Ismét hazai környezetben, este 20 órától Kinizsi-Tóalmás

Felnőtt csapatunk számára elérkezett a harmadik tavaszi bajnoki mérkőzés napja. Szente Tamás vezette fiaink a Regionális Futsalbajnokság Pest megyei csoportjának 18. fordulójában hazai környezetben, a Szent Istvánban fogadják 20 órás kezdéssel az SK Tóalmás csapatát. Beharangozó cikkünkben az este főszereplőivel foglalkozunk.

A Dunakeszi az elmúlt fordulóban folytatta eddigi remek 2019-es teljesítményét. Noha az első mérkőzéshez képest tompábban játszott a csapat, kedvenceink a Csakacsel elleni hazai győzelmet követően (5-2) Dabasról is el tudták hozni a három pontot (5-3), így az új évben még veretlen a társaság. A Kinizsi téli igazolásai amellett, hogy remekül beilleszkedtek fiatal csapatunkba, igen eredményesen kezdtek piros-fehérben: Szabó Bence és Oroszi László Krisztián már az első találkozóján betalált, a pároshoz pedig legutóbb két régi-új Kinizsis visszatérő, a duplázó Morvai Tamás és Krizsán György  is csatlakozott. Mellettük Velez Donát is megszerezte 2019-es első góljait, Doni két találattal növelte előnyét házi góllövőlistánkon, ahol 15 találattal áll az első helyen. Őt követi 11 találatával Verhoczki László, míg a dobogó alsó fokán a sérülése után reményeink szerint lassan visszatérő 9 gólt számláló Skulka Botond található. A csapat elmúlt fordulókban mutatott biztató és eredményes szereplésének köszönhetően 18 pontot számlál, melynek következtében a 10. helyről várhatjuk az este kezdő sípszavát, ahol célunk a további tanulás, összecsiszolódás, és az újabb bajnoki pontok itthontartása. A dabasi mérkőzésen kiállított Mladoniczki Márk egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott, így az esti találkozón ismét Ács Gábor nevével kezdődik majd csapatunk összeállítása.

Az SK Tóalmás csapata két idegenbeli találkozóval kezdte az új évet, és ugyan pontjainak számát nem sikerült gyarapítania, a második Jászberény elleni találkozón (3-8) sokáig jól tartották magukat (az első félidőben még fordítania is sikerült a csapatnak), míg a Főnix ISE-Gödöllő vendégeként csupán egy góllal maradtak alul (5-6). Az Almás eddigi mérkőzésein 17 pontot gyűjtött, ezzel a tabella 12. helyén áll a csapat. A középmezőny igen sűrű a 7. Gödöllő (22 pont) és a 12. Tóalmás (17 pont) között csupán öt pont a távolság. A csapat házi góllövőlistáját 30 találatával Nagy Roland vezeti, aki a bajnokság mesterlővészei között is előkelő, második helyen áll ezen teljesítményével. A második pozícióban két 8 gólt számláló játékos, Muraközy Marcell és Surányi Dániel található, míg a dobogósokat Kun Tamás követi 6 találatával.

Ami a párharc történelmét illeti, az SK Tóalmás csapatával ebben a szezonban mérkőztünk első alkalommal. Az első találkozó 10-5-ös hazai sikerrel zárult, azon a decemberi tóalmási estén Nagy Dániel négy, Surányi Dániel és Muraközy Marcell kettő, valamint Tóth-Zsiga Balázs és Kun Tamás góljaira Velez Donát és Verhoczki László kettő, míg Kassai Sándor egy találat képében tudott válaszolni.

Reméljük, ma este jó iramú, szép gólokkal fűszerezett, remek találkozót lát, aki esti programjául a Szent Istvánban tartandó Dunakeszi Kinizsi - SK Tóalmás futsal bajnoki találkozót választja, ahol célunk, hogy újabb három pontot szerezve növeljük eddigi pontjainknak a számát. Várunk mindenkit szeretettel 20 órára a Szent Istvánba, szurkoljunk együtt kedvenceink újabb sikeréért, segítsük közösen fiainkat az esti találkozón! Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!

Az első találkozó összefoglalója:

A bajnokság állása:
190205_DK_Toalmas_tab

Regionális Futsalbajnokság, Pest megyei csoport, 18. forduló:
DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL - SK Tóalmás
Dunakeszi, Szent István Általános Iskola
2019. február 5. (kedd), 20:00

A forduló többi találkozója:
190205_DK_Toalmas_men