Ismét pályán csapatunk, ma este Gödöllő-Kinizsi bajnoki

A pénteki tolnai találkozót követően ismét pályán csapatunk: a Regionális Futsalbajnokság Pest megyei csoportjának 20. játéknapján ma este újabb idegenbeli mérkőzés vár Szente Tamás vezette kedvenceinkre, 20:20-as kezdéssel a Főnix ISE-Gödöllő alakulatának vendégei leszünk a gödöllői Szent István Egyetem Sportcsarnokában. Beharangozó cikkünkben a találkozó résztvevőivel foglalkozunk.

A Kinizsi pénteken Tolnán három győztesen megvívott mérkőzést követően elszenvedte első vereségét 2019-ben a Tolna VFC elleni találkozón (6-1), így Szente Tamás fiai azzal a céllal vágnak neki az esti találkozónak, hogy bizonyítság, a Tolnai Vársoi Sportcsarnokban lejátszott mérkőzés csupán kisiklás volt. A Dunakeszi eddig 21 pontot szerzett a bajnokság során, így a 9. helyről várja a csapat az esti találkozót. A piros-fehéreknél biztos kihagyja a találkozót Szabó Bence, aki a pénteki találkozón két sárga lapot követően jutott a kiállítás sorsára. Házi góllövőlistánk élén továbbra is Velez Donát áll 17 találatával, őt a 11 gólos Verhoczki László követi a második helyen, míg a képzeletbeli dobogó harmadik  fokát a hosszú ideje sérüléssel bajlódó Skulka Botond foglalja el 9 találatával.

A Főnix ISE-Gödöllő csapata változatosan kezdte az évet: januárban a rajton fordulatos találkozón nem sikerült pontot szerezniük a Kincsem Lovaspark SE II. vendégeként (3-4), majd az SK Tóalmás ellen hazai környezetben tartptták otthon a bajnoki pontokat (6-5). A hónap végén pénteki ellenfelünk, a Tolna VFC csapata tartott sikeres gödöllői túrát (3-6), míg február elején a Kaposvári Rákóczi BFLA elleni változatos gödöllői találkozón osztoztak a pontokon a felek (6-6). Így a Gödöllői legények eddig 23 gyűjtött ponttal a 7. helyről várhatják az este kezdő sípszavát, vagyis a mai találkozó résztvevői között csupán két pont a különbség. A csapat házi góllövőlistáját Hulicsár Máté vezeti 28 találattal, őt 10 góljával Böndi Ádám követi, míg a dobogó alsó fokán a Jakab Máté-Lakatos Ármin duó áll 8 találatával.

Ami a párharc történelmét illeti,  a Főnix ISE-Gödöllő csapatával eddig egyszer, az őszi szezonban lejátszott találkozón mérkőztünk. A november végi Dunakeszin lejátszott találkozó vendégek 4-3-as győzelmével zárult. A gödöllői siker legfőbb letéteményesei a duplázó Zsigó Csaba, illetve az egyszer betaláló Böndi Ádám és Somogyi Szablcs voltak, míg csapatunk góljait a duplázó Velez Donát mellette Fehér Attila szerezték. Az első mérkőzés összefoglalója megtalálható cikkünk további részében. Reméljük, ma este szép gólokkal, izgalmas mérkőzéssel és Kinizsi-sikerrel tarkított összecsapást lát majd, aki esti programja helyszínéül Gödöllőt és a Szent István Egyetem Sportcsarnokát választja. A mérkőzés alakulásáról facebook oldalunkon, a mérkőzés előtti posztunk hozzászólásai között adunk tájékoztatást. Várunk mindenkit a közösségi médián keresztül 20:20-tól, szurkoljatok kedvenceinknek, hogy sikeresen bebizonyíthassák, a pénteki találkozó csupán kisiklás volt a tavasszal eddig amúgy remekül teljesítő kedvenceink életében! Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!

Az első találkozó összefoglalója:

A bajnokság állása:
190218_Godollo_DK_tab

Regionális Futsalbajnokság, Pest megyei csoport, 20. forduló:
Főnix ISE-Gödöllő - DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL
Gödöllő, Szent István Egyetemi Sportcsarnok
2019. február 18. (hétfő), 20:20

A forduló többi találkozója:
190218_Godollo_DK_men