi NB I, rájátszás, negyeddöntő, 2. mérkőzés:
Colorspectrum Aramis - Dunakeszi Kinizsi Futsal 3-1 (0-1)
Budaörs, Városi Sportcsarnok, 2014. március 24, 18:30
vezette: Kovács Gábor, Rózsa József, Moldován István
Aramis SE: Sikur Lajos - Németh Péter (C), Roni, Frank Tamás, Frank Péter
Cserék: Soós Arnold - Tóth Szabolcs, Sámson Zoltán, Birinyi Balázs, Gorjánácz Márió, Takács Márton, Szimcsák Tamás, Korozmán Krisztián, Bálint László
Vezetőedző: Frank Tamás

Dunakeszi Kinizsi: Tóth Gyula - Jordi Illa Solé, Kovács István, Safar Iuliu Tony, Csopaki István
Cserék: Hegedűs Ferenc - Kun Gábor (C), Fekete Róbert, Varga Csaba, Hosszú Ádám, Fehér Krisztián, Horváth Szabolcs, Horváth Norbert
Vezetőedző: Fehér Zsolt

Gólszerzők: Frank Tamás, Frank Péter, Németh Péter, illetve Horváth Norbert
Sárga lap: Tóth Szabolcs, Németh Péter, Roni, illetve Fekete Róbert, Horváth Norbert

A hétvége tehát nem a remélt eredménnyel zárult, de kesergésre nincsen sem ok, sem idő, ugyanis jön egy újabb hétvége, amik roppant fontos lesz mindkét csapatunk számára!
A sort pénteken a fiúk nyitják, március 28-án 19 órától az Aramis látogat ismételten a Radnótiba. A várakozások szerint egy újabb parázs, kiegyenlített találkozó várható, ám csapatunknak minden esélye megvan arra, hogy a legjobb négybe kerüljön a mindent eldöntő 3. mérkőzés, és így a párharc megnyerésével! Ne feledjük, aki nyer, az bejut a legjobb négy közé, míg a vesztes fél számára véget ér a bajnokság!
A hétvége másik fontos mérkőzésére vasárnap kerül sor szintén a Radnótiban, amikor női csapatunkhoz a dobogós, négy ponttal előttünk álló, egy mérkőzéssel többet játszó Debreceni EAC csapata érkezik a mieinkhez, így Kinizsi-győzelem esetén egy pontra megközelíthetjük aktuális vendégünket, nyúlttá téve ezzel dobogós reményeinket!

Tehát két nagyon kiélezett csata vár Klubunkra, játékosainkra, de a segítségetekkel újabb fantasztikus eredményeket érhetünk el, hiszen két sikeresen megvívott hétvégi találkozót követően mindkét csapatunk számára elérhetővé válik a bajnoki dobogó, ami újonc csapatainktól nagyszerű eredmény így első nekifutásra, és amiben Nektek, az ország Legjobb Szurkolótáborának döntő szerepe lesz!!! Reméljük, minél többen kijöttök buzdítani bennünket mint pénteken, mint vasárnap hazai megmérettetéseinkre, és a segítségetekkel pozitív hétvégét zárhatjuk,

Hazai pályán zúgjon: Amíg élek ééén, nem érdekel más, CSAK A KINIZSI!!!
Hajrá Fiúk, hajrá Lányok! Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!!!