Bita-tripla, góllal debütálók: Kinizsi-Gyömrő 10-5 (videó)

Pénteken már a 8. mérkőzését játszotta csapatunk az NBII Keleti csoportjában. Kénoszt Ferenc tanítványai az UFC Gyömrőt látták vendégül a Radnótiban. A 10-5-ös Keszi-győzelemhez az egész csapat hozzátette a magáét: Bita tripla, U18-as tehetségeink, Jónás és Skulka góllal mutatkoztak be, míg Kun, Somorai, Szente, Gémesi és Makk egy találatig jutott. Vendég részről Reich duplázott, Kalina, Horváth és Kiss egyszer bizonyultak eredményesnek.

A találkozó legfontosabb jelenetei:

Hazai környezetben bekezdett a Kinizsi: az ismét remek hangulatot teremtő Kinizsi Ultras előtt a hazaiak hat perc alatt három alkalommal találtak a vendég kapuba, Bita, Kun, majd az egyik fiatal debütáló, Jónás góljaival már a mérkőzés elején megnyugtató, három gólos előnybe került a házigazda (3-0). A Gyömrőiek próbálták rendezni a soraikat, amely úgy tűnt, sikerül is Gallai Attila fiainak: a 7. percben Kalina révén szépítettek a vendégek (3-1), majd több lehetőségük is akadt a további zárkózásra. A 9. percben Soromai távoli bombája révén ismét három gólra nőtt a Dunakeszi előnye (4-1). A 12. percben két gól is esett: előbb Horváth közelről pofozta a hazai kapuba a játékszert, reményt adva ezzel az újabb felzárkózásra a vendégeknek (4-2), majd Bita állította vissza a három gólos különbséget egy nagyszerű szabadrúgás-variációt követően (5-2). A vendégek ismét elkezdték a felzárkózást, a 14. percben Reich szépen harcolta ki az újabb Gyömrő-találatot (5-3), azonban a vendégek nem tudták tovább faragni hártányukat, sőt: a hajrában Szente és Gémesi találatait követően már négy gólos előnyben volt a Kinizsi, így 7-3-as hazai vezetéssel ért véget az első 20 perc.

A második játékrész helyzetekkel kezdődött, ám az újabb találatra egészen a 27. percig kellett várni, ekkor Bita révén már a nyolcadik gólját szerezte a hazai csapat (8-3). A folytatás több vendég lehetőséget is hozott, melynek a 31. percben Reich révén újabb Gyömrői gól lett az eredménye (8-4). A hajrához közeledve hazai helyzetek, majd újabb két hazai gól következett: a 35. percben egy formás Szente-Beke-Skulka összjátékot követően másik U18-as fiatalunk is góllal mutatkozott be a nagyon között (9-4). Egy perc múlva pedig az előző gólhoz hasonlóan, de más leosztásban érkezett a tizedik Keszi-találat: Bita-Skulka-Makk volt a labda útja, melynek végén Makk bizonyult eredményesnek (10-4). A 38. percben újabb vendég találat született, Kiss révén az ötödik találatát szerezte a Gyömrői társaság. Az utolsó percek még tartogattak néhány helyzetet, ám újabb gól nem esett, így a találkozó 10-5-ös Dunakeszi-győzelemmel zárult!

Sikerünknek köszönhetően továbbra is tartjuk a lépést az élmezőnnyel, 8 játéknapot követően a negyedik helyről várjuk a folytatást, két pontos hártánnyal a listavezetővel szemben. A bajnokságről elmondható, hogy az első ötös igen szoros, kiélezett harcot vív egymással, hiszen az első és az ötödik helyezett között mindössze 4! pont a különbség.

A folytatásban ismét egy kemény, idegenbeli erőpróba vár a csapatra, hiszen november 6-án (hétfőn) a Kecskeméti Messzi István Sportcsarnokba látogatunk, ahol 20 órától a csoport egyik legjobb csapatához, a ScoreGoal Kecskeméti FC-hez látogatunk. Szurkoljatok akkor is csapatunk sikeréért! Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!

Az újabb győzelmet követően Kénoszt Ferencet, csapatunk vezetőedzőjét kérdeztük a találkozóról:
Kenoszt_FerencKénoszt Ferenc: "Jól játszottunk, véleményem szerint a fiúk teljesítménye javuló tendenciát mutat az elmúlt mérkőzéseket figyelembe véve. Mindenki odatette magát, a srácok harcoltak, küzdöttek. Az edzésen gyakorolt figurákból, variációkból sokat láttam vissza a mérkőzésen, melyek remekül működtek. Az ellenfél által rúgott öt gól ellenére úgy gondolom, hogy a játékunk megfelelő volt. A tíz szerzett találat mellett sok helyzetet kihagytunk, így mint a támadás, mint a védekezés területén törekszünk majd a fejlődésre, az esetleges hibák kijavítására, hiszen hétfőn igen kemény, nehéz mérkőzés vár ránk Kecskeméten. A tapasztalt játékosaink mellett meg szeretném dicsérni a fiatalokat és a debütálókat is, akik jól szálltak be a játékba. Nagy pozitívum, hogy bátran játszottak, a taktikai utasításokat fegyelmezetten hajtották végre, minden egyes játékos hozzátette a magáét a sikerhez! Emellett kiemelném két  debütálónkat is, akik góllal és gólpasszal mutatkoztak be a felnőttek között! Nagyon büszke vagyok a fiúkra! Ha ugyanilyen hozzáállással folytatjuk a bajnokságot, szép időszak elé nézünk!"

A találkozó jegyzőkönyve:
171027_DK_Gyomro_eredmenykozles2

A bajnokság állása:
171030_Tabella

Férfi Futsal NB II Keleti csoport, 8. forduló:
Dunakeszi Kinizsi Futsal - UFC Gyömrő 10-5 (7-3)
Dunakeszi, Radnóti Miklós Gimnázium
gólszerzők: Bita László (3), Kun Gábor, Jónás Dominik, Somorai Attila, Szente Tamás, Gémesi Áron, Makk Levente, illetve Reich Martin (2), Kalina Tamás, Horváth László Dávid, Kiss Szabolcs