Beszámoló az elmúlt időszak utánpótlás eredményeiről (videó)

Az elmúlt hetekben gőzerővel kezdtek bele utánpótlás csapataink 2017-be, most az elmúlt időszak eredményeit foglaljuk össze!

Az évet január elején Bécsben kezdtük, ahol Lámpi Tibor vezette U12-es csapatunk címvédőként vett részt a nemzetközi mezőnyt felvonultató Stella Rossa Futsal Tornán. Növendékeink veretlenül, öt győzelemmel nyerték meg a tízcsapatos tornát. A tornával kapcsolatos legemlékezetesebb jeleneteinket az alábbi videóban foglaljuk össze:

A hétvégén lezárult a Pest megyei Futsal7vége U11-es és U13-as korosztályainak csoportköre. A megyei bajnokságban a két korosztályban összesen hat csapatban képviselték klubunk színeit fiatal tehetségeink. A jelentkező klubokat nyolcfős csoportokba sorolták, ahonnan a csoportok első és második helyezettjei jutottak a január 28-29-es hétvégéjén esedékes középdöntőkbe.  Az U11-es korosztályban indított 3 csapatunk közül Lámpi Tibor és Szenyita László vezetésével két csapatunk is a C jelű nyolccsapatos csoportba kapott besorolást. Az I-es kóddal ellátott csapatunk veretlenül, 6 győzelem mellett 1 döntetlennel megnyerte a csoportját, míg a II-es brigád nagy csatában maradt le a második továbbjutást érő helyről, melyet a Dány KSK csapata egypontos előnnyel szerzett meg II-es csapatunk előtt, épp az I-es csapatunk elleni döntetlenjének köszönhetően. Így a II-es csapat a csoport 3. helyén végzett 5 győzelemmel és 2 vereséggel. Az U11-ben még egy csapatot indítottunk, a III-as kódjel alatt az E jelű nyolcasban Simon Péter U10-es fiataljai szerepeltek. A fiatalok értékes tapasztalatokkal gazdagodtak, az igen erős élmezőnyű csoportban 4 győzelemmel és 3 vereséggel zártak a 4. helyen a Gödöllő két csapata és a Vác alakulata mögött.

Az U13-ban szintén 3 csapatot versenyeztettünk. Lámpi Tibor és Szenyita László csapatai közül az I-es a C, míg a II-es és a III-as kódú az E csoportban gyűjtögette szorgosan a pontokat. AZ I-es csapat a C csoportot megnyerve veretlenül, 7 győzelemmel jutott a középdöntőbe. Érdekességképp egy extra információ: az utolsó játéknapon a csapat kapusa, Bán Bercel számtalan gólpassza mellett 3 találatot is szerzett 5 a 4 elleni játékot követően! Az E csoportban II-es csapatunk szintén hibátlan csoportkört zárt, 7 győzelemmel végzett a csoport élén. Az utolsó fordulóban ezen csapatunk kapusa, Csikós Erik is feliratokzott a góllövőlistára. Emellett III-as csapatunk is szépen szerepelt, a fiúk nagy csatában maradtak alul a Leányfalu SE csapatával szemben a továbbjutásért vívott harcban, így 5 győzelemmel és 2 vereséggel a csoport 3. helyén végeztek a srácok.

Összességében hat induló csapatunk közül három csoportelsőként, veretlenül jutott a középdöntőbe, de a másik három csapatunk is kiválóan szerepelt, az utolsó játéknapon is harcban volt mind a három csapat a továbbjutásért. Ez sajnos nekik nem sikerült, ám rengeteg értékes tapasztalattal gazdagodtak gyermekeink a csoportkör során. Ami a folytatást illeti, január 28-29-én a középdöntőben 4 darab 3-as csoportban folytatódnak a küzdelmek, ahonnan a csoportok első helyezettjei jutnak a február 5-i, üllői négycsapatos Final Fourba. Emellett február elején (amennyiben megfelelő számú jelentkező lesz) tartanak egy-egy vidaszági fordulót is a csoportkörből tovább nem jutó csapatok számára. A Pest megyei Futsal7végékhez kapcsolódó hír még, hogy a hétvégén elkezdődnek a küzdelmek az U15-ös korosztályban is.

Az elmúlt hétvégén Eötvös fordulót is tartottak: szombaton az U13-as, míg vasárnap az U9-es korosztály szűjtötte ismét a pontokat Kispesten, mely egy újabb eredményes és tapasztalatokban gazdag fordulót eredményezett.

Vasárnap Biczi Gábor U20-as csapata is folytatta bajnoki szereplését a II. osztályú bajnokság Közép2 csoportjában. A fiúk egy győzelemmel és egy vereséggel zárták a Dunakeszin rendezett fordulót, így a Városgazda csapatával azonos pontszámmal az első helyről várhatják a következő játéknapot. A csoporttal kapcsolatos információ, hogy a Ferihegy Vecsés csapatát a Szövetség kizárja a további küzdelmekből, mivel harmadik alkalommal nem jelentek meg a bajnokság során, így a csoportkörből két forduló maradt.

Növendékeink tehát igen eredményes, sok tapasztalatot hozó időszakon vannak túl. A következő hetek is számos eseményt tartogatnak utánpótlás csapataink számára, így a közeljövőben ezen események eredményeiről is beszámolunk majd!

Bravó fiatalok, csak a Kinizsi!