Giochi del Tricolore: U16-os ezüst

Augusztus 25 és 31 között Dunakeszi testvérvárosának, az olaszországi Casagrandénak köszönhetően Klubunkat az a megtiszteltetés érte, hogy a Giochi del Tricolore (Trikolor Olimpia) nevű nemzetközi rendezvényen képviselhette Dunakeszit. Az ötödik alkalommal megrendezett, nagyszabású sporteseménynek Reggio Emilia adott otthont. Fiataljaink Lámpi Tibi vezetésével az U16-os küzdelmekben vettek részt, ahol összesen 6 találkozón szerepelhettek játékosaink.

A tornán lejátszott mérkőzéseink összefoglalója:Az első játéknapon két találkozóval kezdtünk: délelőtt a mozambiki Pemba csapatával szemben arattunk 7-2-es győzelmet, majd a délután folyamán következett az olasz Fratelli Bari, akiknél 11-0 arányban bizonyultunk jobbnak. A második napon egy mérkőzést játszottunk, az ellenfelünk az olasz Bagnolo Calcio csapata volt, akik ellen egy roppant balszerencsés meccset játszottunk, rengeteg helyzetet és kapufát értünk el, ám ezekből csak egy ízben sikerült eredményesnek lennünk, így 2-1-es vereséget szenvedtünk egy olyan mérkőzésen, ahol szinte végig mi domináltunk.
A harmadik napon ismét két találkozó várt ránk. Ekkor kezdődtek az első kör visszavágói. Délelőtt a Fratelli Bari ellen ismét 11-0-s siker következett, majd délután ismét az igen lelkesen játszó, mozambiki Pemba várt fiainkra. Sajnos ezen a mérkőzésen 6-3-s vereséget szenvedtünk egy igen jó mérkőzésen. A negyedik, záró napon a Bagnolo ellen zártuk az olimpiát. Az olasz csapat ellen ismét meggyőző produkciót mutattak fiaink, és egy igen küzdelmes, jó mérkőzésen 5-3-as győzelmet arattunk az ellen az olasz csapat ellen, akik minket 1 ponttal megelőzve nyerték meg a tornát.
Fiaink a torna folyamán a legmeggyőzőbb játékot produkálták, sok hasznos tapasztalatot szereztünk, rengeteg szép emlékkel, és szépen csillogó ezüstérmekkel indulhattunk haza Dunakeszire. Statisztikáink a tornáról: 6 meccset játszottunk, ebből 4-et megnyertünk. Összesen 38 gólt rúgtunk, 10-et kaptunk. Kétszer nem kapott gólt Orosz Dániel, aki az egész tornán remekül védett. Házi góllövőlistánk: Csendes Bálint 8, Varga Péter 7, Horváth Róbert 6 (minden meccsen betalált), Simonffy Bálint és Sóvári Benedek 4, Horváth Kálmán 3, Horváth Henrik 2, Simonffy Botond 1. Emellett 3 öngólt is rúgattunk ellenfeleinkkel. Az ellenfelek visszajelzései alapján a Lámpi Tibi vezette csapatunk játszotta a legszebb játékot a torna folyamán!
Gratulálunk fiúk, büszkék vagyunk Rátok!!!