Egyesült a két fellegvár, az ETO és a Kinizsi! (videóval)

Bejelentették az ETO Futsal Club sajtótájékoztatóján az ETO Futsal Klub és a Dunakeszi Kinizsi fúzióját.

Egyedülálló, különleges esemény történt ma Győrben. A Rába ETO Futsal Club és a Dunakeszi Kinizsi a magyar futsal két fellegvára hivatalosan egyesült és erről tájékoztatták a sajtó képviselőit. Az egyesülés következtében a Rába ETO első csapata továbbra is az NB I-ben indul, míg a második csapat Rába ETO II Dunakeszi Kinizsi néven az NB II-ben fog játszani a Rába ETO fiókcsapataként. A döntéssel szeretnék elérni, hogy nemzetközi szinten is ütőképes csapat formálódjon Győrben, amely a magyar futsal fejlődését nagymértékben elősegítené. Természetesen az ország legnépesebb szurkolótábora sem marad felnőtt futsal nélkül, Dunakeszin az elmúlt évek népszerű játékosaiból verbuválódik az NB II-es csapat.

A tavalyi szezon sikertelen szereplése miatt a vezetőedző személye is változik Győrben, az ETO irányítását Jordi Illa veszi át, a másodedző pedig Fehér Zsolt (Papa) lesz. A két klub egyesítette a mai naptól erőit, amelynek első nyilvánvaló jele a Jordi-Fehér edzőpáros. Fehér Zsolt, a másodedzői feladata mellett, az NB II-es Dunakeszi Kinizsi együttesének vezetőedzői posztját is betölti. A két csapat végleges keretét a közeljövőben nyilvánosságra hozzák.

Az ETO és a Kinizsi külön-külön is jelentős utánpótlás bázissal rendelkezik, a fúzióval a futsalban Magyarország legnagyobb utánpótlás bázisa jön létre, melyben képzett futsal edzők működnek közre a további fejlődés érdekében. Mivel a két egyesület Győrben és Dunakeszin is tart fent bázist, így már országos méretű futsal képzést biztosít. A cél, további tehetségek felkutatása, a tömegsport létrehozása, a versenyeztetés, és a sportolók, fiatalok felnőtt csapatba való beépítése.

Az NB II-es csapat Dunakeszin, az ETO pedig Győrben rendezi a hazai mérkőzéseit, viszont az egyesítés azt is jelenti, hogy a Rába ETO futsal csapata néhány alkalommal Dunakeszin is pályára lép bajnoki mérkőzésen, valamint, hogy az ETO II-Kinizsi alakulata is Győrben.

A lehetséges további változásokról klub vezetése természetesen folyamatosan tájékoztatást ad.

A döntéshozók nem titkolt célja, hogy a két klub egyesítése egyértelműen szolgálja a magas szintű utánpótlásképzést, a felnőtt csapatok minél jobb szereplését - mind a hazai mind az európai porondon -, valamint, hogy ezáltal a teljes magyar futsalt segítsük és közös sikerekért szurkolhassunk.

A sajtótájékoztató összefoglalója:


Forrás: Az ETO Futsal Club és a Dunakeszi Kinizsi közös sajtóközlemény
A kép forrása: etofutsal.hu