Interjú-sorozatunk mai részében Hegével beszélgetünk

Véget ért első NB I-es és harmadik NB II-es szezonunk, melyre visszatekintve úgy gondolom, semmi okunk nem lehet a panaszra, hiszen újoncként klubunk a honi első osztályú pontvadászat 5. helyét szerezte meg, NB II-es fiaink a Közép csoport alapszakaszát nyerték meg, míg lányaink szintén újoncként NB I-es bronzérmet szereztek. De hogyan vélekednek főszereplőink, kedvenceink eddigi Kinizsis pályafutásukról, a mögöttünk hagyott szezonról, illetve miként készülnek az új évadra? Interjú-sorozatunkban ennek járunk utána.
Sorozatunk ezen részében kiváló kapusunkkal, az 1-es mezben játszó Hegedűs Ferenccel, Hegével beszélgetünk.

Hogyan kerültél a Kinizsihez?
Hegedűs Ferenc: 2013 nyarán hívott fel Papa, hogy lenne-e kedvem csatlakozni a Dunakeszi Kinizsi csapatához. A nagypályás pályafutásomat feladva, rövid gondolkodás után igent mondtam. Azóta már tudom, hogy a lehető legjobb döntést hoztam.

Mire vagy a legbüszkébb eddigi pályafutásoddal kapcsolatban?
Hegedűs Ferenc: Legbüszkébb az U21-es válogatottságomra vagyok, melyre azóta is nagyon szívesen emlékszem vissza.

A legnagyobb Kinizsi-élményed?
Hegedűs Ferenc: Egy ilyen közönség előtt minden egyes hazai meccs egy igazi élmény, de ha egyet kéne kiemelnem akkor az az élőképes jelenet volt, mikor a szurkolók minden egyes játékosnak a nevét táblákra írták és a beolvasásnál felemelték.Kivel, kikkel vagy a legjobb kapcsolatban a csapaton belül?
Hegedűs Ferenc: Úgy érzem egy nagyszerű közösség alakult ki a csapaton belül, így a többiek nevében is mondhatom, hogy mindenki mindenkivel jóban van. A kapusok közt is megvan az összhang, bartság alakult ki az elmúlt idény alatt.

Mit gondolsz a mögöttünk hagyott szezonról, hogyan értékeled a csapat, illetve a saját teljesítményedet?
Hegedűs Ferenc: Véleményem szerint a négy közé jutás reális cél volt, így csalódott vagyok hogy ez nem sikerült. Ezen felül a csapat az első NB1-es szezonjában remekül szerepelt és büszke vagyok, hogy a tagja lehettem. Ha a következő szezonban is így fogunk dolgozni, és ennyi energiát fektetünk bele, akkor csakis a dobogó lehet a végállomás.

Hogyan töltöd a bajnoki szünetet? Tervezet nyaralást?
Hegedűs Ferenc: Az élet nem áll meg a bajnoki szezon végeztével sem. Június végéig a munka tölti ki a napjaim nagy részét, pihenés is csak ezután várható. Remélem sikerül összehozni egy külföldi nyaralást, illetve egy-két nap horgászatra is biztosan jut majd idő.

Mit vársz az új bajnokságtól, edzésben tartod magad az új szezonig?
Hegedűs Ferenc: Az új szezonban mindenképpen első négy helyre várom a csapatot, de sok fog azon múlni, hogyan sikerül együtt tartani a keretet, illetve az újak hogyan tudnak beilleszkedni. Magam részéről futással tartom magam karban, bár azért most a pihenésé lesz a főszerep.Mi volt az első élményed a futballal, illetve a futsallal kapcsolatban?
Hegedűs Ferenc: Ez egy nehéz kérdés, hiszen 7 éves koromben kezdtem a futballt, ami már nagyon régen volt. Első futsal élményemre viszont tisztán emlékszem, mikor először álltam a kapuba a Balázs Zoli által irányított gödöllői U19-es csapatban, mindösszesen 15 évesen.

Mik az erősségeid, miben kell fejlődnöd?
Hegedűs Ferenc: Úgy gondolom az elmúlt szezonokban sokat léptem előre minden téren, most a meccsrutin hiányzik a legjobban. A kidobások és a lábbal való játék terültén szeretnék még fejlődni.

Milyen rövidebb, illetve hosszabb távú terveid vannak a sportággal kapcsolatban?
Hegedűs Ferenc: Mind a rövid, mind a hosszútávú terveim közt szerepel, hogy szeretnék stabilan játszó NB1-es kapus lenni, illetve szeretném újra, immáron a felnőtt válogatott mezét is magamra ölteni, amelyhez még azonban sokmindent le kell tennem az asztalra. A következő szezonban erre minden lehetőséget meg fogok ragadni, és játékommal elősegíteni a Kinizsi sikerét.Van valamilyen babonád, kabalád?
Hegedűs Ferenc: Nem vagyok babonás, azonban mérkőzés előtt a kapufákat meg szoktam ütögetni. Nem árt velük jóban lenni...

Mivel töltöd a szabadidődet?
Hegedűs Ferenc: Szabadidőmben szeretek a családommal, illetve a barátaimmal lenni, kikapcsolódni. A horgászat különösen ellazít és eltereli a gondolataimat.

Kedvenc ételed, italod? Milyen filmeket, zenéket kedvelsz? Olvastál könyvet az utóbbi időben?
Hegedűs Ferenc: Kedvenc étel: rántott sajt. Kedvenc ital: kóla (ha úgy adódik az sem baj ha egy kis bor is van benne :) ). Kedvenc film: Elrabolva. Kedvenc könyv: Harry Potter kötetek, illetve Frei Tamás trilógiája (A megmentő, A bankár, 2015)

Köszönjük az interjút Hege, az új szezonra szép sikereket, sok felejthetetlen pillanatot kívánunk!
Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!!!