Interjú Fekete Robival

Az október 4-i meccsen megjelent Kinizsi Híradóban mutattuk be Fekete Robit. Aki akkor nem olvasta, az most megteheti. A vele készült interjún keresztül sok minden kiderül...

- Kezdjük a legelején, melyik csapatokban játszottál korábban?
- Játszottam a Fortuna Futsal csapatánál, az Euro Globalnál, a Ferencváros Futsal csapatánál és most itt vagyok a Dunakeszi Kinizsinél…
- Miért fogadtad el Papa felkérését, hogy csatlakozz hozzánk?
- Papával korábban a Fortunában még együtt is játszottunk, mondhatni ő tanított meg védekezni. Később másodedzőm, majd vezetőedzőm volt a Fradinál. Mindig szerettem vele dolgozni, mind, amikor játékostársak voltunk, mind, amikor az edzőm volt. Elég nehéz eset vagyok a pályán, nagyon hirtelen haragú. Kevés edző tudott eddig "kordában tartani", de Papával mindig megtaláltuk a közös hangot. Vagy úgy is lehet mondani, hogy ő mindig tudott bánni velem.
- Hogy érzed itt magad, mik az eddigi tapasztalataid?
- Nagyon jól érzem magam a Dunakeszi csapatánál. Tetszik az, hogy komoly profizmus van, a vezetőség mindent megtesz, hogy nekünk, játékosoknak mindenünk meg legyen. Még nem játszottam ilyen profi klubban Magyarországon. A csapattársakat nagyon szeretem, a csapat 70-80%-ával már a Fradiban is együtt játszottunk, ismerjük egymást ezer éve. Jó hangulatúak az edzések, szeretek edzésre járni.
- Mit vársz a csapattól?
- A csapattól azt várom, hogy ebben az évben rengeteget fejlődjünk és akkor a következő szezonban akár egy igen komoly eredményt is el lehetne érni az NB I-ben. Ez nem azt jelenti, hogy idén nem sikerülhet, dehogynem... Csak ne felejtsük el, hogy nagyon sok az új játékos, teljesen másfajta játékrendszert játszunk itt, mint más klubokban és rengeteget kell tanulni, össze kell szokni mindenkinek mindenkivel. Sok a pontrúgás variációnk és még a felét sem tanultuk meg, úgyhogy edzeni, edzeni, edzeni kell. Tehetséges fiatal játékosok is vannak nálunk, nekik meg azt javaslom, hogy tanuljanak az edzői stábtól és az idősebb játékosoktól.
- Szerinted hova érhet el a csapat idén?
- Nagyon szeretném, ha már idén is a legjobb 4-ben végeznénk. Nem lesz könnyű, de nem is lehetetlen. Úgy gondolom, hogy a Győr a legjobb csapat a bajnokságban, utána a Berettyóújfalu. Aztán a 3-tól a 6-ik helyig fog küzdeni a Dunakeszi, BME, Szombathely (igaz ők nem kezdtek jól) és talán az Aramis. Remélem, hogy minél előrébb sikerül majd végeznünk.