AC Villám-Kinizsi mérkőzés 20:45-től az érdi Treff csarnokban

A 10. játéknapra kerül sor ma este a Regionális Futsalbajnokság Pest megyei csoportjában. Szente Tamás vezette csapatunk az érdi Treff Sportcsarnokba látogat, ahol 20:45-től az AC Villám csapatának vendégei leszünk. A találkozó szereplőivel foglalkozunk a következő sorokban.

A Kinizsi fiataljai egy nagy pofon után próbálnak visszatérni a szezon eddigi részében megkezdett útra, és folytatni a tanulást és a tapasztalatok gyűjtését jelezvén, hogy a Tolna 16-5-ös győzelme csupán kisiklás volt. Szente Tamás fiainkak erre minden esélyük meg is van, hiszen a Tolna elleni találkozót megelőzően vívott mérkőzéseken a csoport élmezőnyébe tartozó csapatok ellen is bíztató játékot produkált a társaság. A kezdő sípszót 9 ponttal a tizedik helyről váró csapat háza táján többen küzdenek sérüléssel, betegséggel, így vezetőedzőnk továbbra sem számíthat a teljes keretre. Ma este biztosan hiányzik majd az összeállításból Skulka Botond, Simon Viktor és Garda Bence neve, viszont több fiatal ismét ott lehet majd a keretben, és reméljük, ők teljesen rendbe jöttek, és ismét készen állnak a mérkőzésekre. Házi góllövőlistánkat Skulka Botond és Verhoczki László vezeti kilenc találattal, a harmadik helyen a hét gólt számláló Velez Donát áll. A vezető hármas után a hat gólt jegyző Jónás Dominik, majd a négy egységet számláló Simon Viktor következik, megelőzve a három gólos Nagy Bence-Ficza Domonkos kettőst, a kétgólos Jónás Márkot, míg a sort az egy találatot számláló Garda Bence és Kohári Levente zárják.

Az AC Villámnak eddigi nyolc szereplését nem sikerült pontot szereznie, így a fordulót megelőzően a tabella 14. helyén található a csapat. A nagytétényi alakulat azonban néhány esetben még élcsapatok dolgát is meg tudta nehetíteni: ha a félidei eredményeket nézzük, a listavezető Vác (félidőben 2-3) és a Zebegény-Garvittax (0-2), valamint a Dabas (3-5) és a Tolna (2-2) elleni találkozóik sem voltak lefutottak 20 percnyi játékot követően. A Villám házi góllövőlistájának élén Guti Dávid és Mándoky Olivér állnak négy találattal, majd a képzeletbeli dobogó legalsó fokán is ketten osztoznak a három gólnál járó Bolla Ferenc és Tar Zsolt személyében. A kétgólosok táborát szintén ketten alkotják: Malul Alon Dávid és Rózsa Dávid, míg a sort egy találattal Bereczki Sándor és Nagy Dávid zárják.

A csapatok eddig két alkalommal találkoztak, igaz ezekre a mérkőzésekre igen rég került sor: a felek még a 2012/2013-as szezonban mérkőztek az NB II Nyugati csoportjában. Mind a két találkozó Dunakeszi-sikerrel zárult (2012 novemberében 14-6 Budapesten, a Spartacus Sportcsarnokban és 18-3 Dunakeszin, a Radnótiban 2013 februárjában). Az esti, érdi Treff Sportcsarnokban sorra kelülő találkozó alakulása facebook oldalunkon követhető lesz majd. Ha el tudjátok kísérni a srácokat, várunk Benneteket sok szeretettel a 20:45-kor kezdődő találkozóra, ha nem, akkor szorítsatok a fiúk sikeréért otthonról! Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!

A bajnokság állása:
181119_Villam_DK_tabella

Regionális Futsalbajnokság, Pest megyei csoport, 10. forduló:
AC VILLÁM - DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL
Érd, Treff Sportcsarnok
2018. november 19. (hétfő), 20:45

A forduló többi találkozója:
181119_Villam_DK_menetrend