Az év edzőjével, Biczi Gáborral beszélgettünk!

Pénteken Telkiben átadták a mögöttünk hagyott futsal-bajnokságok kupáit, díjait, melyen klubunk is képviseltette magát, hiszen a női NB I-es csapatunk bronzérmet szerzett első évében, a 3. helyért járó kupát csapatunk kapitánya, Szekér Anita vette át, míg a szezon végi szavazásokon a lányainkat felkészítő Biczi Gábort választották az év edzőjének! A díjátadót követően Gáborral beszélgettünk!

Szívből gratulálunk, Téged választottak az év edzőjének a NB I-es Női Futsal bajnokság 2013/2014-es szezonja után. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy ez egy újabb fantasztikus eredmény az újoncként szerzett bajnoki bronzérem után. Mit jelent számodra ez a titulus?
Biczi Gábor: Óriási megtiszteltetésnek tartom ezt a titulust, aminek nagyon örülök. Ezt nem lehet szavakban kifejezni.

Kollégáid közül 4-en rád szavaztak, míg további 2 szakvezetőtől pontot kaptál a voksoláson. A honi szakmában ez nagy elismerésnek számít.
Biczi Gábor: Külön öröm számomra, hogy a kollégák látták ezt így. Hiszen ők látták az egész évben mutatott fejlődésünket, ami azt bizonyítja, hogy jó úton járunk, jó munkát végzünk itt a Kinizsinél.Számodra melyek voltak a szezon legemlékezetesebb pillanatai?
Biczi Gábor: Több ilyen is volt. Például amikor a Győrt kivertük a kupából. Az Astra először ellenünk vesztett pontot a szezon során, illetve amikor a Tolnát idegenben sikerült megvernünk 0-5-ös félidőt követően 6-5-re.

Mennyiben kíván másfajta szakmai felkészültséget egy női csapat vezetése, mint egy férfi gárda felkészítése?
Biczi Gábor: Szakmailag szerintem semmiben nem szabad megkülönböztetnünk egy női csapatot. A fiúk dinamikusabbak és erősebbek, míg a nőkre inkább pszichésen kell odafigyelni.Újoncként csapatunk első évében dobogón végzett. Milyen célkitűzéssel vágunk neki a következő évnek? A keret összetételét illetően számíthatunk-e változásokra, ha igen, milyen periódusban tartanak ezek a tervek?
Biczi Gábor: Szeretnénk jövőre is a dobogós helyekért küzdeni. A keret összetételét illetően még folynak tárgyalások.

Köszönöm az interjút, Gábor, gratulálunk az elért fantasztikus eredményekhez, és a következő szezonra hasonlóan sikeres folytatást kívánunk!
Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!!!