Este ismét idegenbe látogatunk, Üllő-Kinizsi 20:30-tól

A Regionális Futsalbajnokság Pest megyei csoportjának 25. fordulójában újabb idegenbeli találkozó vár csapatunkra. Szente Tamás vezetésével a Kinizsi 20:30-as kezdéssel az Üllői Városi Sportcsarnokban lép pályára. Fiainkra nehéz túra vár, hiszen a mérkőzésen csapatunk a bajnoki tabella második helyezettjének, a bajnoki címre is esélyes Üllői DSE alakulatának lesz a vendége. Beharangozó cikkünkben az este főszereplőivel foglalkozunk.

A Dunakeszi a legutóbbi fordulóban épp ma esti aktuális ellenfelének legnagyobb riválisánál, a listavezető Vác Futsal SE csapatánál vendégszerepelt. A találkozó gazdag történelméhez hűen a XX. Dunakanyar Rangadó is izgalmakkal teli, jó mérkőzést hozott, a 7-4-es hazai siker 11 találata mellett mind a két kapu előtt adódtak bőven lehetőségek akár a nagyobb arányú hazai sikerre, de akár egy szorosabb végeredményre is. Igaz, a Kinizsi pont nélkül zárta a váci túrát, és ezzel zsinórban negyedik találkozóján maradt pont nélkül, de azért pozitívumok is fellelhetőek voltak a csapat játékában. Ha az elmúlt találkozókon ilyen szellemiségben futsalozik a csapat, akkor az elmúlt méérkőzéseiből szinte biztos, hogy pontot, pontokat szerzett volna! Reméljük, ez a javuló tendencia ma este is észlelhető lesz a Keszi részéről, és akkor egy izgalmas, szoros, remek összecsapás várhat a csapatra, ahol próbáljuk megnehezíteni a bajnoki címre törő hazaiak dolgát. Szente Tamás fiai az esti találkozót 24 szerzett ponttal a 11. pozícióból várhatják. Nem tarthat a csapattal a Váci mérkőzés elején megsérülő Liszkai Gergely, mellette Ács Gábor és Mladoniczki Márk sem bevethető, így ismét mezőnyjátékos húz majd kapus mezt. Mellettük pedig kérdéses Oroszi László Krisztián és Krizsán György játéka is. A Vác elleni találatának köszönhetően Velez Donát már 20 góljával vezeti a csapat házi góllövőlistáját, őt követi az elmúlt találkozón duplázó Verhoczki László 14 találattal, míg a harmadik a 9 gólnál járó Skulka Botond és Oroszi László Krisztián.

Az Üllői DSE csapata kiváló tavaszt produkál: a mai mérkőzés házigazdája 9 találkozót számlál 2019-ben, melyekből 7 alkalommal győztesen hagyhatták el a játékteret, csupán a Tolna VFC elleni két találkozón maradtak pont nélkül. A csapat az utóbbi két találkozóján veretlen (Főnix ISE-Gödöllő 8-7, Kaposvári Rákóczi BFLA 4-2). Ezt a remek tavaszi menetelést szemlélve nem csoda, hogy az Üllői társaság a tabella 2. helyéről várhatja ma esti, utolsó hazai mérkőzésének kezdő sípszavát, és a bajnoki cím szempontjából a listavezető Vác legnagyobb kihívójának számít. A két bajnoksapiráns között jelenleg 5 pont a különbség a tabellán, ám az Üllői legények két mérkőzéssel kevesebbet számlálnak. Így ha ezeket a találkozókat sikeresen zárják, akár át is vehetik a vezetést a pontvadászatban! Az azonban valószínűsíthető, hogy az utolsó előtti, 27. fordulóban, április 8-án esedékes Vác-Üllő találkozó beillik majd a szezon bajnoki döntőjének! A csapat házi góllövőlistájának élén Lantos István áll 29 találatával, őt a dobogó második és harmadik fokán az egyaránt 24 gólt számláló Hepp Krisztián Zsolt és Kalina Tamás követi.

A felek eddig egy ízben mérkőztek egymással: az őszi, októberben lejátszott találkozón az Üllői csapat 7-5-ös győzelmének köszönhetően vitte el a három pontot Dunakesziről. A vendég sikerből Lantos István három, Hepp Krisztián Zsolt kettő, míg Benkó Péter és Palásti László egy góllal vette ki a részét, míg csapatunk találatait a triplázó Verhoczki László mellett Nagy Bence Zsigmond és Velez Donát szerezték. Cikkünk további részében megtalálható az első találkozónak az összefoglalója is. Reméljük, ma este is izgalmas, változatos, szép gólokban gazdag találkozót láthat, aki 20:30-tól kilátogat az Üllői DSE - Dunakeszi Kinizsi bajnoki találkozóra. Az Üllői Sportcsarnokban megrendezésre kerülő mérkőzés alakulásáról facebook oldalunkon, a találkozó előtti posztunk hozzászólásai között adunk majd tájékoztatást. Ha nem tudod a helyszínen támogatni csapatunkat, várunk este a közösségi médiára, szurkoljunk közösen fiainknak! Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!

Az első találkozó összefoglalója:

A bajnokság állása:
190329_Ullo_DK_tab

Regionális Futsalbajnokság, Pest megyei csoport, 25. forduló:
ÜLLŐI DSE - DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL
Üllő, Városi Sportcsarnok
2019. március 29. (péntek), 20:30

A forduló többi találkozója:
190329_Ullo_DK_men