A Szent Istvánban lépünk pályára, 20 órától Kinizsi - Garvittax

A 26. játéknapján a Regionális Futsalbajnokság Pest megyei csoportjának hazai bajnoki találkozó vár a Dunakeszi Kinizsire. Szente Tamás vezette csapatunk 20 órától a dobogóért harcoló Zebegény-Garvittax alakulatát látja vendégül a Szent Istvánban. Beharangozó cikkünkben az este résztvevőivel foglalkozunk.

A Kinizsi pénteken a bajnoki címért harcban lévő Üllői DSE csapatának otthonában lépett pályára. A csapatból a mérkőzés napján betegség és egyéb elfoglaltságok végett többen kiestek, a találkozó pedig a bajnokaspiráns hazaiak magabiztos sikerével zárult: a 11-2-es üllői sikerhez Barta Dávid 6, Kalina Tamás 4, Lantos István pedig egy találattal járult hozzá, míg a Keszi góljai Szabó Bence és Kassai Sándor nevéhez fűződtek. A Kinizsi így legutóbbi öt mérkőzésén maradt pont nélkül, így Szente Tamás fiai a 12. helyről, 24 szerzett ponttal várhatják az esti mérkőzést. A csapat házi góllövőlistáját Velez Donát vezeti 20 góljával, őt Verhoczki László követi 14 találattal, míg a harmadik Skulka Botond és Oroszi László Krisztián, akik egyaránt 9 gólnál tartanak.

A Zebegény-Garvittax csapatának eddig változatosan sikerült a tavaszi szereplése: aktuális ellenfelünk 11 idei találkozójából hatszor zárt győztesen, míg öt ízben maradt pont nélkül, ám Vitányi Lászlóék továbbra is harcban állnak a harmadik helyért. A csapatnak a legutóbbi játéknapon nem sikerült pontot szereznie a Kaposvári Rákóczi BFLA otthonában (5-8), előtte pedig két hazai találkozón egy győzelem (Főnix ISE-Gödöllő 13-6) és egy szoros vereség (Tolna VFC, 5-7) a gyémántok mérlege. A Garvittax így 40 ponttal a tabella 5. helyéről várhatja ma esti találkozó kezdetét, a hátrányunk három fordulóval a zárás előtt 4 pont a harmadik PAFC-mitre II. csapatával szemben. A vendégek házi góllövőlistájának élén Vitányi László áll 42 találatával, őt követi Rusvai György 31 góllal, míg a lista harmadik fokát a 27 egységet számláló Menyhei Zoltán található.

A következő sorokban elevenítsük fel picit a felek párharcának történetét: aktuális ellenfelünkkel eddig hét alkalommal találkoztunk, ebből hat Kinizsi sikerrel, míg egy Garvittax győzelemmel zárult, az összesített gólkülönbség 86-20 a Kinizsi javára. A hat Kinizsi-győzelmet hozó mérkőzésre az NB II-ben került sor, a Garvittax sikerével záruló találkozót pedig ősszel rendezték. November elején, a Vasas Sportcsarnokban fordulatos mérkőzésen győzött a Garvittax 3-2-re, cikkünk további részében megtalálható ennek a mérkőzésnek az összefoglalója is. Reméljük, ma este is izgalmas, változatos, szép gólokban gazdag találkozót láthatunk a Szent Istvánban, ahová sok szeretettel várunk mindenkit a 20 órakor kezdődő Dunakeszi Kinizsi - Zebegény-Garvittax találkozóra. Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!

Az első mérkőzés összefoglalója:

A bajnokság állása:
190402_DK_ZG_tab

Regionális Futsalbajnokság, Pest megyei csoport, 26. forduló:
DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL - ZEBEGÉNY-GARVITTAX
Dunakeszi, Szent István Általános Iskola
2019. április 2. (kedd), 20:00

A forduló többi találkozója:
190402_DK_ZG_men