Az első idegenbeli vereség: Tolna-Mözs - Kinizsi 3-2 (videó)

NB II-es csapatunkra a pénteki napon újabb bajnoki mérkőzés várt, kedvenceink ezúttal idegenbe, Tolnára utaztak, ahol a Brand Mission Tolna-Mözs csapatának vendégei voltak fiaink. Keretünkből sérülteink mellett ezúttal hiányzott a munkahelyi elfoglaltságai miatt távol maradó Kun Gábor, az ETO NB I-es keretéből velünk tartott Dürgő Péter és Gorjánácz Márió.

A mérkőzés összefoglalója:A találkozó Kinizsi-helyzetekkel indult, melyek a 8. percben góllá értek, ekkor Somorai Attila szerzett vezetést csapatunknak. A félidő hátralévő részében megvoltak a lehetőségeink a második találat megszerzésére, Temesi Norbert jó párszor próbára tette a hazai hálóőrt, Szőcs Richárdot. A másik oldalon Hegedűs Ferencnek is akadt védeni valója, ám mindkét kapus remekül védett, gólt egyik félnek sem sikerült elérnie, így 1-0-s Kinizsi-vezetésről fordultak a csapatok.
A második játékrész két Gorjánácz-helyzettel indult, majd a 26. percben egy védelmi hibát Kovács Richárd könyörtelenül kihasznált, így egyenlítettek a hazaiak. Az egyenlítést követően ismét vendég helyzetek érkeztek, de Monspart László és Somorai Attila lehetőségei is kimaradtak, majd a 28. percben egy kontrát követően Simon József révén a fordítás is összejött a Tolnának. Fiaink a gyors fordítás után a félidő közepén, a 30. percben Somorai Attila remek szabadrúgás-góljával egyenlítettek, így az utolsó 10 minutumhoz 2-2-es állással érkeztek a felek. A hajrához közeledve fokoztuk a nyomást, vészkapus játékkal is próbálkoztunk, azonban nagy helyzeteink sorát nem sikerült gólra váltanunk, és ez a találkozó utolsó előtti percében megbosszulta magát: Erdei István révén a 39. percben ismét vezetéshez jutottak a vendéglátók. Még ezután is sikerült kialakítani helyzetet, ám az egyenlítés nem jött össze, így fiaink elszenvedték első idegenbeli vereségüket a szezon során.
A tabellán jelenleg még vereségünk ellenére is az élen állunk, ám a Vác és a Szeged hétfőn játszik, győzelme esetén mindkét csapat elénk kerül.
Ami a folytatást illeti, pénteken újabb rangadóra kerül sor Dunakeszin, hiszen Szikora Leventéék egyik közvetlen riválisunkat, a szegedi SZTE EHÖK SE csapatát látják vendégül. A mérkőzés 20 órától kezdődik, sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, remélhetőleg egy színvonalas, jó mérkőzésre kerül sor a Radnótiban a hétvége kezdeteként. Hajrá Dunakeszi, hajrá Kinizsi!

Férfi Futsal NB II Közép csoport, 11. forduló:
BRAND MISSION TOLNA-MÖZS - RÁBA ETO II-DUNAKESZI KINIZSI 3-2 (0-1)
Tolna, 2014. november 28, 20:30
Vezette: Wittner József, Stumpf Tamás, Szabó Péter

Tolna-Mözs: Szőcs Richárd - Simon József, Sós Gergely (C), Kovács Richárd, Kneller Balázs
cserék: Lévai Tibor - Dr. Papp Tamás, Bencze Sándor, Stadler Tamás, Erdei István
vezetőedző: Kneller Balázs

Kinizsi: Hegedűs Ferenc - Szikora Levente (C), Monspart László, Somorai Attila, Temesi Norbert
cserék: Szekeres Attila - Biczi Gábor, Dürgő Péter, Gorjánácz Márió
vezetőedző: Biczi Gábor

Gólszerzők: Kovács Richárd, Simon József, Erdei István, illetve Somorai Attila 2
Sárga Lap: Szőcs Richárd, illetve Somorai Attila