FutsalHungary: Szezonindító, esélylatolgatással - Mit várnak a csapatok az új idénytől

A FutsalHungary cikke:
Szezonindító, esélylatolgatással
Mit várnak a csapatok az új idénytől


Célegyenesbe ért a bajnoki felkészülés, hiszen néhány nap múlva kezdődik a bajnokság. Ezek fényében megkérdeztük a csapatokat, hogyan értékelik a felkészülést, és az igazolásokat, és hogy mit várnak az előttünk álló idénytől.

Talán a legnagyobb mozgás nyáron a Dunakeszi háza táján volt. Rengeteg új játékos érkezett, igaz többen közölük sérülten. A Csömörtől érkezett Hosszú és Varga. Előbbi még lábadozik tavasszal összeszedett sérüléséből. Rajtuk kívül érkezett a Fraditól Fekete Róbert, és a két utánpótlás válogatott, Tóth Krisztián és Szabó Tamás. A Csőtől érkezett Takács és Krizbai, míg a Gödöllőtől a szintén U21 válogatott kapus, Hegedűs. Végül, de nem utolsó sorban még Csopaki is Dunakeszire tette át a székhelyét, de ő még műtét után lábadozik, így kérdés, mikor állhat a csapat rendelkezésére. A távozók oldalán mindössze a spanyol Jordi van. Kicsit elsarkosítva a kérdés talán az, hogy néhány éve az NBI-ben 3. helyen végző Fradi most Dunakeszi színekben mire lesz képes, néhány minőségi játékossal kiegészülve és profi körülményekkel. Hiába újonc csapat a Kinizsi, a keret sokkal többre hivatott.

FH: - Milyennek értékeled a felkészülést?
Fehér Zsolt: - Rövid volt az időnk,hogy felkészüljünk a bajnoki rajtra, a szabadságolások miatt, szinte egyszer sem tudott együtt edzeni a keret, de ami még ennél is nagyobb gond, hogy jelen pillanatban is van 5 sérült játékosom! Több felkészülési mérkőzésünk is volt,amiből kiderült sokat kell melózni, hogy igazi ütőkéses csapattá váljunk!

FH: - Mennyire valósultak meg az erősítési tervek?
- Szerettem volna fiatal tehetséges játékosokat igazolni! Olyanokat, akik alázatosak, szeretnek és akarnak is edzeni! Úgy gondolom,hogy jól igazoltunk, bár ez majd a szezon közben fog kiderülni, kíváncsian várom amikor éles mérkőzéseken kell pályára lépniük!

FH: - Hogy látod az esélyeket a bajnokságra?
- Minden újonnan feljutó csapatnak az lehet a cél, hogy megőrizze tagságát a következő szezonra is, de én nem elégszem meg ennyivel! Szeretném a Dunakeszit a bajnokság végén minimum a középmezőnyben tudni!

FH: - Hogyan látod a többi csapatot? Ki lehetnek a dobogósok, ki lehet a meglepetés csapat?
- Idei évben újfent a Győr a bajnokság toronymagas esélyese! Az egyetlen egy csapat amelyik (sajnos) nem a magyar bajnokságra koncentrál. Berettyóújfalun idén is kemény munka folyik, biztos vagyok benne, hogy Turzó mester ismét jó csapatot fog össze rakni, talán ők tudják idén megszorítani a győri alakulatot, ők biztos dobogósoknak számítanak. Nagyon oda kell majd figyelni a Szombathelyre, ahol három válogatott játékossal erősödtek. Biztos vagyok benne, hogy Szegeden is jó gárda van készülőben, így ők is a dobogóért harcolhatnak idén, és nem szabad elmenni szó nélkül a fiatal BME csapata mellett, ahol Angulo mester érkezésével komoly szakmai munka kezdődött! Mégis ha meglepetés csapatot kellene mondanom, akkor a Veszprém csapatát mondanám,ahol Madi irányítása alatt sokat fejlődhetnek a veszprémi játékosok.


A Mezei-Villnél nem volt nagy jövés-menés, de ezt megszokhattuk már Trencsényiéknél. Távozott Szécsi és Kiss, illetve Pallai felhagyott az aktív játékkal. Helyettük sikerült válogatott játékosokat igazolni, illetve fiatal tehetségeket az utánpótlásból beépíteni. Ahogy az elmúlt jó pár évben, most is meghatározó szerepet fog betölteni a Berettyóújfalu a honi pontvadászatban.

FH: - Milyennek értékeled a felkészülést?
Turzó József: - Nagyon korán kezdtük a felkészülést, azért hogy mind fizikailag, mind taktikailag a lehető legtöbb munkát el tudjuk végezni. Ami nagyon jó, mert nagyon sok mindenre jutott idő, de azért ennek köszönhető az is, hogy voltak holtpontok. Emiatt nagyon fontos az utolsó pár napban a forma időzítés, hogy az első bajnoki fordulóra minden elvégzett munkának meg legyen az eredménye.

FH: - Mennyire valósultak meg az erősítési tervek?
- Mindenképpen szerettünk volna egy kicsit bővebb, valamint erősebb keretet az elmúlt évekhez képest, folytatva a magyar vonal erősítését. Ezért igazoltuk Nagy Tamást (vissza) és Dávid Richárdot is, akik a válogatottban már bizonyítottak, ezért is gondoltuk, hogy mindenképp segíteni fognak céljaink magasabbra emeléséhez. Igaz közben elhagyott minket két válogatott játékos is. De úgy voltunk vele, hogy így lesz lehetőségünk fiatal tehetségeink felemelésére az utánpótlásunkból, így került fel Harmati Tamás(19 éves), Mezei Dávid (20 éves - kapus) és László Márk (17 éves - kapus) keretünkbe. Így összességében elmondható, hogy keretünk masszívabb és hosszútávon tervezhető vált.

FH: - Hogy látod az esélyeket a bajnokságra (sajátot) ?
- A bajnokság színvonala előre láthatólag nő, sokkal jobb és szervezettebb ellenfelekkel fogunk találkozni, emiatt tőlünk is sokkal többet igényel ez az év, ami remélhetőleg, további fejlődésünket segítheti elő, ami nem is biztos helyezésben, hanem játékban fog megmutatkozni. Ami remélhetőleg elég lesz arra, hogy az elmúlt évekhez hasonlón, most is felérjünk a dobogó valamelyik fokára.

FH: - Hogyan látod a többi csapatot? ki lehetnek a dobogósok, ki lehet a meglepetés csapat?
- Az elmúlt évekkel ellentétben most nagyon sok csapat tervez komoly és reális célokat a bajnokságban. A Győr ebben az évben is ki fog emelkedni a bajnokságból, hiszen a céljaik túlmutatnak azon. A MAFC-nál egy nagyon tehetséges, fiatal csapattal, egy nagyon jó edző kezdett el foglalkozni, ami mindenképp azt mutatja hogy céljaikat sokkal magasabbra helyezhetik az elmúlt évekkel ellentétben. A Dunakeszinél tavaly elkezdődött egy munka, ami ebben az évben tovább fog folytatódni,így annak ellenére, hogy újoncok, komolyan kell velük számolni. Szombathelyen eddig is nagyon jó focisok alkották a keretüket, de további komoly erősítéseket hajtottak végre. Veszprémben is tapasztalt játékos múlttal rendelkező edző vette át az irányítást. És még nem is beszéltem az eddig meghatározó Szegedről. Valamint minden éveben van egy-két meglepetés csapat, akit előre megmondani nem lehet, de talán a DEAC-tól most többet várok, mint tavaly.