EB-pótselejtező, 1. mérkőzés: Ukrajna - Magyarország 2-1 (1-1)

A FutsalHungary cikke:
Minimális vereség - Megmaradt az esély az EB részvételre

Ukrajna - Magyarország 2:1 (1:1) félidő
Harkov, 1000 néző

Magyarország: Balázs - Harnisch, Dróth, Lódi, Gyurcsányi
Cserék: Tóth Gy. - Trencsényi, Lovas, Szabó P., Dávid, Rábl, Andorka, Kun, Szeghy
Szövetségi Kapitány: Tomas Rivera

Sárga lap: Rábl (18')

Gólszerzők: Dávid (11')


Katasztrofálisan indult a mérkőzés, hiszen másfél perc játék után megszerezték az ukránok a vezetést. Egy szögletnél elaludt a védelem, amit ellenfelünk kihasznált. A válogatott hamar kiheverte a kezdeti sokkot és bátor támadó játékkal és szervezett védekezéssel mindent megtett az egyenlítésért. A második sorban a berettyói négyes kapott helyet, akik előtt hamar két lehetőség is adódott. Előbb Trencsényi majd Rábl egyenlített majdnem. Egyre közelebb jártunk a gólszerzéshez. Egy Dróth kapáslövés végén a hosszún érkezett Lódi, aki a kapufát találta el. Egy perccel később Rábl lépett ki, de nem sikerült betalálnia. A 11. percben megtört az jég. Egy gyors labdaszerzés után Rábl tálalt Dávid elé, aki közelről nem hibázott és némi szerencsével a kapus mellett a halóba passzolt. A félidő második felében is a mieink akarata érvényesült, nagyobb helyzet a mieink előtt adódott, de nem jött össze a vezetés megszerzése, így döntetlennel mehettek a csaptok szünetre.
Fordulás után a hazaiak próbáltak nagyobb iramot diktálni, ami sikerült is, de Harnischék állták a sarat, de ahogy telt az idő, egyre többször jutottak az ukránok lövőhelyzethez, és több esetben csak Balázs bravúrjainak volt köszönhető, hogy nem kerültünk hátrányba. A 33. percben aztán már kiváló kapusunk is tehetetlen volt. Egy kapu elé belőtt labdát pörgetett a hosszú sarokba a vendéglátók centere. Már csak pár perc volt hátra, és a hátrány tudatában levittük a kapust, és Kun érkezett vészkapusként. Járattuk a labdád, de igazi helyzetet nem sikerült kialakítani, így végül minimális vereséget szenvedtünk.
Szervezett, taktikus, fegyelmezett játékot mutattak be Gyurcsányiék, ami alapján reális esély lehet a jövő heti visszavágón az egy gólos hátrány ledolgozására. Talán csak az idegenben rúgott egy gól tűnik kevésnek.

Tomas Rivera: - Természetesen nem vagyok elégedett, hiszen kikaptunk, de nagyot küzdöttünk. Végig volt bennünk tartás, és a védekezésünk jól működött. A csapat nincs elég régóta együtt, hogy kihozza magából a maximumot, de ez a meccs is bizonyítja, hogy jó úton haladunk.

A másik két mérkőzésen is egy gólos hazai győzelem született:
Románia - Szerbia 2-1
Bosznia és Hercegovina - Hollandia 3-2

Szerdán játsszák:
Szlovákia - Horvátország