Évzárás két meccsel, 18 órától Kinizsi-Kakucs (UP), majd Kinizsi-Vác (felnőtt)

2018-ban utolsó alkalommal lép pályára felnőtt csapatunk. A Regionális Futsalbajnokság Pest megyei csoportjának 13. játéknapján Szente Tamás vezette fiaink a Vác Futsal SE csapatának látják vendégül a Szent Istvánban, 20 órától. Klubunk az évet két találkozóval búcsúztatja, ugyanis 18 órától a Dunakeszi és a Kakucs csapatainak U12-es és U13-as növendékei találkoznak bemutató mérkőzés keretei között. Az este főszereplőivel a következő sorokban bővebben is foglalkozunk.

A Kinizsi az utóbbi mérkőzésein két vereséggel zárt, a fiataloknak nem sikerült tovább gyarapítaniuk a pontjaiknak a számát sem a Főnix ISE-Gödöllő (3-4) ellen odahaza, sem az SK Tóalmás otthonában (5-10). Ám ne feledjük: fiataljaink számára ez a szezon a tanulásról szól a felnőttek között. A Szent Istvánban lejátszott változatos találkozó, illetve a tóalmási mérkőzés is hozott pozitív és negatív tapasztalatokat is. Ezekből lehet tanulni és építkezni, hiszen a srácok feladata ebben az évben pont ez: legyen egyre több jó megoldás, és az esetleges hibákat tárjuk fel, javítsuk. Természetesen ez nem megy egyik pillanatról a másikra, de a fiúk lelkiismeretesen dolgoznak, így biztosak vagyunk benne, hogy hosszú távon a befektetett munka meg fog térülni! Szente Tamás vezette fiaink az év utolsó találkozóját 12 ponttal a tizenegyedik helyről várják. A keret összetétele továbbra sem teljes, több hiányzó lesz sérül és vagy egyéb elfoglaltság miatt, így ma este biztos nem öltheti magára csapatunk szerelését Velez Donát, házi góllövőnk listájának vezetője, az ezen a listán harmadik, de lassan felépülő Skulka Botond, és hiányozni fog Ficza Domonkos, Garda Bence, Jónás Márk és Tóth Attila is. Ami házi góllövőlistánkat illeti, a már említett Veled Doni vezet 13 találattal, második a Tóalmáson duplázó Verhoczki László, aki 11 egységet számlál a szezon során, míg a harmadik helyen 9 góljával Skulka Botond áll. A dobogósokat Jónás Dominik követi 7 góljával, majd a négy találatnál tartó Simon Viktor és Nagy Bence következik. A 20. születésnapját éppen ma ünneplő Kassai Sándor (Sanci, ezúton kívánunk nagyon boldog születésnapot) az elmúlt fordulóban megszerezte első gólját a Kinizsi színeiben.

A Vác Futsal SE személyében a bajnokságban egyik élcsapata, a legkevesebb vereséget elszenvedő alakulat érkezik Dunakeszire. A Burzi Attila vezette társaság csupán a Zebegény-Garvittax ellen maradt pont nélkül, a Váciak emellett 7 győzelmet és 3 döntetlent számlálnak, aminek köszönhetően 24 szerzett ponttal, hármas holtversenyben a listavezető Jászberénnyel és a második Üllővel a harmadik helyről várhatják a találkozót, csupán rosszabb gólkülönbségükkel szorulnak a dobogó legalsó fokára. Mai ellenfeleink négy forduló óta veretlenek, ez idő alatt három győzelem (Tóalmás 6-3, AC Villám 9-3, Tolna 6-4) és egy dönteten (Főnix ISE-Gödöllő 5-5) került a Vác neve mellé. A csapat házi góllövőlistáját a 14 gólos Hirt Gergely vezet, őt 12 találattal Sipeki István követi, a harmadik pedig a 8 gólnál tartó Marcsek Ákos Ádám. A dobogósok nyomában 7 góljával a Halász Bence-Krasnyánszki Martin kettős található.

A párharc gazdag történelemre tekint vissza, melynek köszönhetően többször a Dunakanyar Rangadójaként emlegetnek egy Dunakeszi-Vác, avagy Vác-Dunakeszi összecsapást. A szomszédvárak eddig 18 alkalommal mérték össze erejüket, ezeken a találkozókon kilenc Dunakeszi- és öt Vác-siker mellett négy ízben osztoztak a pontokon a felek, az összesített gólkülönbség 94-86 a Kinizsi javára. A legutóbbi szezon derbijein az otthon pályára lépő csapat győzedelmeskedett, tavaly az NB II-ben Dunakeszin 8-5-ös Kinizsi-siker született, míg Vácott a negyven perc 10-5-ös Vác-győzelemmel ért véget. Mai ellenfelünkkel eddigi összes szezonunkban találkoztunk, volt hogy aelsőségért versengett a 2010-es évek első felének két NB II-es bajnokcsapata, de mindig kiváló, hangulatos rangadót vívtak a felek. Ennek tükrében az estét illetően fiaink nagy kihívás előtt állnak, a tanulási folyamatnak ez a találkozó is fontos lépcsője, és a srácok célja nem is lehet más, mint felnőni ahhoz a felelősséghez, amit egy ilyen rangadón való pályára lépés jelent. Reméljük ez a törekvésünk sikeres lesz, és a 19. Dunakanyar Rangadó egy újabb izgalmas, kiváló találkozót hoz.

Ismét két mérkőzést láthat, aki este a Szent István Általános Iskolába látogat a Dunakeszi Kinizsi - Vác Futsal SE találkozóra:  a felnőtt bajnoki előtt 18 órától bemutató mérkőzésen a Kakucs KSE növendékeit látjuk vendégül az U12-U13-as korosztályban. Az elmúlt hazai mérkőzéseinken vendégszerepelt nálunk már az Aramis és a Leányfalu csapata is, reméljük a fiatalok ma este is jó hangulatú, izgalmas találkozón mutatják meg tehetségüket. Sok szeretettel várunk minden futsal-szimpatizánst már 18 órától. Találkozzunk a Szent Istvánban, hangolódjunk a Dunakeszi-Kakucs utánpótlás mérkőzéssel a derbire, ahol segítsük fiatal csapatunkat, hiszen támogatásunk rengeteg erőt ad a fiataloknak, hogy fel tudjanak nőni egy ilyen találkozóhoz! Tehét: 18 óra Dunakeszi-Kakucs, majd 20 óra Dunakeszi-Vác, a Szent Istvánban. Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!

A bajnokság állása:
181211_DK_Vac_tabella

Utánpótlás bemutató mérkőzés (U12-U13):
DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL - KAKUCS KSE
Szent István Általános Iskola
2018. december 11. (kedd), 18:00

Regionális Futsalbajnokság, Pest megyei csoport, 13. forduló:
DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL - VÁC FUTSAL SE
Szent István Általános Iskola
2018. december 11. (kedd), 20:00

A forduló többi találkozója:
181211_DK_Vac_menetrend