Csúcsrangadó Szegeden: SZTE-Kinizsi ma este 19 órától

Elérkezett a bajnoki szezon legnagyobb téttel bíró napja, hiszen 58 pontos, második helyezett csapatunk ma délután indul útnak a Szegedi Városi Sportcsarnok felé, ahol 19 órás kezdéssel az NB II Közép csoportjának végeredménye szempontjából roppant fontos csúcsrangadót játszunk a listavezető, három ponttal előttünk álló SZTE EHÖK csapatával.
Most megvizsgáljuk picit, hogy a csúcsrangadó adott esetekben milyen hatással lesz (lehet) a bajnokság végeredményére:
1. Kinizsi-győzelem esetén a két brigád helyet cserél a tabellán, és az utolsó fordulóra a saját kezünkbe kerül a sorsunk az első helyet illetően (jobb gólkülönbségünknek köszönhetően).
2. Amennyiben döntetlennel ér véget a csúcsrangadó, úgy az utolsó forduló előtt marad az SZTE-vezetés 3 pontos előnnyel, így a záró körben csak egy esetben szerezhetnénk bajnoki címet: ha odahaza győzelmet aratunk az MTK ellen, míg a Szegediek vereséget szenvednek a Nagymaros vendégeként.
3. Ha a derbin az egyetemisták otthon tartják a 3 bajnoki pontot, abban az esetben bebiztosítják bajnoki címüket, hiszen ebben az esetben 6 pontra nőne a különbség a záró kör előtt a két csapat között.

Egy kis számmisztika: a Szegediek 12 hazai fellépésükből 10-szer győztek, emellett egy döntetlen (az Airnergy ellen) és egy vereség (a Piliscsaba ellen) a Tisza-partiak hazai mérlege. Ezen találkozókon 87 hazai találat esett, míg az ellenfelek 28 gólt értek el vendégként. Fiaink idegenben szintén 12 találkozót vívtak, 9-szer hoztuk el a három pontot vendéglátóinktól, két esetben (az MTK és a Piliscsaba ellen) egy pontot szereztünk, míg egy esetben, a Tolna ellenében szerzett pont nélkül indulhattunk haza. Idegenben 86 találatot szereztek játékosaink, míg kapusaink eszén a vendéglátók 45 alkalommal jártak túl.

A két csapat december elején már megmérkőzött egymással. Az akkori, Dunakeszin rendezett találkozón a felek nem bírtak egymással, 1-1-es döntetlen született a Radnótiban.az első félidő 14. percében Szentes Bíró Tamás szerzett vezetést a vendégeknek, amit a második félidő elején, a 24. percben Monspart László egyenlített ki.
Az izgalmas, változatos játékot hozó találkozó összefoglalóját az alábbi linken tekinthetitek meg:A ma esti, 19 órakor kezdődő csúcsrangadón tehát sok kérdésre választ kapunk. A szezon folyamán először az eseményekről élőképes közvetítéssel jelentkezünk, a stream elérhetőségével a nap folyamán tájékoztatunk Benneteket honlapunkon és a facebook-oldalunkon is, így nem maradtok le a szezon legfontosabb mérkőzésének eseményeiről!
Reméljük, fiaink begyűjtik a 3 bajnoki pontot, és pénteken bajnoki címmel búcsúzhatunk az alapszakasztól. Pénteken a mai mérkőzés eredményétől függetlenül nagyon sok szeretettel várunk Benneteket, meglepetésekből és jó hangulatból nem lesz hiány: 18:30-tól sok színes programmal várunk Titeket, érkezik hozzánk a gyönyörű hangú Kovácsovics Fruzsina, kiváló produkciókkal készülnek a Pomponlányok, a Belga Sörház csapolt sörrel készül, valamint az NB II-es, MTK elleni bajnoki mérkőzésen és éremátadáson túl készülünk Nektek egy meglepetés találkozóval is!
Szurkoljunk együtt a fiúk sikeréért ma és péntek este is, várunk Benneteket a képernyők elé, illetve a hétvégén a Radnótiba, töltsük meg ismét a csarnokot!
Hajrá Dunakeszi, hajrá Kinizsi!!!