Ismét a Kinizsinél Magyarország legjobb futsal edzője

Augusztustól Fehér Zsolt a Dunakeszi Kinizsi Futsal Szakmai Igazgatója

 

Tisztelt Barátaink, dunakeszi lakosok, és Kinizsi család tagjai!

A 2017/18-as bajnoki évad személyi változásokat is hoz klubunk életében, amelynek nem titkolt célja szakmai munkánk további javítása. Óriási öröm számunkra, hogy ezt a szakmai munkát az a Fehér Zsolt (Papa) irányítja, akit az elmúlt bajnoki év legjobb futsal edzőjének választottak meg Magyarországon, immár második alkalommal. Feladata lesz az edzők szakmai munkájának koordinálása, különös tekintettel az utánpótlás csapatainkra. Az UEFA Futsal B diplomával rendelkező fiatal szakember ezzel hazatér korábbi nagy sikerei színhelyére, Dunakeszire, a Radnóti Sportcsarnokba.

A sok felejthetetlen pillanatot hozó előző szezont követően a nyári szünet alatt a szakmai stábban történtek változások. Távozott kötelékünkből Simon Péter, emellett Szenyita László is „csupán” játékosként erősíti ősztől csapatunkat. Viszont ismételten sikerült olyan szakembereket Dunakeszire csábítanunk, akikre joggal nézhetnek fel növendékeink, akiktől nagyon sokat tanulhatnak majd a gyermekeink. Ezúton köszönjük Simon Péter és Szenyita László edzőként végzett munkáját, mindkettőjüknek sok sikert kívánunk szakmai munkájuk folytatásához!

Az óvodás korosztállyal továbbra is Lámpi Tibor és Szrna Katalin foglalkozik majd a következő szezonban. Az U7-es és az U9-es korosztályok tekintetében pedig tárgyalásaink célegyenesben vannak a kiszemelt szakemberekkel, és ezekben a korosztályokban is minőségi edzésekre számíthatnak majd a gyermekek.

Az U10-es és U11-es növendékeink klubunk egyik ikonjának, válogatott kiválóságának, Bita Lászlónak az edzésein gyarapíthatják majd futsal-tudásukat.

Az U12-es korosztályban Lámpi Tibor - utánpótlás részlegünk motorja - vezényel majd edzéseket, aki az elmúlt idényben országos döntőt vívott U13-as csapatával.

Az U13-as fiatalok az előttük álló feladatokra Biczi Gábor vezetésével készülhetnek, aki többszörös futsal- és strandfoci válogatott. Korábban a nőknél volt az év edzője, illetve a tavalyi szezonban felnőtt csapatunkat a Magyar Kupa Final Fourba, míg U20-as csapatunkat a bajnokság második helyéig vezette.

Az U15-ös korosztálynak új edzője lesz Kénoszt Ferenc személyében. A 93 futsal válogatottságot számláló Kénó egyik tagja annak a korosztálynak, amely az 1990-es években lerakta futsalunk alapjait Magyarországon. Korábban dolgozott a Fradi, a Bőny felnőtt csapatainál, valamint a Pénzügyőrök U15-ös csapatánál is.

Az U18-as csapatunk, amely egy új korosztály lesz a MLSZ által kiírt országos bajnokságban, az idén bajnoki rendszerben fog játszani, azaz minden hétvégén. Ez a rendszer egész embert kíván, és erre a feladatra Szente Tamást kértük fel edzőnek. Tamás 117 alkalommal játszott a magyar futsal válogatottban, sokszoros magyar bajnok, az Aramis, a Cső Montage és a Gödöllő játékosa volt.

Az NB II-es felnőtt csapatunk új edzője Kénoszt Ferenc, és hétfő este már el is kezdtük a felkészülést a 2017/2018-as bajnokságra, ami ékes bizonyítéka annak, hogy a nyári szünetet követően lassan újra pezsgő élettel telnek meg csapatunk mindennapjai. Igaz, az utánpótlás korosztályok később - várhatóan augusztus közepén kezdik meg a munkájukat - ám a színfalak mögött gőzerővel munkálkodunk azon, hogy növendékeink ismét a lehető legjobb képzést kapják az előttünk álló szezon során.

Edzőnk mindegyike rendelkezik futsal edzői képesítéssel. Nem is beszélve a sportágban eltöltött hosszú időről, tapasztalatról. Személyükben szinte már részei a magyar futsal történelmének. Igyekeztünk tehát minden korosztályban a lehető legkiválóbb szakemberekre bízni növendékeink képzését, ezzel is elősegítve minél magasabb szintű fejlődésesüket!

Az edzésidőpontok kidolgozása folyamatban van, amint tudunk érdemi információval szolgálni, jelentkezünk a részletekkel. Eredményes, fejlődéssel teli szezont kívánunk minden korosztályunknak!

Végezetül szeretném köszönetemet kifejezni Dunakeszi Város Önkormányzatának az immár évek óta tartó következetes támogatásért, amely nélkül nem juthattunk volna el idáig. Természetesen a jövőben is a legszorosabb együttműködésre törekszünk a Városi Sportegyesülettel, hogy közösen vihessük Dunakeszi jó hírét országszerte, sőt külföldön is.

 

Hajrá Dunakeszi, Hajrá Kinizsi!

Matyóka Zoltán
Ügyvezető elnök