Idegenbeli siker: Airnergy-Kinizsi 4-8 (gólösszefoglaló)

Tegnap este elkezdődött heti futsal-meccsdömpingünk. NB II-es csapatunk a Közép csoport 9. fordulójában a népligeti Építők Sportcsarnokba látogatott, ahol Szikora Leventééket az Airnergy FC csapata látta vendégül. A mérkőzésre kilátogatók szép, pörgős játékot és sok gólt hozó találkozót láthattak, mindkét csapat igen tetszetős támadásokat vezetett. A találkozót 8-4-es arányban sikeresen abszolváltuk, így holtversenyben a Vác csapatával 24 pontunkkal továbbra is vezetjük az NB II Közép csoportjának tabelláját. Csapatunkban a jól megszokott kedvenceink mellett szerepet kapott az ETO két spanyolja, Juanra Calvo Rodriguez és Alex Palomeque. Ami a gólszerzőket illeti: Juanra 3-szor volt eredményes, Kun Gábor duplázott, emellett Temesi Norbert, a kapitány, Szikora Levente és Monspart László talált be a több bravúrt is bemutató hazai hálóőr, Nádasi Olivér kapujába. A hazaiak részéről a csapatkapitány Simon Péter triplája mellett Gabura Alexander tudta bevenni büntetőt is hárító kapusunk, Hegedűs Ferenc ketrecét. Kun Gábor duplájával utolérte legeredményesebb Kinizsi-gólvágónkat, a 121 Keszi-találatot számláló Horváth Ferencet!

A mérkőzés gólösszefoglalója az alábbi linken megtekinthető:A találkozó jó iramban kezdődött, mindkét kapu veszélyben forgott a félidő első felében, ám az első találatra a 8. percig várni kellett, ekkor a hazaiak kapitányi, Simon Péter szerzett vezetést a hazai csapatnak. Fiaink nem zuhantak össze, 3 perc elteltével összejött az egyenlítés is, Alex Palomeque passzát Kun Gábor váltotta gólra. A félidő 14. percben Juanra lövését követően fordítottak fiaink, így a hajrához 2-1-es Kinizsi előnnyel érkeztek a felek. A játékrész végjátéka mindkét oldalon kínált lehetőséget, ezeket azonban nem sikerült gólja váltani, így 2-1-es vendégelőnyről indult a második játékrész.
A második félidő közepén megnyugtató előnyt sikerült kiépítenünk, három perc alatt Juanra duplázott, majd Temesi Norbert is feliratkozott a gólszerzők táborába, így 29 perc elteltével 5-1-es Keszi-vezetést mutatott az eredményjelző. A félidő derekán kapitányunk, Szikora Levente ötre növelte az előnyünket. A hajrához közeledve mindkét csapatnál összegyűlt az öt szabálytalanság, a vendégek kis büntetőt is elvégezhettek, melyet Hegedűs Ferenc a kapu fölé tolt. A hazaiak a második játékrészben is becsülettel küzdöttek, aminek újabb találat lett a jutalma, a 36. minutumban ismét Simon Péter talált a kapunkba. A 39. perc történelmi pillanatot hozott: Kun Gábor megszerezte második gólját a találkozón, ami Klubunk színeiben a 121. találatát jelentette a 67. mérkőzésén. Kunci ezzel utolérte az eddigi legeredményesebb Kinzsi-gólvágót, Horváth Ferencet, akinek 78 mérkőzés kellett ezen találatszám eléréséhez. Az utolsó perchez érve sem lassítottak a felek a tempón, jelzi ezt a csapatok 3 szerzett gólja! Először Monspart László talált a hazaiak kapujába, 8-2-re alakítva ezzel az állást, majd Gabura Alexander és a harmadik találatát megszerző Simon Péter volt eredményes a vendéglátók részéről, beállítva ezzel a 8-4-es végeredményt.
A mérkőzésre kilátogatók sok gólt, szép, gyors játékot láthattak, melyben partner volt az ellenfél csapata is, akik minden elismerést megérdemelnek!

Kedvenceink újabb sikerükkel 24 pontnál járnak a bajnokságban, aminek köszönhetően a Vác csapatával holtversenyben vezetik a bajnokságot. A duót továbbra is kitartóan üldözik a Szegediek 23 pontot számláló Egyetemistái.
A folytatásra nem kell sokat várni, hiszen pénteken máris érkezik az újabb megmérettetés, ami nem akármilyen mérkőzésnek ígérkezik, szomszédvárak mérik össze erejüket, hiszen november 21-én a Gödi SE gárdája érkezik a Radnótiba! A találkozó 20 órakor veszi kezdetét, melyre sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!
Hajrá Dunakeszi, hajrá Kinizsi!!!

Férfi Futsal NB II Közép csoport, 9. forduló:
AIRNERGY FC - RÁBA ETO II-DUNAKESZI KINIZSI 4-8 (1-2)
Budapest, 2014. november 17, 19:30
Vezette: Janitz Gergő, Rábel Alfréd, Máyer Gábor

Airnergy: Nádasi Olivér - Simon Péter, Simon Péter (C), Machalek Attila, Kalános János
cserék: Iváncsik Norbert - Gabura Alexander, Dévényi Dániel, Dévényi Donát, Gecse Milán, Králl Márk, István Bence
vezetőedző: Gabura Gyula

Kinizsi: Hegedűs Ferenc - Kun Gábor, Szikora Levente (C), Monspart László, Temesi Norbert
cserék: Szekeres Attila - Biczi Gábor, Alex Palomeque, Juanra Calvo Rodriguez, Somorai Attila
vezetőedző: Fehér Zsolt, Biczi Gábor

Gólszerzők: Simon Péter 3, Gabura Alexander, illetve Juanra Calvo Rodriguez 3, Kun Gábor 2, Temesi Norbert, Szikora Levente, Monspart László
Sárga lap: Gabura Alexander, Králl Márk illetve Kun Gábor