Az Aramis elleni meccsünk a futsalhungary.hu beszámolójában

Pénteki NB I-es mérkőzésünkről így számol be a futsalhungary.hu:

Dunakeszi Kinizsi - Colorspectrum Aramis 3-3
Roni triplázott, ezzel pontot szerzett az Aramis

Dunakeszi Kinizsi - Colorspectrum Aramis 3-3 (2-0)
Dunakeszi, Radnóti Gimnázium
Játékvezetők: Solymosi András, Rózsa Norbert, Czene-Joó Ádám

Dunakeszi Kinizsi Futsal: Tóth Gy. - Kun, Temesi, Sáfár, Varga
Cserék: Kovács, Takács, Hegedűs, Szabó T., Tóth K., Szlifka, Bota
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Colorspectrum Aramis: Sikur - Frank P., Frank T., Németh P., Roni
Cserék: Gorjánácz, Korozmán, Tóth Sz., Jovánczai, Vas, Birinyi, Soós, Sámson
Vezetőedző: Frank Tamás
Gólszerzők: Kun (7'), Sáfár (12'), Varga (32') ill. Roni (34', 38', 39')
Sárga lap: Temesi (10'), Kun (12'), Tóth Gy. (17') ill. Frank P. (13')
Piros lap: - Gorjánácz (39')

A mérkőzés beharangozójában azt írtuk, hogy:
- Abszolút három esélyes a találkozó
- A pillanatnyi forma dönthet
- Érdemes kilátogatni a találkozóra, ahol színvonalas meccsre van kilátás

Lássuk, mennyire voltak jók megérzéseink, jóslataink. Aki húsz perccel a találkozó előtt érkezett autóval, az bizony már csak a Szent Mihály templomon túl talált parkolóhelyet magának. Hiába, az Aramis neve jól cseng a magyar futsalban, és jelenleg a két nagy mögött a harmadik helyen állt a találkozó előtt.

A két csapat szinte a legjobb összeállításban kezdhette a mérkőzést. Meglepetésre a Dunakeszi átvette az Aramis pozíciós játékát, és bizony lassan csordogáltak az események az első öt percben. Elősször az Aramis veszélyeztetett, amikor Németh szép csellel játszotta tisztára magát, és csak centikkel lőtt mellé. A játék ritmusán Kun gólja sem változtatott, amikor is egy lövőcsellel becsapta Tóth Szabolcsot, és a tőle megszokott bombagólt lőtt, ezúttal bal lábbal, a 7. percben. Ezt megtoldotta még eggyel Sáfár, aki meghúzta szokás szerint a jobb oldalt, és jó ütemben spiccelte a labdát a tehetetlen Sikur mellett a kapuba. A félidőben már nem változott az eredmény, csak a sárgák repkedtek, néha értelmetlen módon.

A második játékrészben továbbra sem találta a fogást az Aramis, pedig ekkorra már felgyorsult a játékuk, köszönhetően a fiataloknak (Birinyi, Korozmán, Gorjanácz), a Kinizsi próbálkozásainál pedig Sikur hárított rendre. Az addig magabiztos Sikur adott el egy labdát, és Varga az üres kapuba passzolt a 32. percben. 3-0. Eldőlt a találkozó, gondolhatta mindenki, kivéve az Aramist. Áttértek a vészkapus játékra, és Frank Tamás vette fel a megkülönböztető mezt. Ekkor azonban nem ugy tűnt, hogy mindez sikerrel fog járni. A vendégek viszont módszeresen járatták a labdát, és először a 34. percben talált be a Tóth Szabocs bepasszára jókor érkező Roni. A 38. percben ismét villant a középen üresen maradt brazil, és máris szoros lett a találkozó. Az Aramis továbbra is próbálkozott az emberelőnyös felállással, de labdát vesztett 30 másodperccel a vége előtt, Sáfár viszont a kapufát találta el. Ez a győzelmébe került végül is a Kinizsinek, mert 7 másodperccel a végső sípszó előtt Frank Tamás rosszul sikerült kapura lövése ismét üresen találta Ronit, aki harmadik gólját is megszerezte, ezzel a sírból hozva vissza az egy pontot. A hátralévő idő már csak arra volt elég, hogy Gorjanácz kikényszerítse a játékvezetőktől a piros lapot, és az Aramis játékosok boldogan ünnepeltethették magukat az őket elkísérő budaörsi szurkolókkal.

A Kinizsi csak magát okolhatja az elvesztett 2 pontért, hiszen immár másodízben nem tudja megnyerni a mérkőzést háromgólos vezetés után. Bár, már soha nem tudjuk meg mi történt volna, ha Solymosi játékvezető nem engedi tovább elegánsan a játékot a 39. percben a Kun elleni szabálytalan szerelést követően. Az Aramisnak ekkor ugyanis már 5 faultja volt.

Fehér Zsolt: Újabb megnyert mérkőzést engedtünk ki a kezünkből! Nem tudunk végig koncentrálni, aminek mi csapaton belül nagyon jól tudjuk mi az oka. Már az első félidőbe el kellett volna döntenünk a mérkőzés kimenetelét! Olyan szériában vagyunk, amiből csak tanulhatunk, igaz drága tanulás ez számunkra! Az Aramis jól hajrázott, így megérdemelte az 1 pontot.
Sikur Lajos: Egy kiválóan felkészített csapat ellen, egy kiélezett mérkőzésen sikerült felállnunk három gólos hátrányból. Úgy érzem, ez mindent elmond az Aramisról, büszke vagyok a csapatra.