Este idegenbe látogatunk, 20 órától Tolna-Kinizsi

A Regionális Futsalbajnokság Pest megyei csoportjának 19. fordulójában csapatunkra ma este újabb idegenbeli mérkőzés vár. Szente Tamás vezette kedvenceink 20 órától a Tolnai Városi Sportcsarnokban vendégszerepelnek, ahol Tolna VFC - Dunakeszi Kinizsi találkozót rendeznek. Beharangozó cikkünkben az esti főszereplőkkel foglalkozunk.

A Dunakeszi 2019-et ígéretesen kezdte: a Csakacsel (5-2), a Dabas (5-3) és a Tóalmás (8-6) elleni találkozókat is győzelemmel zárták Szente Tamás fiai. A Kinizsi téli igazolásai tehát beválni látszanak, a jó alapokról induló csapat előtt azonban még hosszú út áll, már ami a fejlődést és az összeszokást illeti. Az elmúlt fordulók sikeres szereplésének hála a csapat a 8. helyről, 21 szerzett pontot számlálva várhatja az esti játéknapot. Házi góllövőlistánk élén 17 találatával Veled Donát áll, a második Verhoczki László 11 góllal, míg a harmadik Skulka Botond, aki 9 egységnél tart.

A Tolna csapata szintén remekül kezdte az évet: januárban Piliscsabáról (8-6) és Gödöllőről (6-3) is három ponttal távoztak, míg február elején a Tolnai Városi Sportcsarnokban a Kaposvári Rákóczival játszottak döntetlent (5-5) úgy, hogy a vendég csapat a hajrában tudott pontot menteni. Esti vendéglátóink így 19 ponttal a 10. helyről várhatják az este kezdő sípszavát. A csapat házi góllövőlistáját Pál Achilles vezeti 18 találattal, őt 16 góljával Sára Patrik követi, míg a dobogó alsó fokán Sós Gergely áll 9 találatával.

Ami a felet párharcának történelmét illeti,  a Tolna VFC csapatával egy ízben találkoztunk. A 2018 novemberében Dunakeszin lejátszott találkozó fiaink idei szezonban nyújtott leggyengébb teljesítményét hozta: Sára Patrik 6, Sós Gergely 5, Kecskeméti Denisz 2 góljával, valamint Klem Viktor, dr. Papp Tamás és Szőcs Richárd góljaivala tolnai alakulat 16-5-ös sikerrel zárt, csapatunk találatai a triplázó Velez Donát, illetve Jónás Márk és Ficza Domonkos nevéhez fűződtek. Az első találkozó összefoglalója megtalálható cikkünkben. Sportágunk egyik szépségét azonban épp az adja, hogy ma este fiaink bizonyíthatják, hogy az első mérkőzésen nyújtott produkció csupán kisiklás volt.

Reméljük, ma este szép találatokkal fűszerezett, izgalmas találkozóra kerül sor, melyen célunk, hogy újabb 3 szerzett ponttal folytassuk a tavasszal megkezdett remek szereplésünket. A mérkőzés alakulásáról facebook oldalunkon, a találkozó előtti posztunk hozzászólásai között adunk tájékoztatást. Várunk mindenkit a közösségi médián keresztül 20 órától, szurkoljatok kedvenceink újabb sikeréért! Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!

Az első találkozó összefoglalója:

A bajnokság állása:
190215_Tolna_DK_tab

Regionális Futsalbajnokság, Pest megyei csoport, 19. forduló:
TOLNA VFC - DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL
Tolna, Városi Sportcsarnok
2019. február 15. (péntek), 20:00

A forduló többi találkozója:
190215_Tolna_DK_men