Ilyen volt 2016 a Dunakeszi Kinizsinél (1. rész, videóval)

Az óév búcsúztatása és az újév köszöntése közepette érdemes picit visszatekinteni 2016-os eredményeinkre, az év fontosabb, felejthetetlen pillanataira. Ezen törekvésünkben segítségre lesz az alábbi videó, persze ez csak töredéke annak a számtalan élménynek, amit Veletek közösen élhettünk át az év során!

Ilyen volt 2016 a Dunakeszi Kinizsinél (a felnőtt csapat éve):

Kétrészes mini-sorozatunk első fejezetében a felnőtt csapat teljesítményét vesszük górcső alá. Biczi Gábor tanítványai a 2016-os évben összesen 29 mérkőzésen képviselték Klubunk színeit, ebből 27 NB II-es bajnoki, míg 2 találkozó kupacsata volt. A Magyar Kupában lejátszott mindkét mérkőzését sikerrel vívták meg fiaink, az ELTE BEAC és a többszörös magyar bajnok MVFC Berettyóújfalu ellenében is győztesen hagyták el Temesiék a Radnóti parkettáját. Ennek köszönhetően 2017 januárjában a legjobb nyolc között, az ugyancsak elsőosztályú Bőny csapatával szemben próbálhatjuk meg kiharcolni a Final Fourba kerülést!

Ami a bajnoki szereplést illeti, 27 másodosztályú mérkőzéséből 23-at megnyert a csapat, 2 alkalommal játszott döntetlent (ősszel a Vác és az Újpest FC ellen, idegenben), míg csupán 2 esetben maradt pont nélkül a társaság (ugyancsak a Vác (tavasszal, idegenben) és az ősszel, a Újpest FC elleni hazai idénnyitón). Így csapatunk igen imponáló összesített mutatóval zárja 2016-ot: 29 mérkőzésen 25 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség. Játékosaink összesen 217 alkalommal pacsizhattak rúgott gólt követően (ez közel 7,5-es meccsenkénti átlag), míg kiváló hálóőreink 79-szer szedték ki a játékszert a hálóból (ami 2,7-et jelent találkozónként). A 2015/2016-os szezont az NB II Közép csoportjának 2. helyén zártuk, míg a csoportban a tavaszt válogatott formában teljesítő Bita László társgólkirályi címet szerzett. Cselgépünk 48 találattal zárta a szezont, és az összes tavaszi meccsén szerzett gólt! Az új szezon remekül alakul, a nyitó fordulóban, szeptemberben az Újpest FC ellen elszenvedett vereség óta csapatunk veretlen a bajnokságban, 12 győzelem és 2 döntetlen a mérlegünk. Kiegyensúlyozott teljesítményünknek köszönhetően a Közép-keleti csoport 2017-es folytatását az első helyről várhatjuk! A Magyar Kupában egyedüli másodosztályú csapatként várjuk a Bőny elleni párharcot a legjobb négybe, vagyis a Final Fourba kerülésért.

Az eredmények mellett számtalan emlékezetes, mondhatni történelmi pillanatot is hozott 2016: a gólok termelését Bita Laci indította el januárban, majd februárban a 17 éves Csendes Bálint góllal mutatkozott be a felnőtt csapatban. Jubileumi gólokból sem volt hiány: a sor áprilisban Szijjártó Péter kezdte, aki 65. gólját szerezte klubunk színeiben, majd Bita László lépett a századosok elit klubjába: hetesünk ugyancsak áprilisban érte el 100. Kinizsi-mezben szerzett találatát. Májusban a nagypályás válogatott kiválóság, Rudolf Gergely szintén góllal debütélt Dunakeszin. Szeptemberben a debütáló új szerzemények egyike, Závodszky Ádám jegyezte az új szezon első Dunakeszi-gólját, októberben kapusunk, Kovács Áron ragasztott óriási gólt, majd Simon Péter találatával az utolsó pillanatokban sikerült itthon tartanunk a három pontot. Ezek után érkeztünk el november 16-ához. A naphoz, amit nyugodtan mondhatunk, hogy a Kinizsi-család soha nem fog elfelejteni: fantasztikus hangulat és Magyar Kupa továbbjutás a Berettyóújfalu ellen! A folytatásban két újabb jubileumi találat következett: a Berettyó-meccs után két nappal Somorai Attila bombázta be 50. Keszi-gólját, majd december elején csalatkapitányunk, Temesi Norbert klubunk történetében elsőként jutott el a kétszázadik Kinizsis találatáig! Temő stílusosan, öt gólt vágva érte el ezt a nem mindennapi számot! A Kinizsi 217-edik, vagyis ezidáig utolsó gólját Makk Levente szerezte december végén a Csömör elleni rangadón.

Az új évet, és a folytatást tehát innen várjuk: első hely a bajnokságban, a nyolc között a Magyar Kupában! Reméljük, a 2017-es évre is ilyen jó szájízzel tekinthetünk majd vissza, ha itt lesz az ideje! De ne szaladjunk ennyire előre: Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi 2017-ben is!