Együtt a válogatott, soraiban Kinizsis legényekkel!

A keddi napon a válogatott új szakmai stábja Móron megkezdte a csapattal a közös munkát. A hétfői játéknap után a válogatott játékosoknak nem sok idejük maradt a pihenésre, hiszen kedd reggel már a nemzeti együttes edzőtáborában kellett jelentkezniük. A szakvezetés nem sok időt adott az akklimatizálódásra, hiszen rögtön két edzés és videózás szerepelt az első napi programban. Az elkövetkezendő napokban sem fog unatkozni a csapat. Minden nap két tréning és több videózás szerepel a napirendben, vagyis gőzerővel készül a csapat a Visegrádi négyek tornájára, illetve ami ennél is fontosabb, az ukránok elleni pótselejtezőre.

Ami a keretet illeti, a csapat gerince a már megszokott győri és berettyóújfalui "különítmény" adja. Mellettük akadnak nagy visszatérők is és újoncok is. Közel egy év után tér vissza Gyurcsányi. A másik nagy visszatérő lehet Tóth Gyula, aki jó pár éve nem volt címeres mezben. Csapattársa Bita is régen játszott már a legjobbak között, de most újra pályára léphet. Akadnak újoncok is. A BME két fiatalja, Öreglaki és Szeghy, akik eddig csak az U21 válogatottban kaptak szerepet, most bizonyíthatnak a nagyoknál. A szintén Dunakeszis Kun Gábor még régen, Kozma Mihálynál egyszer szerepelt válogatott összetartáson, de végül nem jutott szóhoz. Az abszolút újonc a Győr második kapusa, Matkovics Gábor, aki eddig még nem szerepelt semmilyen formában a nemzeti csapatnál.

Egyébként a múlt héten kinevezett kapitány segítőire is fény derült. Tomas Rivera tolmácsa és egyik segítője Korolovszky Gábor lett. Az egykori válogatott játékos igen fiatalon már az NBI-ben futsalozott, de a nagypályás karrierje miatt fel kellett adnia. A pályaedző Fehér Zsolt lett, akit jól ismer a spanyol szakember, hiszen tavasszal együtt dolgoztak a Kinizsinél. Az erőnléti edző Jordi Illa lett, akit gyerekkora ismer Sito mester. Ő szintén a Kinizsiben szerepelt tavasszal és elképzelhető, hogy idén is pályára lép.

A keret:

1. Balázs Zoltán ETO FUTSAL CLUB
2. Matkovics Gábor ETO FUTSAL CLUB
3. Tóth Gyula DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL

4. Kun Gábor DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL
5. Bita László DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL
6. Temesi Norbert DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL

7. Rábl János MVFC-BERETTYÓÚJFALU
8. Lovas Norbert MVFC-BERETTYÓÚJFALU
9. Trencsényi János MVFC-BERETTYÓÚJFALU
10. Lódi Tamás ETO FUTSAL CLUB
11. Harnisch Ákos ETO FUTSAL CLUB
12. Dróth Zoltán ETO FUTSAL CLUB
13. Gyurcsányi Zsolt SWIETELSKY- HALADÁS VSE
14. Halmos Máté SWIETELSKY- HALADÁS VSE
15. Szeghy Szabolcs MAFC BME DA
16. Öreglaki Norbert MAFC BME DA