Ilyen volt 2017 a Dunakeszi Kinizsinél

Már csak pár óra választ el bennünket az újév köszöntésétől, így érdemes picit visszatekinteni az óév eseményeire, 2017 felejthetetlen, fontos pillanataira. Ebben a kis időutazásban az alábbi videót hívjuk segítségül. Természetesen ezek a jelenetek csupán kis részét teszik ki annak a számtalan élménynek, amit Veletek közösen élhettünk át 2017-ben!

Ilyen volt 2017 a Dunakeszi Kinizsi felnőtt csapatánál:

2017-ben felnőtt csapatunkat tavasszal Biczi Gábor, míg ősszel Kénoszt Ferenc készítette fel a különböző bajnoki- illetve kupa megmérettetésekre. Biczi Gábor vezérletével nyárig 19 találkozó várt a srácokra, ebből 16 mérkőzés NB II-es bajnoki, míg 3 találkozó kupameccs volt. A Magyar Kupában a legjobb nyolc között az NB I-es Bőny ellen vívtunk kétmeccses párharcot a Final Four-ba kerülésért. Dunakeszin Temőék nyertek egy góllal, míg Győrben az akkor még Kénoszt Ferenc által irányított Bőnyiek egygólos sikerével ért véget a 40 perc, idegenben lőtt több gólunknak köszönhetően mi jutottunk a veszprémi Final Fourba, ahol a bajnok- és kupagyőztes Rába ETO ellen álltunk tisztesen helyt az elődöntőben. A bajnokságban 16 találkozó várt a csapatra, ezeken 8 győzelem, 4 döntetlen és 4 vereség volt a mérleg. Az alapszakaszt az első helyen zártuk, a rájátszásban azonban meg kellett elégednünk a dobogós helyezéssel. Összesen 110 alkalommal találtunk az ellenfelek kapujába, míg hálóőreink 87 ízben vették ki a játékszert a kapunkból.

A 2017/2018-as szezont a megerősödött NB II Keleti csoportjában, Kénoszt Ferenc vezetése mellett kezdtük meg. Ősszel 16 találkozó várt a srácokra, ebből 14 bajnoki, 2 kupamérkőzés volt. A Magyar Kupában a Romhány és a Kecskemét Dunakeszin történő kiejtését követően már a legjobb nyolc között várják kedvenceink a sorsolást és a Final Four-ért vívandó párharc két találkozóját. Azt hiszem, mondani sem kell, mekkora bravúr, egyedülálló teljesítmény lenne NB II-es csapatként egymás után két alkalommal is bekerülni a Final Fourba! A 14 bajnoki találkozóból 9 Kinizsi-sikerrel zárult, 2 alkalommal osztoztak aktuális ellenfelükkel Bitáék a pontokon, míg 3 ízben nem sikerült a pontszerzés. A bajnokság során fiaink produkáltak egy hét mérkőzést számláló veretlenségi sorozatot, majd egy kis hullámvölgyet követően jelenleg ismét két győztes találkozó szerepel a srácok neve mellett (egy bajnoki- és egy kupameccsen elért sikernek köszönhetően), akik a bajnokság negyedik helyéről várhatják a pontvadászat 2018-as folytatását. Ősszel a bajnoki- és kupameccseket is figyelembe véve 84 rúgott és 59 kapott gól szerepel a Kinizsi neve mellett, ezáltal 2017-ben az összesített mérlege a csapatnak: 35 mérkőzésen 20 győzelem, 6 döntetlen, 9 vereség, mely mellé 194-146-os gólkülönbség párosul.

Az óév az eredmények mellett emlékezetes pillanatokban is gazdagnak bizonyult: a gólok gyártását Temesi Norbert kezdte meg az év első hónapjában, Szenyita László ugyanezen a találkozón ötvenedik alkalommal öltötte magára a Kinizsi-dresszt, majd a kupameccs visszavágóján Beke Zsolt szerezte meg első Kinizsi-gólját. Január tartogatott még jubileumi találatokat is: Makk Levente 25., míg Kun Gábor 150. gólját jegyezte klubunk színeiben. Február elején Bita László játszotta századik mérkőzését a Kinizsi piros-fehér szerelésében, amit góllal ünnepelt, majd következett a veszprémi Magyar Kupa Final Four a bajnok és kupagyőztes Rába ETO ellenében. Márciusban Camin Róbert is megszerezte első Dunakeszis találatát, majd Szlifka János tudott le két jubileumot egy meccs alatt: 92-esünk a 75. találkozóján érte el 25. gólját csapatunkban. Az április két közönség-kedvencünk jubileumairól marad emlékezetes: Temesi Norbert 225. alkalommal, míg Bita László 150. ízben zörgette meg az ellenfelek hálóját. A májusi zárás is hozott emlékezetes pillanatokat: az egyaránt 25. alkalommal pályára lépő Kovács Áron és Simon Péter is góllal köszöntötte ebből az alkalomból önmagát, és a Kinizsi szurkolóit. A 2016/2017-es szezon utolsó Kinizsi-gólját ráadásul éppen Kovács Áron kapusunk jegyezte.

A 2017/2018-as idényt szeptemberben Bita László nyitotta remek találattal, Gémesi Áron pedig góllal tért vissza a Rába ETO csapatától. A hónap közepén U18-as egyik tehetségünk, Milavecz Kevin góllal debütált a felnőttek között, míg a hónap végén Krizsán György és Juhász Máté szerezte meg első góljait az NB II-ben. Októberben Gémesi Áron 25. találkozóján triplával örvendeztetett meg minden Dunakeszi-érzelmű szurkolót (Somorai Attila szintén ezen a találkozón viselte 75. ízben a csapat szerelését), majd Szente Tamás szerezte meg emlékezetes módon első találatát piros-fehérben. Október végén másik két U18-as növendékünk, Jónás Dominik és Skulka Botond is debütált, és akárcsak társuk, őt is rögtön az első mérkőzésükön megszerezték első góljukat. Novemberben Somorai Attila 65., míg Bita László 160. gólját jegyezte, csapatunk pedig már zsinórban hetedik sikerét szerezte, majd a hónap végi kupameccsen Frech Attila is elkezdte a felnőttek között a gólok gyártását. December is tartogatott emlékezetes pillanatokat: Bita László a hónap közepén góllal ünnepelte 125. mérkőzését a Kinizsiben, míg a Magyar Kupa siker alkalmával Frech Attila klubunk 194., vagyis utolsó 2017-es találatát szerezte a Kecskemét elleni találkozón.

Az új évben esedékes folytatást a bajnokság negyedik helyéről várjuk, míg a Magyar Kupában a nyolc között várjuk a következő kör sorsolását! Reméljük, 2018-ra is hasonlóan jó emlékekkel gondolhatunk majd vissza egy év múlva! De ne szaladjunk ennyire előre: 2018-ban is hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!