Interjú Temővel!

Véget ért első NB I-es és harmadik NB II-es szezonunk, melyre visszatekintve úgy gondolom, semmi okunk nem lehet a panaszra, hiszen újoncként klubunk a honi első osztályú pontvadászat 5. helyét szerezte meg, míg NB II-es fiaink a Közép csoport alapszakaszát nyerték meg, míg lányaink szintén újoncként NB I-es bronzérmet szereztek. De hogyan vélekednek főszereplőink, kedvenceink eddigi Kinizsis pályafutásukról, a mögöttünk hagyott szezonról, illetve miként készülnek az új évadra? Interjú-sorozatunkban ennek járunk utána.
Sorozatunk ezen részében 88-asunkkal, Temesi Norberttel, Temővel beszélgetünk.

Hogyan kerültél a Kinizsihez?
Temesi Norbert: 2011-ben a Fradi Futsallal a már akkor is 2 profi csapat (Győr, Berettyóújfalu) mögött sikerült megszereznünk az NB1 bronzérmét, viszont úgy alakult, hogy nem tudtam vállalni a játékot tovább a Fradiban a kialakult helyzet miatt. Papának közben jött egy lehetőség, hogy egy újonnan megalakult Futsal csapatot irányíthat, és feltette nekem (és jó pár akkori csapattársamnak is) a kérdést, hogy nincs e kedvem vele tartani. Ebből már kiderül, hogy volt :).

Mire vagy a legbüszkébb eddigi pályafutásoddal kapcsolatban?
Temesi Norbert: Nehéz kérdés, volt pár momentum ami közül elég nehéz 1-et kiválasztani, kronológiailag haladva amikor bemutatkoztam az NB1-ben még a Gödöllő színeiben, majd nem sokkal később bajnok és kupagyőztes lettem a csapattal, majd bemutatkozhattam 3 meccs erejéig a Futsal BL-ben, utána leigazolt a FERENCVÁROS, ami nem kis büszkeséggel töltött el mivel ott nevelkedtem. 1 évre rá előbb az U21-es majd később a felnőtt válogatott színeiben is megmérettem magam, és sok jó meccsen léphettem pályára. Majd jött a Derby az Újpest ellen több mint ezer fanatikus előtt... ezt nem kell ragoznom. Utána a "jól megérdemelt" bronzérem, amivel egy korszak lezárult és jött egy újabb, ami hasonlóan sok élménnyel telt, többek közt az első meccs Dunakeszin annyi ember előtt, majd idény végén a még "csak" ezüst érem, a következő évben már az aranyérem, jött ugye Sito mester akitől megtudtam hogy addig amit évekig csináltam az csak elvétve tartalmazott futsal elemeket, és hát végül de nem utolsó sorban a Fradi elleni meccsek ami igazi kuriózum volt a számomra. Szóval nehezen tudnék egyet is kiválasztani így nem is tenném.

A legnagyobb Kinizsi-élményed?
Temesi Norbert: Huh, ebből is van jó pár, itt megpróbálok egyet kiemelni... Legyen mondjuk a Győr elleni kupa visszavágó tavalyról, amikor 4-4-et játszottunk a Győrrel úgy hogy végig vezettünk, sőt az utolsó másodpercben gólt is lőttünk, csak a sporik valamiért nem adták meg...Igaz hogy nem volt már valós jelentősége, de ami a mi illetve az ellenfél kispadján helyet foglaltak tekintetét látva már megérte, nem beszélve a szurkolók öröméről....Kivel, kikkel vagy a legjobb kapcsolatban a csapaton belül?
Temesi Norbert: Igazából mindenkivel megtalálom a közös hangot, így nehéz kiemelni bárkiket is, de nyilván a hosszú együtt töltött időszak miatt a sor elejére kerül Papa, Kunci, Gyuszi, Haki, Fekete Robi, de szerencsére ez egy baráti közösség is egyben szóval mindenkivel jóban vagyok.

Mit gondolsz a mögöttünk hagyott szezonról, hogyan értékeled a csapat, illetve a saját teljesítményedet?
Temesi Norbert: Ha a szezon elején kitűzött célt veszem figyelembe csapat szinten, akkor azt mondanám elértük amit kellett, de ha azt veszem, hogy az alapszakaszban 4.-ek lettünk, végül pedig (lejátszott meccs nélkül) 5.-ek, akkor már azért más a helyzet. Szerintem nem egészséges, hogy minden évben megváltoztatják a bajnokság lebonyolítási rendszerét, ebből általában nem jövünk ki jól, most is ez történt. Saját teljesítményemmel többnyire igen, de maradéktalanul nem vagyok elégedett, kisebb sérülések kísértek végig a szezonon amit nem volt idő kipihenni, lőhettem volna több gólt, szóval van hova fokozni jövőre a tempót.

Hogyan töltöd a bajnoki szünetet? Tervezet nyaralást?
Temesi Norbert: Próbálom kipihenni a sérüléseket, most már nem fáj minden reggel a térdem meg a bokám, viszont barátokkal ismerősökkel azért ha úgy van elindulok kisebb nyári bajnokságokban, tornákon. Tervezek nyaralást, ez a munkahelyemtől függ egyelőre hogy mikor tudok menni, Erdélyt csakúgy mint tavaly idén is útba ejtem, de egy hetet szeretnék Horvátországban is tölteni, valamint a Balatonon is pár napot.

Mit vársz az új bajnokságtól, edzésben tartod magad az új szezonig?
Temesi Norbert: Mint mondtam, kisebb tornákon, nyári bajnokságokban, baráti focikon részt veszek, úgyhogy azért teljesen nem álltam le.Mi volt az első élményed a futballal, illetve a futsallal kapcsolatban?
Temesi Norbert: A futballal talán egy Fradi-MTK meccs amire édesapám vitt ki még kölyök koromban, azonnal elkapott az Üllői út atmoszférája. A futsallal kapcsolatban egy Gödöllői bikák meccsre mentem le még akkortájt, amikor megkerestek hogy leigazolnának, ezért kimentem megnézni hogy pontosan milyen sportágról is van szó, addig nem találkoztam vele. :)

Mik az erősségeid, miben kell fejlődnöd?
Temesi Norbert: Erősségeim közé sorolnám a gyorsaságom, állóképességem, technikai tudásom, hátrányaim közé a testalkatomból adódó fizikai hátrányt, a taktikai felkészültséget amit Sito mester elkezdett finomhangolni, de még van hova csiszolni.

Milyen rövidebb, illetve hosszabb távú terveid vannak a sportággal kapcsolatban?
Temesi Norbert: Rövidebb távon minél több érmet szerezni a Kinizsivel, hosszabb távon talán egy futsal edzői pályát mondhatnék, de még nem érzem idejét annak annyira, viszont szerintem nem fogok tudni elszakadni egykönnyen ettől a sportágtól.Van valamilyen babonád, kabalád?
Temesi Norbert: Van több kabala zoknim, amik közül 1 párat mindig felveszek a sportszár alá, illetve van egy pár zene amit általában meghallgatok a meccsek előtt, ilyen például a Fort Minor - Remember The Name című száma.

Mivel töltöd a szabadidődet?
Temesi Norbert: Pihenek, kikapcsolódok, sorozatokat, filmeket nézek amikre a hétköznapokban nincs időm, horgászok, Fifázok szigorúan X-Box-on.

Kedvenc ételed, italod? Milyen filmeket, zenéket kedvelsz? Olvastál könyvet az utóbbi időben?
Temesi Norbert: Étel talán édesanyám Milánói Makarónija, italom Szilvás Nestea, barackos Rauch Ice Tea. Filmekben a vígjáték, akció és a horror áll a legközelebb hozzám, zenében mindenevő vagyok. Könyvre nem nagyon van időm, de olvasásra vár Sir Alex Ferguson életrajzi könyve, Zlatan Ibrahimovic könyve, illetve Guardiola könyve is.

Köszönjük az interjút Temő, az új szezonra szép sikereket, sok felejthetetlen pillanatot kívánunk!
Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!!!