Győzelem az év első hazai bajnokiján: Kinizsi - UTE 14-3 (videó)

Az NB II Közép csoportjában szereplő csapatunk pénteken lejátszotta első 2015-ös hazai bajnoki találkozóját. A 15. fordulóban fiaink az Újpesti TE gárdáját fogadták a Radnótiban. Sorainkban helyet kapott a Dunaújvárostól a szezon végéig kölcsönkapott utánpótlás-válogatott játékos, Apatini Márk!
A találkozót 8-1-es félidőt követően 14-3-as arányú sikerrel zártuk. Góljainkat a négyszer eredményes Temesi Norbert és Monspart László, a három találatig jutó Szlifka János, a duplázó Somorai Attila, valamint az egyszer betaláló Tánczos Tibor szerezték, míg a vendégek góljai Gavrea Eduárd, Mácsai László és Martos Ádám nevéhez fűződnek. A sikerhez kapusaink is hozzátették a magukét, Petróczi Tamás magabiztosan védett, míg Szekeres Attila két büntetőt is hárított! Győzelmünknek köszönhetően továbbra is a tabella harmadik helyét birtokoljuk a Szeged és a Vác mögött. Folytatás január 26-án, amikor 19 órától a Hódmezővásárhely vendégei leszünk.

A mérkőzés összefoglalója:A mérkőzés első találatát a 3. percben Garvea Eduárd révén a vendégek szerezték meg (0-1). Egy perc elteltével Temesi Norbert révén érkezett az egyenlítés (1-1), majd a 6. minutumban Somorai Attila jóvoltából már vezetett csapatunk (2-1). A félidő derekán megnyugtató előnyre tettünk szert, a 9. és a 10. percben Szlifka János (3-1, illetve 4-1), a 12. percben Temesi Norbert (5-1), míg a 14. percben Monspart László vette be a lilák kapuját (6-1). A hajrá még két találatot hozott, a 16. percben Szlifka János révén már 7-1-re módosult az állás, míg a játékrész utolsó gólját a 18. minutumban Somorai Attila szerezte, így 8-1-es Kinizsi-előnyről vártuk a folytatást.
A második játékrész hasonlóan kezdődött, mint az első, a 23. percben ismét az Újpesté volt a félidő első találata, ekkor Mácsai László talált a kapunkba (8-2). Egy perc elteltével ismét Temesi Norbert következett (9-2), majd a 25. percben Monspart László növelte tovább előnyünket (10-2). A 27. percben Temesi Norbert megszerezte önmaga negyedik, csapatunk tizenegyedik találatát. A játékrész derekán egy-egy találat született, a 29. percben Martos Ádám megszerezte a vendégek 3. gólját (11-3), majd a 33. percben Tánczos Tibor szép variáció után 12-3-ra alakította az eredményt. A mérkőzés utolsó két gólja Monspart László nevéhez fűződik, aki a 35. és a 36. percben volt eredményes, kialakítva ezzel a 14-3-as végeredményt. A győzelemhez hálóőreink is hozzátették a magukét, Petróczi Tamás magabiztosan őrizte a kaput, míg Szekeres Attila két büntetőt is hárított!
Fiaink sikerükkel továbbra is tartják a lépést az élen álló Szegeddel és a második Váccal, akik 4, illetve 1 egységgel gyűjtöttek több pontot kedvenceinknél.
A folytatásra január 26-án kerül sor, amikor csapatunk a Hódmezővásárhely gárdájának vendége lesz. A találkozó 19 órakor veszi kezdetét!
Hajrá Dunakeszi, hajrá Kinizsi!

Férfi Futsal NB II Közép csoport, 15. forduló:
RÁBA ETO II-DUNAKESZI KINIZSI - ÚJPESTI TE 14-3 (8-1)
Dunakeszi, 2015. január 16, 20:00
Vezette: Rábel Alfréd, Vincze Gábor, Dobó Gábor

Kinizsi: Petróczi Tamás - Monspart László, Somorai Attila, Temesi Norbert (C), Apatini Márk
cserék: Szekeres Attila - Biczi Gábor, Lámpi Tibor, Tánczos Tibor, Gorjánácz Márió, Szlifka János
vezetőedző: Fehér Zsolt

Újpest: Sebők László - Gavrea Eduárd, Farkas Sándor (C), Hanyicska Richard, Mácsai László
cserék: Martos Ádám, Bozsó Milán
vezetőedző: Farkas Sándor

Gólszerzők: Temesi Norbert 4, Monspart László 4, Szlifka János 3, Somorai Attila 2, Tánczos Tibor, illetve Gavrea Eduárd, Mácsai László, Martos Ádám
Sárga lap: Tánczos Tibor, illetve Hanyicska Richard