Este újra hazai pályán, 20 órától Kinizsi-Üllő a Szent Istvánban

Már az 5. fordulót rendezik a Regionális Futsalbajnokság Pest megyei csoportjában. Szente Tamás vezette fiatal csapatunk hazai környezetben, a Szent István Általános Iskolában lép pályára, a fiúk ma este 20 órától a dobogós helyen álló Üllői DSE csapatát fogadják. Mostani cikkünkben az esti főszereplőkkel foglalkozunk.

Csapatunk eddigi négy mérkőzésén két győzelemme és két vereséggel zárt, aminek következtében a 7. helyről várhatjuk az esti találkozó kezdő sípszavát. Érdekesség, hogy hazai környezetben veretlen, míg idegenben nyeretlen a társaság (győzelem otthon a Kaposvár (5-4) és a Kincsem II. (8-2) ellen, vereség idegenben a Jászberény (5-3) és a PAFC II. (4-2) vendégeként). A csapat játékával még vannak problémák, a hibák kijavításán dolgoznak a fiúk, ám már a feljődés jelei is láthatóak a csapat teljesítményén. Igaz, ez még sokszor nem párosul eredményességgel, de a jövő a srácoké, hiszen ne felejtsük el: az előző mérkőzésen is 17,5 év volt a csapat átlagéletkora, a rangidős két 20 éves játékos volt. Így ahogy fejlődik, tanul a társaság, szert tesznek a felnőttek között egy kis rutinra, az eredmények is úgy lesznek majd egyre jobbak. Ezért dolgoznak hétről hétre az edzéseken és a mérkőzéseken a srácok. Házi góllövőlistánkat Skulka Botond vezeti hat találatával, második három góljával Simon Viktor, majd következik a kétszer eredményesek népesnek mondható tábora Jónás Dominik, Verhoczki László, Ficza Domonkos és Velez Donát személyében, végül Nagy Bence egy ízben iratkozott fel eddig a gólszerzők közé, éppen a legutóbbi, Piliscsaba elleni találkozón.

Az Üllői DSE remekül rajtolt, az AC Villám és a Főnix-ISE Gödöllő ellen két magabiztos győzelemmel kezdték az idényt (10-6, majd 10-1), majd a Tóalmás otthonából is elhozták a három pontot (6-3). A csapat a veretlenségét épp az előző játéknapon, a Vác elleni hazai rangadóján veszítette el, ami a váci csapat 4-3-as győzelmével zárult. Az üllői brigád eddig gyűjtött 9 pontjával a dobogóról várja a ma esti összecsapást. A csoport góllövőlistájának éllovasa, az eddig 10 találatot jegyző Lantos István is esti vendégeink keretét erősíti, rajta kívül Hepp Krisztián öt, míg Dányi Róbert és Kalina Tamás négy-négy  góllal áll a csapat házi góllövőlistájának élmezőnyében.

Aktuális ellenfelünkkel eddig nem mérkőztünk, a felek nem találkoztak egymással, így ilyen szempontból az esti mérkőzés történelminek tekinthető.

Sok szeretettel várunk ma este is minden futsal-szerelmes. Gyertek, segítsük közösen fiatal csapatunkat, buzdítsuk együtt a fiúkat! Találkozzunk a Szent Istvánban, ahol 20 órától ismét egy igazi futsal-csemegére van kilátás! Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!

A bajnokság állása:
181016_DK_Ullo_tabella

Regionális Futsalbajnokság, Pest megyei csoport, 5. forduló:
DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL - ÜLLŐI DSE
Dunakeszi, Szent István Általános Iskola
2018. október 16. (kedd), 20:00

A forduló többi találkozója:
181016_DK_Ullo_menetrend