Az ETO-é a Szuperkupa, U10-U11-eseink sikere (videóval)

Hétfő este két mérkőzést rendeztek Dunakeszin, a Radnóti Miklós Gimnázium Sportcsarnokában.
Az első találkozón U10-es és U11-es fiaink Lámpi Tibi vezetésével 7-2-es győzelmet arattak a Gödi Futsal SE azonos korosztályú csapata ellen. A sok szép jelenetet hozó találkozón rengeteg tehetséges helybéli fiatalt láthattak a kilátogatók. A mérkőzés mindkét fél felkészülését nagyszerűen szolgálta az előttünk álló bajnoki rajtra.

A fiatalok mérkőzése után következett napjaink két legmeghatározóbb csapatának összecsapása a Szuperkupa döntőjében, hiszen a bajnoki címvédő MVFC Berettyóújfalu és a Magyar Kupa legutóbbi kiírásának győztesével, a Rába ETO Futsal Club csapatával mérkőzött a szezon nyitányaként. A 400 főre hitelesített Sportcsarnokban a csapatokat telt ház fogadta.

A mérkőzés összefoglalója:A találkozót a zöld fehérek kezdték jobban, Jordi Illa Solé és Fehér Zsolt Papa tanítványai Lódi Tamás és Gorjánácz Márió Góljaival a félidő derekáig kétgólos előnybe kerültek. A Berettyó a félidő derekán kezdett magára találni, gólt azonban újfent a győriek szereztek, Pardo Noé bombájával már háromgólos előnyben volt a kupagyőztes. A bajnoki címvédő vészkapus játékkal próbálkozott, ám eredményre ez sem vezetett, sőt, Lódi Tamás második góljával már négyre nőtt a Rába-parti előny. A félidő hajrájában még kisbüntetőből sem tudott gólt szerezni a Berettyó, Balázs Zoltán remekül védett, így 4-0-s ETO-előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.
A második játékrész első percében aztán megtört a jég, Rábl János szépített, azonban közelebb nem tudott lopakodni a címvédő. A félidő közepén Sergio Solano növelte a győri előnyt, majd egy percen belül Trencsényi János szépített, így a hajrához közeledve 5-2-re vezetett a győri alakulat. Hátránya tudatában a Mezei-Vill újfent vészkapus játékkal próbálkozott, de akárcsak az első félidőben, most is az ETO szerzett egész pályás gól, egy remek kapáslövést követően a végig nagyszerűen védő Balázs Zoltán ívelt az üres berettyói kapuba. A hátralévő időben több találat már nem esett, így 6-2-vel sorozatban ötödször nyerte meg a Szuperkupát a Rába ETO csapata, akik így remek főpróbát tartottak a bajnoki rajt előtt!
A Berettyóújfalu csapata is minden dicséretet megérdemel, egy remek találkozón maradtak alul Turzó József fiai, akiknek remélhetőleg ez a találkozó remek alapot és felkészülést jelentett a hamarosan induló Bajnokok Ligája megmérettetésekhez. A piros-fehérek a Main Round küzdelmei során a szlovák Slov-Matic Bratislava, a norvég Vegakameratene, valamint a Preliminary Round D csoportjának győztese ellenében próbálják majd kiharcolni a továbbjutást, melyhez sok sikert kívánunk a magyar bajnoknak!

MVFC Berettyóújfalu - Rába ETO Futsal Club 2-6 (0-4)
Dunakeszi, Radnóti Miklós Gimnázium Sportcsarnoka, 400 néző.
Játékvezetők: Kovács G. (Kujbus, Baghy, Kovács G. II)
MVFC: Tihanyi - Trencsényi, Lovas, Rábl, Nagy T
Cserék: Mezei - Dávid, Gál I., Szabó P., Birinyi, Fehér, Sánta, Harmati, Komáromi
Vezetőedző: Turzó József
ETO: Balázs - Lódi, Palomeque, Juanra, Dróth
Cserék: Tóth Gy. - Solano, Calvo, Bognár, Püspök, Gorjánácz, Hegyesi, Dürgő, Sáhó
Vezetőedző: Jordi Illa Solé
Sárga lap: Nagy , Sánta illetve Calvo, Dróth
Gólszerző: Rábl, Trencsényi, ill. Lódi (2), Gorjánácz, Calvo, Solano, Balázs