Kinizsi bravúr az Astra ellen! - FutsalHungary

A FutsalHungary is beszámolt női csapatunk Magyar Kupa sikeréről!
A FutsalHungary teljes cikke

Részletek a beszámolóból:
Mindkét Magyar Kupa mérkőzésen borult a papiforma, igazolva, a női szeszélyről szóló elméletet. A HTE Tolnán folytatta menetelését és jelen pillanatban az egyetlen futsalcsapatnak számít Magyarországon, aki valamennyi tétmérkőzését megnyerte ebben az idényben. A Dunakeszi Kinizsi pedig hazai pályán ikszelt az előzetesen többre taksált Astra ellen.

Dunakeszi Kinizsi - Astra kiskunfélegyházi Bulls 4-4 (3-1)
Dunakeszi, 150 néző
Játékvezető: Richter Miklós, Asszisztens: Horváth Máté, Dombai Szilveszter

Dunakeszi Kinizsi: Mátra Borbála - Szekér Anita, Bobok Csilla Mária, Szalkai Kitti, Pádár Anita
Csere: Vella Orsolya, Szabó Krisztina, Ősz Csenge , Urbán Anett, Zamira Aisah Tiara
Edző: Biczi Gábor

Astra Kiskunfélegyházi Bulls: Vincze Anikó - Megyes Ágnes, Pincze Gabriella Csilla, Zágor Bernadett, Szabó Boglárka
Csere: Dikanová Dominika, Halászi Kinga, Dombai Nagy Anett, Kovács Klaudia
Edző: Dombó János

Gólszerző: Pádár Anita (3), Szalkai Kitti illetve Szabó Boglárka, Pincze Gabriella Csilla, Dombai Nagy Anett, Halászi Kinga

A mai este rendezték a női futsal Magyar Kupa elődöntőjének első összecsapását, a Dunakeszi Kinizsi - Astra Kiskunfélegyházi Bulls mérkőzést. A szépszámú közönség igen jó, fordulatos mérkőzést láthatott. A vezetést az 5. percben Pádár Anita révén a Dunakeszi szerezte meg. A félidő közepén Szabó Boglárka góljával egyenlített a vendég Astra, ám 3 perc múlva, a 13. percben ismét jött Pádár Anita, és egy bődületes lövéssel ismét a Biczi Gábor vezette Kinizsit juttatta vezetéshez. Már szinte mindenki elkönyvelte a 2-1-es eredményt a félidőre, amikor az utolsó, 20. percben érkezett Szalkai Kitti, akinek révén 3-1-es Keszi-vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok. Ám a Dombó János vezette bajnoki címvédő és kupagyőztes nem adta fel, és a félidő derekán 5 perc alatt 3-1-ről 4-3-ra maguk javára fordították a találkozót, köszönhetően Pincze Gabriella Csilla, Dombai Nagy Anett és Halászi Kinga góljainak. A Kinizsit a három kapott gól nem törte össze, és szinte azonnal sikerült is az egyenlítés, egy zseniális szabadrúgás-kombináció után Pádár Anita talált a kapuba, megszerezve ezzel harmadik találatát, így a találkozó 34. percében 4-4-es döntetlen állt az eredményjelzőn! A hajrában mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, de a két kapus, Ősz Csenge és Vincze Anikó remekül védett, vagy ha már ők is tehetetlenek voltak, a szerencse az ő oldalukon állt, így újabb gól már nem esett. A mérkőzés krónikájához hozzá tartozik, hogy a Kinizsi másik kapusa, Mátra Borbála sérülést szenvedett, reméljük, nem komoly a baj, mielőbbi felépülést kívánunk a játékosnak!


Dunakeszin kiderült az Astrát is meg lehet szorítani, náluk is emberek játszanak, akik kifoghatnak időnként rossz napot. Ha pedig ellenfelük - jelen esetben a Dunakeszi Kinizsi 120 százalékon teljesít- akkor a verhetetlennek tartott Dombó legénység is zavarba hozható. Pontosan ez történt Dunakeszin ahol ugyan volt néhány hiányzója a kupavédőnek mégsem lehet erre ráfogni, hogy emiatt döcögött a gépezet. A Kinizsi ugyanis nem vett tudomást arról, hogy mindenki esélytelennek tartja őket és nagy elánnal küzdöttek minden labdáért, igazi csapatként funkcionáltak. Ráadásul volt egy Pádár Anitájuk, aki tarthatatlannak bizonyult és igazi vezére volt a Keszinek.

A szünetben Dombó János nyilván alapos fejmosást tarthatott az öltözőben, mert fordulást követően rendezte sorait az Astra.

Biczi Gábor (Dunakeszi Kinizsi vezetőedzője): - Úgy gondolom rendkívül izgalmas, és sportszerű mérkőzést láthatott a közönség. Bár az Astra többet birtokolta a labdát, szerintem igazságos eredmény született. A mérkőzésen megsérült játékosoknak mielőbbi gyógyulást kívánok!

Dombó János ( Astra Kiskunfélegyházi Bulls vezetőedzője): - Egy nagyon jól játszó Dunakeszi Kinizsi ellen az elmúlt egy esztendő leggyengébb produkciójával sikerült elő rukkolnunk. Őszintén gratulálok a Kinizsi mai teljesítményéhez!


Az elődöntő első felvonása tehát 4-4-es döntetlennel zárult. Köszönjük mindkét csapatnak ezt a fantasztikus futsal-estet! A visszavágóra február első hétvégéjén kerül sor Kiskunfélegyházán!

A másik elődöntőben: Tolna-Mözs - Hajdúböszörményi TE 4-6 (0-1)

Szép volt Csajok, csak a Kinizsi!