Kiharcoltuk a három pontot, Kinizsi-Újpesti TE 6-5 (videó)

Dunakeszi futsalosai az utóbbi időkben jópár rangadót vettek sikeresen. A kemény meccsekkel teli időszakot követően a Férfi Futsal NB II Közép-Keleti csoportjának 7. fordulójában tartott Újpesti TE elleni hazai mérkőzés könnyebbnek ígérkezett, ám ahogy lenni szokott, sok esetben a kötelezőnek mondott mérkőzéseken a legnehezebb begyűjteni a három bajnoki pontot. Nem volt ez másként a péntek este lejátszott találkozón sem. Csapatunkból két meghatározó játékos, Bita László és Temesi Norbert is hiányzott, így több fiatal játékosunk is fontos tapasztalatot szerezhetett a felnőttek között. Bár akadt egy-két jó teljesítmény is, csapatunk játéka a megszokottnál haloványabb volt. Ez, valamint az újpestiek lelkes játéka pedig egy végig kiélezett mérkőzést eredményezett. A Kinizsi a gyengébb játéka ellenére becsülettel küzdött a sikerért, és végül 6-5-ös győzelemnek köszönhetően itthon tartottuk a 3 pontot. Gólszerzőink a triplázó Simon Bence, a kétszer eredményes Makk Levente és a meccset az utolsó másodpercekben eldöntő Simon Péter voltak, míg a lila-fehér találatokat a duplázó Maka Alex, és az egyszer betaláló Száraz András, Tóth Csaba és Juhász Tamás szerezték.

A mérkőzés összefoglalója:


A találkozón a hazaiak léptek fel támadólag, melynek az 1. percben gól lett a jutalma: Szlifka bal oldali oldalberúgására Simon Bence érkezett a bal kapufánál, utánpótlás-válogatottunk pedig közelről vezetést szerzett a Kinizsinek (1-0). A vendég válaszra sem kellett sokáig várni. A 6. percben Juhász iramodott meg a jobbszélen, Maka Alexhez passzolt, aki középről, 9 méterről továbbított a Kinizsi kapujának jobb alsó sarkába (1-1). Sőt, két perc elteltével vár a lila-fehéreknél volt az előny: a 8. percben Száraz szögletét követően a középen egyedül maradó Maka Alex talált ismét a hazai hálóba (1-2). A következő percek mindkét oldalon tartogattak lehetőségeket, ezeket azonban nem sikerült gólra váltani. A 12. percben egyenlített a Dunakeszi: Simon Bence 11 méterről csavart okosan az újpesti kapu bal alsó sarkába (2-2). Egyenlítésük után a hazaiak kezdték átvenni a találkozó irányítását, ám a 16. percben Száraz András szerzett labdát, majd higgadtan használta ki a kínálkozó lehetőséget, így ismét az újpesti csapat került előnybe (2-3). A hajrában egymást érték a Keszi lehetőségek, a hazaiak becsülettel támadtak az újabb egyenlítő találatért. Erőfeszítéseik a 19. percben érettek góllá: Makk Levente addig kavargatott, ameddig lövőhelyzetben nem találta magát, a kínálkozó lehetőséget pedig kihasználta 27-esünk (3-3). Az utolsó percben egy három a kettes szituációból ismét eredményesek voltak a lila-fehérek. A 20. percben Boros passzolt a jobb szélen érkező Tóth Csabához, aki a szöget zárni igyekvő Komáromi mellett elgutította a játékszert a hazai kapu jobb alsó sarkába (3-4), így meglepetésre 4-3-as vendég előnnyel álltak a felek 20 percet követően.
A második játékrészben ismét jöttek a hazaiak az újabb egyenlítés reményében, ez két perc játékot követően össze is jött a Keszinek. A 22. percben Makk Levente szerzett erőszakosan labdát a vendég térfél közepén, majd 8 méterről könyörtelenül kihasználta a kínálkozó lehetőséget (4-4). A következő percekben felváltva jöttek a helyzetek. A Keszi nem bírta magához ragadni a vezetést, a 27. percben ismét hátrányba kerültek a hazaiak: Boros passzát követően Juhász Tamás továbbította a labdát a kapura, ami a hazai védők gyűrűjében a jobb alsó sarokban kötött ki (4-5). A Dunakeszi kezdhetett ismét kapaszkodni az eredmény után. A 30. percben ismét sikerült az egyenlítés a hazai csapatnak: Szemán passzát követően Simon Bence mutatott be szép cselt, majd jobbal, 9 méterről a vendég kapu bal oldalába lőtt (5-5). A félidő második felében a Keszi és az Újpest is rohamozott az újabb vezető találatért, ám a helyzetek sorra kimaradtak. Az utolsó percekben a hazaiak vészkapus játékkal is próbálkoztak, ám ez sem vezetett eredményre. Szinte mindenki elkönyvelte már a döntetlent, amikor az utolsó másodpercekben újabb gólt szerzett a Kinizsi: Makk passzolt a bal szélen megiramodó Simon Péterhez, aki 9 méterről a kivetődő kapus alatt elgurította a játékszert, ezzel megszerezve a hazaiak számára a győztes találatot (6-5). Igaz, a mérkőzésen a vártnál nehezebben gyűjtöttük be a három pontot, de a lényeg, hogy ez sikerült, és ebből a csatából sok fiatal értékes tapasztalatokkal gazdagodott a felnőttek között.
Győzelmünkkel továbbra is a második helyen állunk, egy ponttal lemaradva az egy meccsel többet számláló Újpest FC-220 Volt csapata mögött. Ez egyben azt is jelenti, hogy vesztett pontok tekintetében továbbra is élen állunk, jobb gólkülönbségünkkel megelőzve a Kecskemét csapatát.
A következő fordulóra már pénteken sor kerül, ekkor ismét a Radnótiba várunk mindenkit, amikor 20 órától a Kastélydombi SE csapatát fogadjuk. Hétfőn pedig Vácra látogatunk, 20 órától a Váci Sportcsarnokban lát bennünket vendégül a Vác csapata. Várunk mindenkit sok szeretettel! Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!

A mérkőzés jegyzőkönyve

Tabella, góllövőlista