Az elmúlt hétvége Kinizsi-meccsei

A mögöttünk hagyott hétvégén, pénteken és vasárnap mindhárom felnőtt csapatunk hazai pályán fogadhatta aktuális ellenfelét, ezen kívül Klubunk érdekelt volt a pénteken és szombaton megrendezésre került Magyarország-Oroszország női barátságos válogatott mérkőzéseken, hiszen a pályán női csapatunk kapitánya, egyben a válogatott csapatkapitánya, Szekér Anita, míg a szakmai stábban tavalyi bajnokcsapatunk edzője, Sito Rivera, valamint a jelenlegi szakmai stábunkból Fehér Zsolt és Jordi Illa Solé alkották a Kinizsis küldöttséget.

A hétvége egy újabb Kinizsi-péntekkel kezdődött, február 21-én az első mérkőzést NB I-es csapatunk vívta a Madarász János által felkészített, két ponttal előttünk álló 1. FC Veszprém ellenében. A kilátogatók igen hajtós, jó mérkőzést láthattak. A vezetést a vendégek szerezték meg, a 2. percben Boromisza Dániel talált Tóth Gyula kapujába. Az egyenlítésre nem kellett sokat várnunk, az 5. percben Temesi Norbert találatának köszönhetően 1-1 lett az állás. A félidő közepén aztán ismét megszerezték a vezetést a vendégek Boromisza Gábor 12. percben szerzett találatával. Két perccel később Safar Iuliu Tony egyenlített, de örömünk nem tartott sokáig, ugyanis szintén a 14. percben Boromisza Gábor újabb találatával Dunakeszi Kinizsi - Veszprém 2-3. A félidő hajrájában Fekete Róbert góljával még a szünet előtt egyenlített a Keszi, így 3-3-mal fordulhattak a csapatok.
A második félidőben mindkét oldalon akadtak lehetőségek, ám a két válogatott hálóőrön, Tóth Gyulán és Reveland Zoltánon nem tudtak kifogni a játékosok. Találat ebben a félidőben nem esett, így a látottak alapján a 3-3-as végeredmény igazságosnak mondható, melynek hatására a dobogós helyezések sorsa továbbra is roppant nyitott.

NB I, 21. forduló:
Dunakeszi Kinizsi Futsal - 1. FC Veszprém 3-3 (3-3)
Dunakeszi, Radnóti Miklós Gimnázium, 2014. február 21, 19:00
vezette: Kujbus László, Varga László, Szuromi Viktor
Dunakeszi Kinizsi: Tóth Gyula - Kun Gábor (C), Varga Csaba, Safar Iuliu Tony, Temesi Norbert
Cserék: Hacker Gábor - Kovács István, Fekete Róbert, Hosszú Ádám, Horváth Szabolcs, Horváth Norbert, Csopaki István
Vezetőedző: Fehér Zsolt

Veszprém: Reveland Zoltán - Marton Bence, Tar Tamás, Bényi Kálmán (C), Boromisza Dániel
Cserék: Mudra Ákos, Szabadfi Péter, Tatai József, László Gábor Zsolt, Weisz Zoltán, Boromisza Gábor, Finta Péter
Vezetőedző: Madarász János

Gólszerzők: Temesi Norbert, Safar Iuliu Tony, Fekete Róbert, illetve Boromisza Gábor 2, Boromisza Dániel
Sárga lap: Fekete Róbert


A Kinizsi-péntek második mérkőzését már bajnok NB II-es csapatunk vívta egy vérbeli szomszédvári rangadót, melyen Szijjártó Péterék ellenfele a Gödi SE csapata volt. Ezzel a mérkőzéssel egy korszak véget ért, hiszen pénteken lépett utoljára hazai környezetben pályára ez az összetételű, Klubalapító, baráti társaságunk, mely az elmúlt 3 évben számtalan szép estével, élménnyel örvendeztetett meg bennünket. Első évükben az NB II Keleti csoportjának második helyén végeztek, a második szezonban megnyerték az NB II Nyugati csoportját, míg ebben a bajnoki évadban is az első helyen végeztek az NB II Közép csoportjában.
A találkozó első találata a 9. percben született, ekkor Fehér Krisztián találatával a Kinizsi megszerezte a vezetést, amit a a vendégek a 13. percben Mangold Carlo góljával tudták kiegyenlíteni. Az első játékrész képe alapján igazságosnak mondható 1-1-es állással vonultak pihenőre a csapatok.
A második játékrész elején a Keszi hamar magához ragadta ismételten a vezetést, a 23. percben Horváth Ferenc 77. meccsén megszerezte a Kinizsi színeiben 120. találatát, majd egy perc múlva Szijjártó Péter következett aki 63. találatét érte el 88. Kinizsi-mérkőzésén. Így a félidő közepéhez közeledve 3-1 állt az eredményjelzőn. A 29. percben Szalai Dániel góljával ismét visszajött a mérkőzésben a Göd, de szinte azonnal megnyugtató előnyre tett szert a hazai csapat, a 31. percben ismét Horváth Ferenc, majd egy perccel később Berki István talált a vendégek kapujába (aki 14. meccsén 29. gólját érte el piros-fehérben), ezzel már 5-2 arányban vezetett csapatunk. A 35. percben Krasnyánszki Norbert góljának köszönhetően ismét szépíteni tudtak a vendégek, így Kinizsi-Göd 5-3. Az NB II-es csapatunk utolsó hazai találata a 37. percben esett, ekkor Fehér Krisztián mattolta a Gödiek kapusát, beállva ezzel a 6-3-as végeredményt. NB II-es csapatunk így szépen búcsúzott hazai környezetétől, a mérkőzés után megünnepeltük az elmúlt 3 év sikereit!

Férfi NB II Közép csoport, 21. forduló:
Dunakeszi Kinizsi II - Gödi SE 6-3 (1-1)
Dunakeszi, Radnóti Miklós Gimnázium, 2014. február 21, 21:00
vezette: Janitz Gergő, Pápai Zoltán, Gál Péter
Dunakeszi Kinizsi: Hegedűs Ferenc - Szamosi Tamás, Jordi Illa Solé, Horváth Ferenc, Szijjártó Péter (C)
Cserék: Szekeres Attila, Szenyita László - Fehér Zsolt, Szikora Levente István, Monspart László, Fehér Krisztián, Benkő Szilárd, Berki István
Vezetőedző: Fehér Zsolt

Gödi SE: Petróczi Tamás - Szalai Dániel, Varga Márton, Krasnyánszki Martin, Nábelek György (C)
Cserék: Hutkai Attila - Mangold Carlo, Horváth Olivér Csaba, Galla Gábor, Wágner Bálint, Nagy Zsolt, Antal Attila
Vezetőedző: Popovics Zsolt

Gólszerzők: Horváth Ferenc 2, Fehér Krisztián 2, Szijjártó Péter, Berki István, illetve Mangold Carlo, Szalai Dániel, Krasnyánszki Martin
Sárga lap: Szijjártó Péter, Fehér Krisztián

A mérkőzés összefoglalója:A Kinizsi-pénteken kívül máshol is helyt álltak Klubunk játékosai, edzői, hiszen pénteken és szombaton Tolnán, illetve Dunaújvárosban női barátságos válogatott mérkőzéseket rendeztek, melyeken a Magyar válogatott ellenfele Oroszország volt. A Kinizsit játékosként női csapatunk kapitánya, egyben a válogatott csapatkapitánya, Szekér Anita, míg a szakmai stáb tagjaként tavalyi sikereink letéteményese, Sito Rivera, csapataink edzője Fehér Zsolt, valamint kiváló spanyol játékosunk, Jordi Illa Solé képviselte.
Az első mérkőzésen, pénteken az Anita által vezetett csapat 4-1-es félidőt követően 4-3 arányban legyőzte a vendégeket a Tolnán rendezett találkozón, majd a szombati játéknapon, Dunaújvárosban megrendezett összecsapáson is győztesen hagyták el a mieink a pályát, 3-1-es félidőt követően 5-1-re győztük le a Szbornaját. A mérkőzésen a vendégek szerezték meg a vezetést, a mieink Szekér Anita révén egyenlítettek! Játékosunk csapatának igazi vezére volt, irányította, biztatta társait, mint támadásban, mint védekezésben remek teljesítményt nyújtott.

A pénteki mérkőzésen:
Magyarország - Oroszország 4-3 (4-1)
Tolna, Sportcsarnok, 2014. február 21, 17:30
Magyarország: Vincze Anikó - Radics Ágnes, Szabó Boglárka, Megyes Ágnes, Szekér Anita (C)
Cserék: Bocsárdi Eszter - Sipos Lilla, Szórádi Nikolett, Üveges Katalin, Vágó Fanni, Jakab Kata, Nagy Ágnes, Csepregi Gabriella, Ganczer Hajnalka
Szövetségi kapitány: Sito Rivera
A magyar gólok szerzői: Szabó Boglárka, Nagy Ágnes, Sipos Lilla, Megyes Ágnes

A szombati találkozó, Anita góljával:
Magyarország - Oroszország 5-1 (3-1)
Dunaújváros, Főiskolai Sportcsarnok, 2014. február 22, 17:30
Magyarország: Vincze Anikó - Szekér Anita (C), Radics Ágnes, Megyes Ágnes, Szabó Boglárka
Cserék: Bocsárdi Eszter - Sipos Lilla, Szórádi Nikolett, Üveges Katalin, Vágó Fanni, Jakab Kata, Nagy Ágnes, Csepregi Gabriella, Ganczer Hajnalka
Szövetségi kapitány: Sito Rivera
A magyar gólok szerzői: Sipos Lilla 2, Szekér Anita, Szabó Boglárka, Ganczer Hajnalka

Anita gólja:


A Kinizsi-hétvége a hét utolsó napján, vasárnap egy újabb rangadóval záródott, női csapatunk (soraiban a pénteken és szombaton a válogatottban pályára lépő Szekér Anitával) a bajnokság második helyezettjét, a Rába ETO csapatát fogadta. A mérkőzésen MTK-s különítményünk nem tudott pályára lépni, az amúgy is sérült Pádár Anitán kívül Hummel-Smuczer Angéla Edinára és Bobok Csilla Máriára sem számíthatott a találkozón vezetőedzőnk, Biczi Gábor, ráadásul a válogatottból Szekér Anita sérüléssel tért vissza, de a játékot tudta vállalni. Így elég rövid csapattal próbáltunk helyt állni a Rába-partiakkal szemben.

A rangadó első találatára az első félidő 14. percéig kellett várni, ekkor Vígh Renáta talált a Keszi kapujába. A játékrész hajrája a vendégeké volt, akik a 18. és 19. percben szerzett Jakab Réka illetve Szórádi Nikolett találataival viszonylag megnyugtató, 3-0-s vezetéssel vonulhattak pihenőre a mieink ellenében.
Csapatunk azonban nem zuhant össze, és bár akadozott a játék, a lányok második félidei küzdelmének meglett az eredménye: a 23. és a 27. percben szerzett góljaival Szalkai Kitti duplázott, visszahozva a mérkőzésbe a mieinket, sőt a 32. percben Szabó Krisztina góljával az egyenlítés is összejött Szekér Anita vezérelte csapatunknak, ekkor 3-3 állt az eredményjelzőn. Örömünk sajnos nem tartott sokáig, egy percre az egyenlítő találatunk után a Rába-partiak válogatottja, Szórádi Nikolett második góljával ismét az ETO-hoz került az előny, így a hajrára 4-3-mas győri vezetéssel fordultak a csapatok. A Kinizsi mindent megtett az egyenlítés érdekében, sőt, a Szekér Anitával szembeni szabálytalanság miatti 6. fault utáni büntetőből egyenlíthettünk is volna az utolsó percben, ám az ETO válogatott kapusa, Bocsárdi Eszter kivédte Szabó Krisztina büntetőjét.
Az eredmény ellenére lányaink minden tiszteletet megérdemelnek, a második félidei hozzáállásuk, teljesítményük a Kinizsi névhez méltó volt.

Női NB I, 17. forduló:
Dunakeszi Kinizsi - Rába ETO 3-4 (0-3)
Dunakeszi, Radnóti Miklós Gimnázium, 2014. február 23, 19:30
vezette: Czene-Joó Ádám, Harmath Zsolt, Tiringer Máté
Dunakeszi Kinizsi: Ősz Csenge - Szekér Anita (C), Szalkai Kitti, Szabó Krisztina, Vella Orsolya
Cserék: Bánhidi Ildikó, Urbán Anett, Papp Alexszandra, Szabó Ildikó, Zamira Aisah Tiara
Vezetőedző: Biczi Gábor

Rába ETO: Bocsárdi Eszter - Szórádi Nikolett, Jakab Réka, Vígh Renáta, András Franciska
Cserék: Mészár Krisztina - Szücs Vivien, Manzinger Nóra, Németh Renáta, Jakab Petra, Podova Éva
Vezetőedző: Molnár Attila

Gólszerző: Szalkai Kitti 2, Szabó Krisztina, illetve Szórádi Nikolett 2, Vígh Renáta, Jakab Réka
Sárga lap: Vígh Renáta

A mérkőzés összefoglalója:


Csapataink tehát 3 mérkőzésen 1 győzelmet, 1 döntetlent és egy vereséget könyvelhettek el, mely mérleget Szekér Anita két, válogatottal elért győzelme és gólja billenti pozitív irányba. Ami csapataink tabellán elfoglalt helyezését illeti, férfi NB I-es csapatunk jelenleg a 4., NB II-eseink mint tudjuk a Közép csoport BAJNOKAI, míg női csapatunk az 5. helyről várja az alapszakasz utolsó fordulóját. NB I-es női és férfi csapatunk egyébként az utolsó játéknap eredményeitől függetlenül bejutottak a felsőházi rájátszásba, sőt, mindkét csapatunknak van esélye a bajnokság végi dobogós helyezés elérésére, ami fantasztikus eredmény, lévén mindkét csapatunk újonc a honi futsal-bajnokságok legmagasabb osztályában!

Az utolsó forduló programjaként idegenbeli Kinizsi-péntekkel kezdünk, hiszen február 28-án NB I-es csapatunk Debrecenbe látogat a DEAC csapatához. Kun Gáborék mérkőzése 19.30-kor kezdődik az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.
Ezzel szinte párhuzamosan, 19.00-ás kezdéssel NB II-es bajnokcsapatunk az utolsó mérkőzését játssza a Romhány SE egyesületével szemben a kartali Kovács László sportcsarnokban. A mérkőzésre szurkolói buszt indítunk, melyre jelentkezni a sovari.aniko@dunakeszifutsal.hu címen tudtok február 21-ig, csütörtökig. A busz pénteken 17.15-kor indul a Radnótitól! NB II-es csapatunk számára ez lesz a búcsúmérkőzés, hiszen a rájátszásban nem indulnak Szijjártó Péterék.
A Kinizsi-alapszakaszt a lányok zárják március 2-án szintén idegenben. Szekér Anitáék a Tolna-Mözs vendégei lesznek. A találkozó 17 órakor veszi kezdetét a Tolnai Sportcsarnokban.

Reméljük, minél többen elkísértek bennünket mint pénteken, mint vasárnap idegenbeli megmérettetéseinkre, és az alapszakaszt a segítségetekkel pozitív eredményekkel zárhatjuk, szépen búcsúztatva NB II-es bajnokcsapatunkat, valamint minél jobb pozícióhoz segítve a rájátszásra készülő NB I-es hölgyeinket és urainkat!
Idegenben is: Amíg élek ééén, nem érdekel más, CSAK A KINIZSI!!!

Hajrá Fiúk, hajrá Lányok! Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!!!