Futsalhungary: Kiütéses Kinizsi siker Debrecenben

A futsalhungary cikke:
Kiütéses Kinizsi siker Debrecenben
A Dunakeszi nem kegyelmezett a foghíjas hazaiaknak és 10 találatig meg sem álltak.

DEAC Futsal Club-Dunakeszi Kinizsi 1-10 (1-4)
Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, 50 néző.
Játékvezetők: Takács Attila, L. Tóth L., Veres J.

DEAC: Szalánczi - Juhász, Fábri, Varga D., Tar.
Cserék: Pallai, Végső, Kerti, Nagy István
Vezetőedző: Darányi Antal

Dunakeszi: Tóth Gy. - Sáfár, Temesi, Kun, Kovács
Cserék: Hacker - Hosszú, Varga, Csopaki, Szlifka, Monspart, Fehér
Vezetőedző: Fehér Zsolt

Gól: Tar (11.), ill. Kun (12., 17.), Kovács I. (12., 22., 28., 38.), Hosszú (19.), Csopaki (24.), Temesi (39.), Varga Cs. (40.)

Sárga lap: -, ill. Temesi (35.), Varga Cs. (37.)

A tartalékos DEAC-nak finoman fogalmazva sem volt könnyű feladata péntek este, hiszen az NB I-es futsal bajnokság alapszakaszának az utolsó fordulója előtt negyedik helyen álló Dunakeszi látogatott az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokba, ahol a szokatlan időpont (pénteki kezdés) és a párhuzamosan futó NB II-es kosármeccs ellenére körülbelül ötven érdeklődő tette tiszteletét.
A találkozó első perceiben a rohanós futsalra - már ha egyáltalán van ilyen kategória - láthatott példát a nagyérdemű, itt is, ott is voltak helyzetek, mindkét fél gyakorlatilag pillanatok alatt odaért az ellenfél kapuja elé. A hazaiaknál a rendkívül szűk rotációs lehetőség miatt a pályaedző Milbik Kálmánnak is szerelést kellett húznia, de Kerti Levente vagy éppen Nagy István sem sokat játszott az elmúlt hónapokban, most viszont nekik is bőven hozzá kellett tenniük a csapatjátékhoz. Amivel különösebb gond nem is volt az elején, sőt, nagy meglepetésre a DEAC volt az, amely megszerezte a vezetést (Fábri passzát a kapu előteréből kifelé mozgó Tar Gergő váltotta gólra).
A vendégek ezt követően magasabb fordulatszámra kapcsoltak, és egy percen belül ki is egyenlítettek a csapatkapitány Kun Gábor remekbe szabott góljának köszönhetően. Kisvártatva már az előny is Fehér Zsolt tanítványainál volt, akik innentől kezdve - ahogy mondani szokás - addig ütötték a vasat, amíg az meleg volt, és előbb egy bivalyerős szabadrúgás, majd pedig szenzációs összjátékot követően 4-1-re növelték az előnyüket a szünetig.
Tény, Darányi Antal legénysége előtt is adódtak helyzetek már az első félidőben is, de amíg a vendégek élni tudtak a kínálkozó lehetőségekkel, a fehér mezesek utolsó passzaiba, lövéseibe rendre hiba csúszott.
Pedig a második játékrészt is ígéretesen kezdte a DEAC, valóságos tűzijáték alakult ki Tóth Gyula kapuja előtt, de az újabb gól csak nem akart összejönni... A Dunakeszi-játékosok viszont remek napot fogtak ki, elvégre a hazaiak labdavesztéseiből kíméletlen gyorsasággal és hatékonysággal vezették a kontrákat, ráadásul (nem elhanyagolható szempont!) be is lőtték azokat - sőt, még a saját térfeléről is eredményes volt a dunántúli gárda (mindeközben Fábri előbb lövés helyett asszisztban gondolkodott - pedig Varga Dániel keresztpassza után a shoot lett volna célravezető -, majd óriási helyzetben gurított mellé).
A győzelmével ideiglenesen a bronzérmes pozícióba feljövő Kinizsi még 7-1 után sem állt le, hiszen a 13. perc közepétől vészkapussal játszott, amikor csak lehetett, és ez a fajta bátorság újabb gólokban kamatozott.
Azt hinnénk, 9-1-es vezetésnél már tényleg behúzták a kéziféket Kun Gáborék, de nem, még egy másodperccel (!) a végső dudaszó előtt is megzörrent az ekkorra már egy ideje Végső Zsolt által őrzött hazai kapu hálója.
Az odavágó eredményére (9-1) tehát még rá tudott tenni egy lapáttal a Dunakeszi, amely a látottak alapján komoly kihívója lesz a felsőházi rájátszásban érdekelt csapatoknak.

Darányi Antal: - Az előjelek ellenére kár, hogy a gyermeteg hibáinkat hoztuk ezen a mérkőzésen is, és kihagytuk a százszázalékos helyzeteket - az ellenfél viszont maximálisan kihasználta a lehetőségeit, és klasszis csapat módjára büntetett. Körülbelül ez volt a különbség a két együttes között. Valószínűleg szorosabb meccset játszottunk volna, ha berúgjuk a helyzetek felét...

Fehér Zsolt: - A mérkőzés meg kezdése előtt a célunk az volt, hogy a 4. helyet megszerezzük! Örülök a győzelemnek, amit úgy gondolok, ilyen arányban is megérdemeltük! Hozzá kell tenni a találkozó krónikájához, hogy a DEAC nagyon foghíjasan állt ki tegnap este! Innentől kezdve egy dologra fokuszálunk csak...

forrás: deac.hu
H. M.