Csúcsrangadó az év utolsó bajnoki mérkőzésén, pénteken Kinizsi-PAFC

Pénteken az alapszakasz utolsó megmérettetése vár csapatunkra. Biczi Gábor NB II Közép csoportjában szereplő alakulata a 29. játéknapon komoly téttel bíró, vérbeli rangadóval zárja a csoport küzdelmeit, hiszen a Piliscsabai AFC-Mitre brigádja érkezik a Radnótiba. A 20 órakor kezdődő találkozó komoly kihatással lesz a tabella végső sorrendjére, most ezen lehetőségekkel foglalkozunk picit.

A tabella állása: 27 mérkőzésén szerzett 67 pontjával a Kinizsi áll az első helyen, a második pozíciót a pécsi PTE PEAC birtokolja 25 mérkőzésen begyűjtött 64 pontjával, míg a dobogó harmadik helyezettje a piliscsabai PAFC-Mitre csapata 26 találkozón gyűjtött 62 egységgel. A dobogósok hátralévő találkozói: a 29. fordulóban Kinizsi-PAFC és PEAC-Garvittax mérkőzéseket rendeznek, míg a 30., utolsó fordulóban a PAFC-PEAC rangadó mellett a Kinizsi szabadnapos lesz. Ezen felül az elmaradt PEAC-Inter mérkőzés 3 bajnoki pontját nagy valószínűséggel a pécsi alakulat kapja majd meg (3-0-s gólkülönbséggel), így tulajdonképpen a PEAC is 67 pontosnak tekinthető.

Ha a pénteki találkozó kimeneteleit nézzük, csapatunk helyezései a következő forgatókönyvek szerint alakulhatnak, avagy egy kis játék a számokkal a csúcsderbit megelőzően:
- Győzelem esetén csapatunk 70 szerzett ponttal zárja az alapszakaszt, és legrosszabb esetben a tabella második helyén végez. Az első helyre akkor van esélyünk, ha pénteken legyőzzük a Piliscsabát, míg a PEAC a Garvittax és a PAFC elleni találkozóin maximum 3 pontot szerez. Amennyiben a PEAC is 70 ponttal zár (az egyik meccsét megnyeri, a másikon pedig vereséget szenved), úgy azonos pontszámmal végez a Kinizsivel. Ebben az esetben az alábbiak rangsorolnak: bajnokságban elért több győzelem (ez azonos lesz, 23 siker mindkét oldalon), majd a bajnoki mérkőzések gólkülönbsége (jelenleg a Kinizsinek +121-es, míg a PEAC-nak +80-as ez a mutatója, az Inter elleni mérkőzés jóváírását követően +83 lesz). Így a gólkülönbségünknek köszönhetően bajnokok lehetünk! Ha a PEAC 4 vagy 6 pontot szerez utolsó két meccsén, akkor a második helyen zárunk.

- Döntetlen esetén 68 ponttal végzünk, ami szintén második vagy első helyet eredményezne, bár itt az első helyhez már óriási szerencsére lenne szükségünk, hiszen így Kinizsi első hely csak akkor jöhetne létre, ha a PEAC az utolsó két meccsén maximum 1 pontot szerez (az egy szerzett pécsi ponttal ismét pontazonosság alakulna ki).

- Egy esetleges Piliscsabai siker következményeképp 67 ponttal zárnánk, ami második vagy harmadik helyet jelenthetne az utolsó fordulótól függően. Ebben az esetben bajnokok egész biztosan nem lehetünk. A PAFC így 65 ponttal állna a Pécs elleni mérkőzése előtt, és ha otthon tartják a 3 pontot a PEAC ellen, akkor 68 ponttal a Kinizsi előtt végeznek, míg a PEAC akkor biztos a Kinizsi előtt zár, ha két hátralévő találkozóján minimum egy pontot szerez. Ez esetben akkor lehet második a Kinizsi, ha a PAFC nem győzi le a PEAC csapatát.

Érdekességképpen: van olyan forgatókönyv is, amellyel a PAFC csapata is az élen végezhet! Ehhez győzniük kell Dunakeszin, míg a Garvittaxnak pontot kellene szereznie Pécsett. Így az utolsó fordulóban a PAFC-PEAC találkozó valódi bajnoki döntő lenne, hiszen ha a PAFC nyer, akkor övék lenne a bajnoki cím.

Amint látható, két fordulóval a zárás előtt még számtalan sorrend kialakulhat a bajnoki hajrában, három kiváló csapat küzd a dobogós helyezésekért. Próbáltunk minden lehetőséget figyelembe venni, hogy minél teljesebb képet mutathassunk arról, hogy adott esetben egy-egy eredmény hogyan befolyásolja majd a bajnoki hajrát, azonban az erőviszonyokat figyelembe véve nagy meglepetés lenne, ha hétfőn a PEAC nem tartaná otthon a 3 pontot a Garvittax ellen, így sok lehetőség elméleti alapú.

Ami biztos: csapatunk pénteken szeretné otthon tartani a 3 pontot, és győzelemmel zárni az alapszakaszt, meghálálva ezzel egyedülálló szurkolótáborunk egész éves támogatását! Viszont ez a küldetés a szezon legnehezebbjének ígérkezik, hiszen a kiváló erőkből álló PAFC-Mitre csapata érkezik majd hozzánk, így most mindennél nagyobb szükségünk lesz fantasztikus Ultráink buzdítására, hiszen már számtalanszor láthattuk, hogy az az óriási hangulat, amit a Radnótiba varázsoltok, mennyi erőt ad játékosainknak minden egyes hazai találkozó alkalmával. Pénteken tehát csúcsrangadó, gyertek el minél többen, zárjuk méltóképpen, kiváló hangulatban, egy nagyszerű rangadóval a Közép csoport küzdelmeit! Várunk Benneteket, hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!

Férfi Futsal NB II Közép csoport, 29. forduló:
DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL - PILISCSABAI AFC-MITRE
Dunakeszi, Radnóti Miklós Gimnázium
2016. május 2, 20:00