A hétvégi bajnokikon: 1 győzelem, 2 vereség

A 2014-es évben január 24 és 26 között mindhárom felnőtt csapatunk megmérettette magát a honi futsal bajnokság különböző osztályaiban. A sorsolás úgy hozta, hogy ezen a hétvégén mindhárom társaság hazai pályán folytathatta a küzdelmeit, pénteken NB I-es és NB II-es férfi csapataink, míg vasárnap NB I-es női csapatunk fogadta aktuális ellenfelét a Radnóti Miklós Gimnáziumban. A mérkőzésről egy rövid tudósítást mellékelünk az alábbiakban:

Dunakeszi Kinizsi Futsal - UTC Futsal Team Szeged 4-6 (2-2)
Dunakeszi, Radnóti Miklós Gimnázium, vezette: Solymosi András, Moldván István, Richter Miklós
Dunakeszi Kinizsi: Tóth Gyula - Bita László, Kun Gábor (C), Csopaki István, Temesi Norbert
Cserék: Hacker Gábor - Kovács István, Safar Iuliu Tony, Fehér Krisztián, Horváth Szabolcs, Horváth Norbert
Vezetőedző: Fehér Zsolt

UTC Futsal Team: Tombácz Róbert (C) - Puskás Csaba, Hegyesi Zsolt, Dürgő Péter, Fülöp Tibor
Cserék: Béry István Endre - Bullás Imre, Bilic Igor, Balogh Ádám, Ondrejó Tamás, Berndt Dániel, Lázár Gábor, Szentes Bíró Tamás
Vezetőedző: Brinszky Adrián

Gólszerzők: Safar Iuliu Tony, Horváth Norbert, Kun Gábor, Bita László, illetve Fülöp Tibor 2, Dürgő Péter, Berndt Dániel, Szentes Bíró Tamás, Puskás Csaba
Sárga lap: Dürgő Péter
Piros lap: Hegyesi Zsolt

A Kinizsi-hétvége első mérkőzésén NB I-es férfi csapatunk fogadta a szegedi UTC Futsal Team alakulatát. A mérkőzésen mutatkozott be legújabb szerzeményünk, Fehér Krisztián.
A kilátogatók fordulatos mérkőzést láthattak, a vendég szegediek szereztek vezetést a 2.percben Fülöp Tibor jóvoltából, amit a félidő közepére sikerült a Kinizsinek megfordítania, először a 6. percben érkezett Safar Iuliu Tony, majd a 10. minutumban Horváth Norbert. Ugyanebben a percben megfogyatkoztak a vendégek, Hegyesi Zsolt jutott a kiállítás sorsára. a félidő utolsó percében aztán váratlanul egyenlítettek a vendégek, Dürgő Péter találatával 2-2-es eredménnyel fordultak a csapatok. A második játékrész elején gyorsan visszavette a vezetést a Keszi, Kun Gábor rögtön az első percben előnyhöz juttatta a Dunakeszit, azonban két perc múlva Berndt Dániel góljával ismét 3-3-mat mutatott az eredményjelző. A félidő közepén az UTC kétgólos előnyre tett szert, a 28. percben Szentes Bíró Tamás, a 30.-ban Fülöp Tibor talált a Keszi kapujába, így a félidő közepén Kinizsi - UTC 3-5 volt az állás. Fehér Zsolt csapata vészkapus játékra állt át, aminek a 37.percben meglett az eredménye, ekkor Bita László góljával visszajöttek a mérkőzésbe a hazaiak, Dunakeszi-Szeged 4-5. A Keszi tovább folytatta a vészkapus játékot a döntetlen kiharcolása érdekében, ám egy eladott labda után Puskás Csaba ívelt az üresen maradt kapuba a 38 percben, kialakítva ezzel a 4-6-os végeredményt.
Vereségével a Kinizsi egy helyet visszacsúszva a tabellán az ötödik helyről várja a folytatást, egy pontra lemaradva a negyedik, egy meccsel többet játszó Veszprémtől, négy egységgel kevesebbet gyűjtve a harmadik Aramistól, míg a Szeged 22 szerzett pontjával a tabella 7. helyét foglalja el.

Dunakeszi Kinizsi II - Tolna-Mözs 5-2 (2-1)
Dunakeszi, Radnóti Miklós Gimnázium, vezette: Laczkó Zoltán, Kozma Zoltán, Geleta Mihály
Dunakeszi Kinizsi: Hegedűs Ferenc - Jordi Illa Solé, Varga Csaba, Horváth Ferenc, Szijjártó Péter (C)
Cserék: Szekeres Attila, Szenyita László - Szamosi Tamás, Vincze Ottó, Szikora Levente István, Benkő Szilárd, Berki István
Vezetőedző: Fehér Zsolt

Tolna-Mözs: Szőcs Richárd - Stadler Tamás, Kovács Richárd, Sós Gergely (C), Kneller Balázs
Cserék: Kiss Gergely - Gál Tamás, Felkert Attila, Erdei István, dr. Papp Tamás
Vezetőedző: Kneller Balázs

Gólszerzők: Jordi Illa Solé 3, Berki István 2, illetve Sós Gergely
Sárga lap: Hegedűs Ferenc, illetve Kneller Balázs

A Kinizsi-péntek második mérkőzésén NB II-es listavezető csapatunk mérkőzött meg a Tolna-Mözs gárdájával. Ezen a mérkőzésen játszotta utolsó bajnokiját a Kinizsi színeiben Berki István, aki az NB I-es Puskás Akadémiához szerződött a Csákvár csapatából. A mérkőzés elején a vendégek hamar vezetést szereztek, köszönhetően Sós Gergely 3. percben szerzett találatának. A Keszi sokáig nem tudta bevenni Szőcs Richárd kapuját, ami aztán a 14. percben Jordi Illa Solé büntetőjével összejött. Már szinte mindenki készült a szünetre, elkönyvelvén az 1-1-es döntetlent, amikor a 19. percben érkezett Berki István, így a félidőben 2-1-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A második félidő elején, a 24. percben a Tolnaiak Sós Gergely újabb találatával még tudtak egyenlíteni, 2-2-re alakítva az eredményt, de két perc múlva Jordi Illa Solé ismét a Dunakeszit juttatta előnyhöz egy nagyszerű szabadrúgás-variáció után. A félidő közepén Berki István második találatával megduplázta a Keszi fórját, így a 28.percben Dunakeszi-Tolna 4-2. A Tolna vészkapus játékkal próbálkozott, de ez nem vezetett eredményre. A mérkőzés utolsó előtti percében aztán Jordi Illa Solé ismét gólra váltott egy büntetőt, amivel beállította az 5-2-es végeredményt.
Győzelmével a Kinizsi továbbra is veretlen, 16 győzelemmel, 1 döntetlennel a tabella élén található, a vendég Tolna a hatodik 24 szerzett pontjával.

Dunakeszi Kinizsi - DVTK-Vénusz 1-4 (0-0)
Dunakeszi, Radnóti Miklós Gimnázium, vezette: Horváth Máté, Richter Miklós, Bodor Marianna
Dunakeszi Kinizsi: Ősz Csenge - Szekér Anita (C), Szalkai Kitti, Szabó Krisztina, Urbán Anett
Cserék: Csiszár Henrietta, Bobok Csilla Mária, Zamira Aisah Tiara, Szabó Ildikó, Papp Alexszandra, Vella Orsolya
Vezetőedző: Biczi Gábor

DVTK-Vénusz: Németh Diána - Miliczki Noémi, Kovács Aliz, Váradi Cintia, Bernáth Csilla
Cserék: Czikó Györgyi - Rondzik Júlia, Boros Kinga, Mikó Vivien, Paranai Enikő, Kresák Katalin, Szőke Zsuzsanna (C)
Vezetőedző: Sárréti Géza

Gólszerző: Csiszár Henrietta, illetve Bernáth Csilla 2, Kovács Aliz, Boros Kinga
Sárga lap: Kovács Aliz, Németh Diána, Váradi Cintia, Mikó Vivien

A Kinizsi-hétvége zárásaként igazi rangadó várt a lányokra, akik a Radnótiban fogadták a forduló előtt 1 ponttal előttünk álló DVTK-Vénusz csapatát. A találkozón bemutatkozott Szabó Ildikó és Papp Alexszandra, és az is tudható volt, hogy Csiszár Henrietta utoljára húz Kinizsi-mezt, miután nagypályán Szerbiába, Szabadkára szerződött az MTK-ból. Illetve azt is tudni lehetett, hogy Pádár Anita nem játszik a Miskolciak ellen, mivel az MTK-val Németországban tartózkodik.
Az első félidőben egyik csapatnak sem sikerült magához ragadnia a vezetést, így gólnélküli döntetlennel vonultak pihenőre a felek. A második félidő 24. percében aztán megtörte a jeget Biczi Gábor vezette csapatunk, egy zseniális szabadrúgás-kombináció után Csiszár Henrietta góljával vezetést szereztünk (így Csiszi utolsó meccsén góllal búcsúzott). Az örömünk nem tartott sokáig, két perc múlva Bernáth Csilla egy labdaszerzés után egalizálta a mérkőzés állását, ezzel Kinizsi-Vénusz 1-1. A félidő közepén a Diósgyőr a maga javára fordította a mérkőzést pár perc leforgása alatt, a 33. percben Kovács Aliz, egy perc múlva Boros Kinga, végül a 35. percben ismét Bernáth Csilla szerzett vendég-találatot, így ekkorra kialakult a 1-4-es végeredmény, melynek következtében a DVTK 4 ponttal meglépett, csapatunk viszont így is a tabella 5. helyen található.


Sajnos a hétvége 1 győzelmet és 2 vereséget hozott. Szeretnénk Nektek megköszönni, hogy a csapataik mellett álltok, és akkor is számíthatunk Rátok, ha esetleg nem sikerül győztesen elhagynunk a játékteret. A bajnokság folytatódik, az elkövetkező hetekben csapatainkra rangadók sora vár majd, férfi NB I-es csapatunk utazik az Aramishoz és a Berettyóhoz, közte pedig fogadjuk a Rába ETO csapatát, míg a lányok a Magyar Kupa elődöntő visszavágójában utaznak az Astrához, majd a bajnokságban a Debrecenhez! NB II-es listavezető csapatunkra pedig a Nagymaros elleni idegenbeli és az Újpest FC hazai mérkőzés vár.
Hajrá Fiúk, hajrá Lányok! Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!!!