Garvittax - Kinizsi bajnoki ma 20:20-tól a Vasas Sportcsarnokban

A Regionális Futsalbajnokság Pest megyei csoportjának 8. fordulójában ma este a budapesti Vasas Sportcsarnokban lépünk pályára. Szente Tamás irányította csapatunk ismét értékes impulzusokkal gazdagodhat, hiszen a srácok 20:20-tól a kiválóan teljesítő Zebegény-Garvittax csapatánál tesznek látogatást. Az este főszereplőivel a következő sorokban bővebben is megismerkedhetünk.

A Kinizsis legények az elmúlt időszak rangadóin ugyan pontot nem tudtak szerezni, ám az ezeken a mérkőzéseken szerzett tapasztalat beérni látszik: a legutóbbi mérkőzésükön fiaink nagyszerű teljesítményt nyújtva tartották itthon a három pontot az FC Dabas elleni bajnokin (12-5). Jónás Dominik, Skulka Botond és Verhoczki László is triplázott, míg Jónás Márk és Garda Bence első gólja mellett Simon Viktor is eredményes tudott lenni. Az elmúlt mérkőzéseken több ifjú kezdett remek sorozatot produkál: Velez Donát zsinórban négy, míg Nagy Bence és Verhoczki László egymást követő három mérkőzésén tudott eredményes lenni. Fiaink hét mérkőzésen aratott három győzlemükkel, 9 ponttal a tabella 8. pozíciójából várják a találkozó kezdő sípszavát. Ami a ma estét illeti, Szente Tamás vezetőedző dolgát nehezítheti, hogy a találkozó előtt sérülések és betegségek miatt több játékos szereplése is kérdéses. Házi góllövőlistánk élén két kilenc gólos játékos, Skulka Botond és Verhoczki László áll, a képzeletbeli dologóra még Jónás Dominik férő fel öt találatával. Szente Tamás helyzetét.

A Zebegény-Garvittax három győzelemmel kezdte a bajnokságot (FC Dabas 7-3, Tolna VFC 6-5, AC Villám 6-2), a gödöllői Főnix vendégeként azonban elvesztették veretlenségüket (2-4). Legutóbbi hazai fellépésükön az SK Tóalmás az utolsó percekben tudott egyenlíteni (4-4), míg az elmúlt fordulóban Vitányi Lászlóék egyértelműen nyomatékosították, hogy a Zebegénnyel bárhol, bárkinek számolnia kell, hiszen a Vác otthonából hozták el a három pontot (6-4)! A Gyémántok becenéven is ismert társaság így hat találkozón gyűjtött 13 pontjával a negyedik helyről várja az esti találkozót, hátrányuk csupán három pont a listavezető Csakacsel SE-vel szemben! Ami a mesterlövészeket illeti: a csapat házi góllövőlistájának élén Menyhei Zoltán áll 9 egységgel, őt Rusvai György követi 8 találatával, míg ebben az összevetésben a harmadik a 7 gólt jegyző Vitányi László. Esti vendéglátóink jó szereplése nem a véletlen műve, hiszen a csapat keretét több NB II-es múlttal is rendelkező, rutinos játékos alkotja.

Igaz, a következő adatokból nem szabad messzemenő következtetést levonni, de nézzük meg picit a felek párharcának történetét: aktuális ellenfelünkkel eddig hat alkalommal találkoztunk (minden találkozóra az NB II-ben került sor), mind a hat esetben Kinizsi-győzelem született. Az összesített gólkülönbség 84-17 a Kinizsi javára. A felek legutóbbi mérkőzése 2016. májusában volt. Csapatunk azóta komoly fiatalításba kezdett, és a vendéglátók is remek társasággá formálódtak, így reméljük, hogy egy igen változatos, jó iramú, igazi futsal-csemegét kap, aki esti programjául a Vasas Sportcsarnokot és a Zebegény-Garvittax - Dunakeszi Kinizsi mérkőzést választja. Ha tehetitek, gyertek és buzdítsátok fiainkat, segítsük a srácokat egy sikeres estéhez! A következő hazai mérkőzésre sem kell majd sokat várni, hiszen jövőhéten kedden (2018.11.13) este 20 órától ismét a Szent Istvánban lép majd pályára a csapat, akkor a Tolna VFC érkezik majd Dunakeszire. De előtte még ma este: Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!

A bajnokság állása:
181108_Garvittax_DK_tabella

Regionális Futsalbajnokság, Pest megyei csoport, 8. forduló:
ZEBEGÉNY-GARVITTAX - DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL
Budapest, Vasas Sportcsarnok
2018. november 8. (péntek), 20:20

A forduló többi találkozója:
181108_Garvittax_DK_menetrend