Döntetlen a vérbeli futsal rangadón, Vác - Dunakeszi Kinizsi 3-3 (dunakanyar régió)

A Dunakanyar legnagyobb futsal rangadójára a Dunakeszi Kinizsi péntek este hazai környezetben a Kastélydombi SE elleni 14-4-es parádés győzelemmel hangolódott. A Kinizsi vezére, Temesi Norbert négyszer is bevette a vendégek kapuját, míg a váciak kitűnősége, Hírt Gergely a Tisza-parti alakulat elleni 3-3-találkozón háromszor zörgette meg a hálót.

A váci derbi előtt a 18 pontos Dunakeszi vezette a bajnoki tabellát, a vendéglátók pedig 12 ponttal az 5. helyen várták az összecsapást.

Már a kezdő sípszó előtt is remek volt a hangulat a váci sportcsarnokban, a Kinizsi buzdítását, a vendég B-Közép énekét visszhangozta az aréna. Dunakeszi kezdte a mérkőzést, amely Komáromi - Bita, Kun, Makk, Temesi ötössel vágott neki a találkozónak, a váciak a Bohony - Bartal, Maczkó, Vén, Hírt összeállításban vágtak neki a mérkőzésnek. A vendégek azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést, Kun hatalmas bombával tesztelte a váciak hálóőrét, ám Bohony remekül védte a Kinizsi kiválóság lövését. Az érdemleges válaszra a 3. perceg kellett várni a hazaiak részéről, akik támadásait a rutinos Vén szervezte és építette.

Érezhetően mindkét csapat bizonyítani akart közönsége előtt, élvezetes, lüktető volt a játék. Az 5. percben egy gyors ellentámadásból Makk megszerezte a vendégek vezető gólját (0-1). A Kinizsi Ultrák nem sokáig örülhettek kedvenc csapatuk vezetésének, mert a 7. percben Hírt révén kiegyenlített a hazai alakulat (1-1). újabb néhány perces küzdelem után ismét magához ragadta a vezetést Biczi Gábor csapata. Somorai remekül vitte fel a labdát a jobb oldalon, lövésébe a kapu előterében Szlifka beletalpalt, a labda a tehetetlen Bohony mellett utat talált a hálóba (1-2).

A mérkőzés képzeletbeli forgatókönyve ismét "életre kelt", hiszen két perc elteltével újabb gólnak tapsolhattak a váci drukkerek. Két rutinos, két a nagyszerű játékos volt a főszereplő, de más előjellel, hiszen Kun passzát Vén "lefülelte", majd remekül tálalt Zalaegerszegi elé, aki kilőtte Komáromi kapujának jobb alsó sarkát (2-2). A hazai együttes "futott" az eredmény után, a Kinizsi pedig az újabb vezetés megszerzéséért mozgósította energiáit, ami egy kemény váci belépő után kisebb "kakaskodásba" csapott át. A játékvezetők "salamoni döntéssel" a sértett Temesinek és a vele szemben harciasan fellépő Zalaegerszeginek és Siskónak is felmutatták a sárga lapot.

Rövid közjáték után ismét a futsalé volt a főszerep, amiért hálás volt a közönség. Mindkét csapat dicséretére írható, hogy győzelemre játszott, amelyhez az első félidő hajrájában a vendég együttes került közelebb. A sokadik gyors Kinizsi akció végén Makk mattolta a váci kapust (2-3), így Dunakeszi vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

A szünet után folytatódott a rakkolós, küzdelmes mérkőzés, melyen többször is megvillantotta kivételes technikai képességét Bita László és Kun Gábor, a váciaknál pedig Vén Gábor szervező, okos irányító játékát élvezhették a hazai nézők. Temesi révén a 31. percben kettőre növelhette volna előnyét a Kinizsi, ám a csapatkapitány két közeli lövést bravúrral hárította Bohony. Ismét két perc telt el, amikor Vén kilőtte a Kinizsi kapujának bal alsó sarkát, amivel szemben tehetetlen volt a találkozón végig nagyszerűen védő Komáromi, aki a mérkőzés véghajrájában többször is remekelt.

A Dunakanyar rangadója az utolsó percben is sok izgalmat hozott mindkét kapu előtt, de egyik csapat sem tudta a maga javára fordítani a találkozót, amely 3-3-as döntetlennel zárult.

Vetési Imre (Dunakanyar Régió)
Fotó: KesziPress