Az év utolsó idegenbeli mérkőzése: Tóalmás - Kinizsi ma 20:30-tól

A 2018-as évben utolsó idegenbeli mérkőzésünkre kerül ma este sor, a Regionális Futsalbajnokság Pest megyei csoportjának 12. játéknapján az SK Tóalmás alakulatához látogat Szente Tamás vezette csapatunk. A tóalmási Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában 20:30-kor kezdődő találkozó előtt foglalkozzunk egy picit az este főszereplőivel.

A Kinizsi a legutóbbi fordulóban változatos mérkőzésen maradt pont nélkül odahaza, a Főnix ISE-Gödöllő 4-3-as győzelmével végződő találkozó ismét sok hasznos tapasztalatot tartogatott növendékeink számára. A mérkőzésen 3-1-re is vezetet fiatal csapatunk, ám a második játékrészben sikerült a maguk javára eldönteniük a találkozót a Gödöllőieknek, így Szente Tamás vezetőedző fiai 12 szerzett ponttal a tizedik helyről várják az esti találkozót. A csapatot továbbra is több sérülés és betegség hátráltatja, valószínűleg ma este sem tud pályára lépni Skulka Botond, Simon Viktor, Ficza Domonkos, Garda Bence, Nagy Bence és Tóth Attila. Ennek ellenére a csapat játéka egy-két mérkőzéstől eltekintve bizakodásra ad okot, szépen halad a tanulás útján a társaság, igaz, ez sokszor még nem mutatkozik meg pont vagy pontok formájában. Velez Donát remek formát mutat, a 20 éves támadó az utóbbi  három meccsén hét találatot jegyez, míg Fehér Attila zsinórban második találkozóján iratkozott fel a góllövőlistára. Velez Doni átvette a vezetést a Kinizsi házi góllövőlistának élén is összesen 11 góljával. A dobogó második fokán ketten osztoznak: Skulka Botond és Verhoczki László egyaránt kilenc találatnál jár, míg vezető triót  9 góllal Jónás Dominik követi.

Az SK Tóalmás csapata kiváló heteket produkál. Igaz a legutóbbi játéknapon vereséggel zártak a Vác otthonában (3-6), de előtte öt fordulón keresztül veretlenek tudtak maradni: csupán a Zebegény-Garvittax tudta az egyik pontot az otthonában tartani (4-4), a Főnix-Gödöllő, az AC Villám, a Tolna VFC és az FC Dabas elleni mérkőzések után is a Tóalmásiak neve mellé kerültek a bajnoki pontok. Ennek köszönhetően 10 találkozó után 4 győzelmet és két döntetlent felmutatva, 14 ponttal a 8. helyről várják a hazaiak az esti találkozót. Említésre méltó a hazaiak kapcsán, hogy 22 gólos Nagy Roland személyében a Tóalmás adja a bajnokság góllövőlistájának vezetőjét. A hazaiak házi góllövőlistáján Nagy Rolandot Muraközy Marcell és Surányi Dániel követi 5 találatával, a dobogósok után pedig a 4 gólos Váczi Dániel Lajos következik. Ami a két csapat párharcát illeti, a felek eddig nem találkoztak.

Szurkoljatok fiaink sikeréért, az eredmény követésére a facebook oldalunkon lesz lehetőség. Jövőhét kedden pedig igazi derbivel zárjuk hazai környezetben 2018-at, hiszen december 11-én (kedden) a listavezető Vác Futsal SE érkezik majd 20 órára a Szent Istvánba! Akkor is várunk majd minden futsal-szerelmest sok szeretettel várunk. Ma este szorítsatok fiainknak, jövő kedden pedig találkozzunk a Szent Istvánban, zárjuk az évet egy színvonalas, jó hangulatú rangadóval! Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!

A bajnokság állása:
181203_Toalmas_DK_beh_tabella

Regionális Futsalbajnokság, Pest megyei csoport, 12. forduló:
SK TÓALMÁS - DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL
Tóalmás, Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola
2018. december 3. (hétfő), 20:30

A forduló többi találkozója:
181203_Toalmas_DK_beh_menetrend