ARANYHÉTVÉGE! 4 meccs, 4 győzelem, bajnoki cím!

A Valentin nappal induló hétvége fantasztikus eredményeket tartogatott közösségünk számára. Ezen időszakban Klubunk négy mérkőzésen volt érdekelt, és játékosaink mind a négy esetben győztesen hagyták el a pályát, mi több, a negyedik mérkőzésen bajnoki címet ünnepelhettünk, hiszen NB II-es csapatunk behozhatatlan előnyre tett szert a honi másodosztályú futsal-pontvadászat Közép csoportjának élén.

A hétvége a 14-én, pénteken kezdődött Piliscsabán, NB II-es (akkor még csak) listavezető csapatunk a PAFC csapatához látogattak a bajnokság 20. fordulójában. A keretből a Rába-parti különítményünk hiányzott, hiszen Horváth Ferenc, Szamosi Tamás és Jordi Illa Solé a Győri ETO-val Törökországban edzőtáborozott, így két NB I-es visszajátszóval, Kun Gáborral és Kovács Istvánnal is számolt Fehér Zsolt vezetőedzőnk.
Az első félidőben akadtak lehetőségek mindkét kapu előtt, ám az első találatra a 16. percig kellett várni, ekkor Kun Gábor juttatta vezetéshez csapatunkat. Két percre rá ismét Kun Gábor talált Mihályi Gergő kapujába, így kétgólos Kinizsi-előnnyel fordultak a csapatok. A második félidő 26. percében Méhes Norbert 2-1-re alakította az eredményt, mely után elindult a Keszi gólgyártás. A 28. percben Kovács István találatával már 3-1-te mutatott az eredményjelző, a félidő közepén Vincze Ottó találatával már 4-1-re vezetett a Dunakeszi. A 35. percben kapitányunk, Szijjártó Péter első találatával már PAFC - Kinizsi 1-5. A találkozó utolsó perce újabb két vendéggólt hozott, előbb Szikora Levente István 6-1-re változtatta az eredményt, majd újból Szijjártó Péter következett, aki második találatával beállította a 7-1-es végeredményt.

Férfi NB II Közép csoport, 20.forduló:
Piliscsabai AFC - Dunakeszi Kinizsi II 1-7 (0-2)
Piliscsaba, VM KASZK Szakképző Iskola, 2014. február 14, 19:00
vezette: Puskás Gabriella, Zimonyi Péter, Mezei Ádám
PAFC: Mihályi Gergő - Sersztnyev Richárd (C), Tóth Gergely, Gémesi Áron, Méhes Norbert
Cserék: Fűrész Béla - Takács Kristóf, Laky Richárd, Madar Bence, Balázs János, Puskás Tibor, Balogh Richárd
Vezetőedző: Ziegler János Róbert

Dunakeszi Kinizsi: Hegedűs Ferenc - Vincze Ottó, Szikora Levente István, Szijjártó Péter (C), Benkő Szilárd
Cserék: Szenyita László - Fehér Zsolt, Kun Gábor, Kovács István
Vezetőedző: Fehér Zsolt

Gólszerzők: Méhes Norbert, illetve Kun Gábor 2, Szijjártó Péter 2, Kovács István, Vincze Ottó, Szikora Levente István
Sárga lap: Sersztnyev Richárd


A Kinizsi-hétvége vasárnap folytatódott, amikor női csapatunk a BME Docler Akadémia csapatát fogadta a női elsőosztályú bajnokság 16. fordulójának zárómérkőzésén. Csapatunkkal kapcsolatos hír, hogy Sito Rivera, a Magyar Válogatott szövetségi kapitánya két játékosunkat, csapatkapitányunkat, Szekér Anitát és hazi góllövőlistánk vezetőjét, Pádár Anitát is meghívta az Oroszország elleni dupla barátságos mérkőzésre készülő válogatott keretbe (melyen sajnos Pádár Anita munkahelyi elfoglaltságai miatt nem tud részt venni).
Biczi Gábor együttese gyakorlatilag az első félidőben eldöntötte a találkozó végkimenetelét. Az 5. percben Szalkai Kitti góljával szereztünk vezetést, amit szinte azon nyomban, a 6. percben Pádár Anita duplázott meg. A 10. percben Urbán Anett már 3 gólosra növelte előnyünket, majd a 12. percben MTK-s különítményünk két kiváló képviselője, Bobok Csilla Mária és Pádár Anita találatával már 5-0-ra vezettünk. A félidőre így 5 gólos hazai előnnyel vonultak a csapatok. A második félidőben a BME csapata becsülettel küzdött, próbálkoztak vészkapus játékkal is, mely nem vezetett eredményre. A játékrész első találatára a hajráig kellett várni, ekkor Pádár Anita mesterhármasával már 6-0 állt az eredményjelző táblán. A 39. percben még két találat született, először Hummel-Smuczer Angéla Edina szerezte meg első Kinizsi-találatát, 7-0-ra alakítván az eredményt, majd még szintén ebben a percben Pádár Anita megszerezte őnmaga negyedik, csapata nyolcadik találatát, így kiváló csapatmunka eredményeképpen kapott gól nélkül hozta le a találkozót, Szekér Anita vezérletével nagyszerűen zártunk hátul, és a támadásaink befejezése is nagyszerűen sikerült a rendkívül szimpatikusan küzdő egyetemistákkal szemben.
Győzelmükkel lányaink egy helyet előrébb lépve a tabella negyedik helyén allnak, egy pontra lemaradva a dobogós helyen álló Debreceni EAC csapatától.


Női NB I, 16. forduló:
Dunakeszi Kinizsi - BME Docler Akadémia (Galaxis) 8-0 (5-0)
Dunakeszi, Radnóti Miklós Gimnázium, 2014. február 16, 19:30
vezette: Kovács Péter Róbert, Horváth Máté, Bodor Marianna
Dunakeszi Kinizsi: Ősz Csenge - Szekér Anita (C), Szalkai Kitti, Bobok Csilla Mária, Pádár Anita
Cserék: Bánhidi Ildikó, Szabó Krisztina, Hummel-Smuczer Angéla Edina, Urbán Anett, Papp Alexszandra, Vella Orsolya, Zamira Aisah Tiara
Vezetőedző: Biczi Gábor

BME Docler Akadémia: Winternitz Zsuzsanna Ágnes - Pintér Orsolya, Winternitz Anna (C), Molnár-Sáska Ildikó, Molnár Zsófia
Cserék: Füzyné Görög Angelika - Farkas Klaudia, Winternitz Katalin, Fábián Dóra, Gleich Barbara
Vezetőedző: Csernai Gábor László

Gólszerző: Pádár Anita 4, Szalkai Kitti, Urbán Anett, Bobok Csilla Mária, Hummel-Smuczer Angéla Edina
Sárga lap: Hummel-Smuczer Angéla Edina, Szabó Krisztina


Hétvégénk zárására hétfőn került sor egy dupla mérkőzéssel, igaz, NB I-es csapatunk Szombathelyen szállt harcba a bajnoki pontokért a 20. fordulóban. Biczi Gábor vezérletével Tóth Gyuláék ahhoz a Swietelsky-Haladáshoz látogattak, akiknek a felsőházi rájátszáshoz otthon kellett volna tartaniuk a 3 pontot.
A találkozó roppant fordulatosra sikeredett, a 4. percben Temesi Norbert góljával szeretzünk vezetést, amit egy perccel később Vidák Balázs egalizált. Rá egy percre aztán két találat is esett, előbb Temesi Norbert talált Németh Krisztián kapujába, ismét előnyhöz juttatva a Keszit, de még ugyanebben a percben érkezett Horváth Péter, aki 2-2-re változtatta az eredményt. A 13. percben Horváth Péter második találatával a fordítás is összejött a Halinak, ám csapatunk a félidő utolsó percében Fekete Róbert találatának köszönhetően 3-3-as döntetlennel mehetett pihenőre.
A második játékrész elején Safar Iuliu Tony góljának köszönhetően a 23. percben 4-3-as Kinizsi vezetésről tanúskodott az eredményjelző. A félidő közepén aztán egy újabb gólváltás szemtanúi lehettek a kilátogatók, a 28. percben Halmos Máté találatával 4-4-es döntetlen lett az állás, de a 32. percben érkezett Csopaki István, így a szombathelyi túra 5-4-es sikerrel zárult. Győzelmével csapatunk a tabella 5. helyén áll, egy pontra a 4. Aramistól, illetve 2 pontra a dobogós Veszprémtől. A következő fordulóban, pénteken épp a Veszprém látogat hozzánk, így amennyiben begyűjtjük mind a 3 bajnoki pontot, helyet cserélünk pénteki ellenfelünkkel.

Férfi NB I, 20. forduló:
Swietelsky-Haladás - Dunakeszi Kinizsi Futsal 4-5 (3-3)
Szombathely, Arena Savaria, 2014. február 17, 18:15
vezette: Solymosi András, Janitz Gergő, Richter Miklós
Haladás: Németh Krisztián - Németh Péter, Czeglédi Balázs, Borsi Gergő, Horváth Péter (C)
Cserék: Lugosi Márk - Biró Renátó, Bánfalvi Balázs, Kondor Martin, Halmos Máté, Szalai Roland, Hajmási Milán, Gyurcsányi Zsolt, Vidák Balázs
Vezetőedző: Pálmay Tamás

Dunakeszi Kinizsi: Tóth Gyula (C) - Fekete Róbert, Varga Csaba, Safar Iuliu Tony, Temesi Norbert
Cserék: Hacker Gábor - Monspart László, Fehér Krisztián, Horváth Szabolcs, Horváth Norbert, Csopaki István
Vezetőedző: Biczi Gábor

Gólszerzők: Horváth Péter 2, Vidák Balázs, illetve Temesi Norbert 2, Fekete Róbert, Safar Iuliu Tony, Csopaki István
Sárga lap: Halmos Máté, illetve Csopaki István


A Kinizsi-hét zárása elhozta egyben a felhőtlen ünneplést is családunknak, hiszen hétfőn NB II-es csapatunk az igen korrekt sportemberi magatartásról tanúságot tevő Újpest FC elleni találkozón bebiztosította bajnoki címünket a másodosztály Közép csoportjában.
A találkozón Kovács István kezdte meg a gólgyártást, Kokó a 2. percben bevette Graeser Krisztián kapuját. Ezt követően mindkét oldalon akadtak lehetőségek, ám Tóth Iván, illetve Graeser Krisztián kapusokon nem tudtak kifogni a mezőnyjátékosok, míg a félidő utolsó másodperceiben érkezett Kun Gábor, akinek találata után 2-0-s Keszi-vezetéssel mehettünk szünetre.
A második játékrész szinte ugyanúgy indult, mint az első: Kovács István találattal, csak most a félidő 1. percében talált az Újpest kapujába játékosunk, így Kinizsi - Újpest 3-0. A 24. percben Sviatkó Sándor révén szépítettek a lila-fehérek, egy perc múlva Jordi Illa Solé is feliratkozott a gólszerzők listájára, ezzel 4-1-re módosult az állás. Újabb egy perc elteltével, a 26. percben Pál Zsolt András 4-2-re alakította az eredményt. A félidő közepén Kun Gábor két gyors találatával aztán ismét megnyugtató előnyre tettünk szert, a 29. és 30. percben szerzett Kunci-gólok után Kinizsi-Újpest 6-2. Az Újpest nem adta fel, próbálkoztak becsülettel, amelynek a 31. percben meg is lett az eredménye Sviatkó Sándor góljának formájában, igaz, ennek sokáig nem örülhettek, hiszen a 32. percben Horváth Ferenc találata után már 7-3-at mutatott az eredményjelző. A végeredményt a 35. percben kapitányunk, Szijjártó Péter állította be. A mérkőzésen a kapusok három büntetőt is hárítottak, az első félidőben az újpesti Graeser Krisztián, míg a másodikban a Kinizsis Szekeres Attila és Szenyita László eszén nem tudtak túljárni az ítéletvégrehajtók. A találkozó két második sárgás piroslatot is tartogatott, előbb Vincze Ottót a hazaiaktól, majd a vendégek cserekapusát, Ivanics Lászlót áttították ki a játékvezetők.

Férfi NB II Közép csoport, 19. forduló:
Dunakeszi Kinizsi II - Újpest FC-220 Volt 8-3 (2-0)
Dunakeszi, Radnóti Miklós Gimnázium, 2014. február 17, 21:00
vezette: Wittner József, Stumpf Tamás, Horváth Edina Ilona
Dunakeszi Kinizsi: Tóth Iván - Jordi Illa Solé, Kun Gábor, Kovács István, Szijjártó Péter (C)
Cserék: Szekeres Attila, Szenyita László - Szamosi Tamás, Vincze Ottó, Szikora Levente István, Horváth Ferenc, Benkő Szilárd
Vezetőedző: Fehér Zsolt

Újpest FC: Graeser Krisztián - Munkácsi Tibor, Füstös Dániel, Dalmady István, Kovács Norbert
Cserék: Ivanics László - Pál Zsolt András, Sviatkó Sándor, Molnár Ferenc József, Torma László (C)
Vezetőedző: Sós László

Gólszerzők: Kun Gábor 3, Kovács István 2, Jordi Illa Solé, Horváth Ferenc, Szijjártó Péter, illetve Sviatkó Sándor 2, Pál Zsolt András
Sárga lap: Kun Gábor, illetve Dalmady István, Torma László
Piros lap: Vincze Ottó, illetve Ivanics László


Így a hétvége 4 meccsből 4 győzelmet és egy bajnoki címet hozott csapatainknak. Klubunk egy NB II-es Nyugati csoportos második és egy Keleti csoportos első hely után a Közép csoportban is a legjobbnak bizonyult, Így három év alatt két arany és egy ezüstérmes hellyel büszkélkedhetünk, melyekhez elengedhetetlen segítséget nyújtott nekünk az ország legjobb szurkolótábora, a KINIZSI ULTRAS! Köszönjük Nektek az összes közös pillanatot, ezek a sikerek Nélkületek nem jöhettek volna létre, így ez a TI DICSŐSÉGETEK is!
A hétvégi eredményeknek köszönhetően NB I-es női csapatainknak is megnyílt az út a dogogós helyezések lehetősége felé.

Ami a folytatást illeti, a hétvége három Kinizsi-bajnokit és két Kinizsi érdekeltségű válogatott találkozót tartogat számunkra.
A sort a fiúk nyitják február 21-én, pénteken, igazi Kinizsi-péntek lesz a Radnótiban, egy NB I-es és egy NB II-es bajnoki rangadóval. Először a már megszokott ritmus szerint elsőosztályú csapatunkat láthatjátok 19 órás kezdési időponttal, amikor is Kun Gáborék a dobogós 1. FC Veszprém gárdáját fogadják. Egy esetleges győzelemmel megelőzhetjük Madarász János fiait!
Az NB I-es meccs után 21 órától NB II-es friss bajnokcsapatunk következik! Szijjártó Péterék szomszédvári rangadón fogadják a Gödi SE csapatát!
Még szintén február 21-én Tolnán, illetve február 22-én, szombaton Dunaújvárosban rendezik 17.30-as kezdési időpontokkal az Orosz női válogatott elleni barátságos mérkőzéseket, melyeken a Magyar női futsalválogatottat fogja erősíteni női csapatunk kiváló csapatkapitánya, házi góllövőlistánk második helyezettje, Szekér Anita! Ezúton is sok sikert kívánunk Anitának, büszkék vagyunk legújabb válogatott játékosunkra!
A Kinizsi hét egy újabb nehéz mérkőzéssel zárul, február 23-án, vasárnap a Biczi Gábor vezette női csapatunk 19.30-tól a bajnokság második helyezettjével, a Rába ETO csapatával vív bajnoki rangadót hazai pályán, a Radnótiban. Kulcsembereink a hétvégi terheléstől fáradtabbak lehetnek, de az biztos, hogy mindent megtesznek a siker érdekében, így nagyon fontos, hogy segítsetek átlendülni az esetleges holtpontokon a lányoknak is!

Reméljük, minél többen kilátogattok a hétvégi bajnokikra, nagyszerű, jó hangulatú mérkőzések után újabb felejthetetlen hétvégét zárhatnak lányaink és fiaink a segítségetekkel. Pénteken és vasárnap is sok szeretettel várunk lányokat és fiúkat, kicsiket és nagyokat, fiatalokat és idősebbeket is a Radnótiba, legyél akár a Kinizsi-család régebbi vagy újabb tagja, zengjen hétvégén ismét: CSAK A KINIZSI!!!

Hajrá Fiúk, hajrá Lányok! Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!!!