Ilyen volt 2018 a Dunakeszi Kinizsinél

Lassan búcsúzunk 2018-től, pár órára vagyunk az újév köszöntésétől. Ennek apropóján felidézzük az óév fontosabb eseményeit, jubileumait az alábbi összeállítást segítségül hívásával. Ez a videó természetesen csupán a töredékét mutatja be annak a rengeteg élménynek, feledhetetlen pillanatnak, amit a 2018-as év során Veletek közösen élhettünk meg!

Ilyen volt 2018 a Dunakeszi Kinizsi felnőtt csapatánál:


Ha az óévet kezdjük vizsgálni, két nagyobb részre bonthatjuk klubunk felnőtt csapatának 2018-as eseményeit. Tavasszal csapatunkat Kénoszt Ferenc vezette, míg ősszel Szente Tamás irányításával nyílt új fejezet a Kinizsi történelemkönyvében. Az elmúlt szezon május 18-i záró fordulójáig 20 mérkőzés szerepelt kedvenceink programjában, melyből 18 összecsapásra az NB II, míg 2 találkozóra a Magyar Kupa negyeddöntőjének keretein belül került sor. A Kupában a háromszoros magyar bajnok, kétszeres kupa- és szuperkupa-győztes MVFC-Berettyóújfalu két győzelemmel jutott a Final Fourba, így csapatunk számára a legjobb nyolcig tartott a szezon kupamenetelése. Az NB II Keleti csoportjában 18 találkozó várt a srácokra, ezeken 11 győzelem, 1 döntetlen és 6 vereség volt a mérleg. Az alapszakaszt remek hajrával a második helyen zártuk, a rájátszásban pedig a negyedik helyen végeztünk. Érdekesség, hogy az alapszakaszban és a rájátszásban is azonos ponttal zártunk az előttünk végző együttessel (az alapszakasz-győztes, későbbi bajnok Rubeola FC Csömör, illetve az alapszakaszban és a rájátszásban is harmadik helyezett Kazincbarcikai Ördögök). Az év első felében összesen 92 ízben bizonyultak játékosaink eredményesnek, míg ellenfeleink 94 alkalommal találtak a kapunkba. A 2017/2018-as idény május 18-i záró mérkőzése egy nagyon szép és eredményes fejezetet zárt le: 7 szezonban 238 hivatalosan jegyzett mérkőzést, 165 győzelmet, 28 döntötlent, 45 vereséget, 1606 rúgott és 879 kapott gólt követően a nyáron új korszak köszöntött be a klubunk életében, a felnőtt csapat keretében a fiatalok kerültek főszerepbe. Növendékeink fejlődését szem előtt tartva a 2018/2019-es szezont az NB III-ban, a Regionális Futsalbajnokság Pest megyei csoportjában kezdtük el, ahol Szente Tamás vezette fiaink célkitűzése a tapasztalatok és rutin gyűjtése, sok értékes játékperc átélésével megkezdeni az utánpótlás sportból a felnőtt futsal világába való átlépést, szem előtt tartva a folyamatos fejlődést. A fiúk eddig 13 találkozójukból négy alkalommal zártak győztesen kilenc vereség mellett, 60 rúgott góljuk mellé 74 kapott gól társul a vonatkozó statisztikák alapján. A mérkőzéseken szép megoldások mellett sok fiatalságból, rutintalanságból eredő hibát láthatunk, melyet ellenfeleink ki tudnak használni. Ezeknek a problémáknak a kiküszöbölésén dolgozunk, ehhez időt kell adni a srácoknak, és ahogy egyre több tapasztalatot szereznek, ezek a hibák úgy kezdenek majd a háttérbe szorulni.

2018 az eredmények mellett számtalan emlékezetes jelenetet is tartogatott: Szente Tamás révén január 15-én kezdtük meg a gólok gyártását, négy nap múlva Vincze Dezső első találata mellett Temesi Norbert 240., Bita László 170. Kinizsis góljának örülhettünk. A február igen eseménydúsra sikeredett: az év második hónapjának elején Szente Tamás 20., Temesi Norbert 170. mérkőzését ünnepelte duplázással, Gémesi Áron pedig 20. gólját jegyezte klubunk színeiben. Pár nap múlva Gyömrőn hálóőrünk, Borsi Dávid 20. mérkőzésén Vincze Dezső triplával jelentkezett, mellette Kun Gábor 171., Szlifka János 39., míg Bita László 175. Dunakeszis gólját jegyezte, míg remek rúgótechnikájú kapusunk, Kovács Áron góllal tért vissza. Újabb pár nap telt el, és február 9-én már a hónap harmadik Kinizsi-mérkőzésére került sor: a Kecskemét elleni találkozó Temesi Norbert 235. Dunakeszis találata mellett Kovács Áron vészkapus játékból történt duplázásáról marad emlékezetes. Még mindig februárt írtunk, amikor 15. mérkőzését Milavecz Kevin egy remekben szabott találattal ünnepelte meg, majd a hónap utolsó mérkőzése Makk Levente 45. találata mellett Velez Donát góllal történő debütálása miatt emelkedik ki a sorból. Márciusban Bita László 135., Gémesi Áron 45. mérkőzését ünnepelte góllal, majd Csengerben a négy gólig jutó Gémesi Áron a 25., Bita László a 180. találatát jegyezte, míg Soltész Levente első ízben iratkozott fel a góllövőlistára. Áprilisban Temesi Norbert 175. mérkőzésén 240. találatát szerzi, Gémesi Áron pedig 30. alkalommal eredményes. A hónap közepétől erősödik a fiatalok jelenléte: Mészáros Bence 10. alkalommal védi a nagycsapat kapuját, Verhoczki László első gólját lövi a felnőttek között, Jónás Dominik megszerzi második találatát, majd Sóvári Benedek első eredményessége következett a sorban. A hónap végén két kiváló kapusunk is szép jubileumhoz érkezett: Kovács Áron 30., Komáromi János 50. alkalommal öltötte magára klubunk színeit. Így érkeztünk el május elejéhez, amikor Skulka Botond és az első ízben eredményes Fehér Attila révén a bajnok Rubeola FC Csömör ellen sikerült itthon tartanunk a három bajnoki pontot! A folytatásban Frech Attila harmadszor eredményes, Szente Tamás 30. találkozóját ünnepli meg 15. góljával, majd május 18-án Bita László 185. és Gémesi Áron 32. találatai után a  180. mérkőzését játszó Temesi Norbert 244. góljával zárul a szezon, mely pontot tett egy felejthetetlen időszak végére.

A statisztikák kedvelőinek egy kis adalék, avagy a pályára lépések és a gólok tekintetében a bűvős százas határt átlépők tábora a Kinizsiben:
Pályára lépések: 1. Temesi Norbert 180 mérkőzés, 2. Szikora Levente 148 mérk., 3. Bita László 144 mérk., 4. Szlifka János 101 mérk.
Gólok: 1. Temesi Norbert 244 gól, 2. Bita László 185 gól, 3. Kun Gábor 171 gól, 4. Horváth Ferenc 121 gól

Új szezonunk és egyben új korszakunk első fontosabb mérföldköve, szeptember első találata a góllal debütáló Simon Viktor nevéhez fűződött, majd a hónap végéhez közeledve a 10. találkozóján pályára lépő Skulka Botond duplával ünnepelt. Október elején Jónás Dominik 30. mérkőzését tette emlékezetessé góljával, Skulka Botond 10. alkalommal bizonyult eredményesnek, Ficza Domonkos is megszerezte első találatait a felnőttek között, majd Nagy Bence szintén első ízben iratkozott fel a góllövőlistára felnőtt bajnoki találkozón. A hónap közepén Verhoczki László rúgta meg első tripláját, majd Ács Gábor és Mladoniczki Márk debütálása mellett Velez Donát zsinórban négy, Nagy Bence egymást követő három mérkőzésen történő eredményességének örülhettünk. Október utolsó napjai szintén bővelkedtek eseményekben: három triplázó, Jónás Dominik, Verhoczki László és Skulka Botond eredményességén túl Jónás Márk és Garda Bence első találatait, illetve Verhoczki László 10. gólját is ünnepelhettük. A november közepe szintén sűrű programmal szolgált: Jónás Dominik ünnepelte góllal 35. mérkőzését, Kohári Levente első felnőtt találatát szerezte, majd Velez Donát előbb triplázással jelentkezett, majd utána megszerezte 10. Kinizsis találatát is. Bács Bence is meglőtte első felnőtt gólját, november végén pedig Fehér Attila egymást követő két mérkőzésen volt eredményes. A hónap végén Horváth Zsolt 10. alkalommal öltötte magára a felnőtt csapat színeit. Decemberre is maradtak emlékezetes momentumok: Velez Donát már 15. találatát jegyezte klubunk színeiben, Kassai Sándor első ízben iratkozott fel a gólszerzők közé, míg az év 152., vagyis 2018 utolsó Kinizsi-találata Verhoczki László nevéhez fűződött.

Idén megtettük egy új, hosszú és kemény úton az első lépéseinket. Reméljük, ezen az úton kitartotok mellettünk, biztatjátok, támogatjátok fiatal növendékeinket és 2019-ben is számtalan szép pillanatot élünk majd át közösen! Mindenkinek sikerekben gazdag, boldog új esztendőt kívánunk, 2019-ben is hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!