Következik a XX. Dunakanyar Rangadó, Vác-Kinizsi ma este 20 órától

A Regionális Futsalbajnokság Pest megyei csoportjának 24. játéknapja veszi kezdetét ma este. Szente Tamás vezette csapatunkra 20 órától a szezon talán legkeményebbnek ígérkező megmérettetése vár: fiaink a Váci Sportcsarnokba látogatnak, ahol 20 órától a listavezető Vác Futsal SE csapatát vendégei leszünk. A XX. Dunakanyar Rangadójára hangolódásképpen mostani beharangozó cikkünkben az esti találkozó résztvevőivel foglalkozunk.

A Kinizsi a tavaszi remek rajtot követően az elmúlt hetekben háromszor is pont nélkül zárt: előbb a Kaposvári Rákóczi BFLA vendégeként (1-4), majd odahaza a PAFC-mitre II. (0-2) és a Jászberényi SE (5-6) elleni találkozón sem sikerült a csapatnak tovább gyarapítania pontjainak a számát. A Keszi ezeken a mérkőzésein is sok helyzetet ki tudott dolgozni, azonban a befejezéseknél sok volt a pontatlanság, míg a védelmi hibáikat több esetben is góllal tudta büntetni aktuális ellenfele, így a csapat azon dolgozik, hogy ezeket a negatívumait csökkentse. Szente Tamás csapata a ma esti mérkőzést a tabella 10. helyéről várhatja, eddigi 24 szerzett pontjának köszönhetően. Jó hír a csapat háza táján, hogy Oroszi László Krisztián ismét játékra jelentkezhet, ám Morvai Tamás újfent nem lehet ott a keretben. Múltheti találatának köszönhetően Velez Donát immár 19 góljával áll a Keszi házi góllövőlistájának élén, őt az elmúlt mérkőzésen szintén eredményes Verhoczki László követi 12 találattal, míg a harmadik helyen a 9 gólnál járó Skulka Botond és Oroszi László Krisztián található.

A Vác Futsal SE csapata ott folytatta bajnoki szereplését az új esztendőben, ahol tavaly abbahagyta: Burzi Attila legénysége zsinórban hat győztes találkozóval kezdte 2019-et (Kaposvár 2-1, Kincsem II. 7-6, AC Villám 5-3, Csakacsel 11-8, Dabas 13-2, Tóalmás 7-5), majd következett egy kis megtorpanás, két hazai találkozón maradt pont nélkül a váci alakulat. A Tolna (3-7) és a Gödöllő (5-10) elleni váratlan vereségeket követően a csapat visszatért a siker útjára, az egyébként kiváló tavaszt produkáló Kaposvári Rákóczi ellen magabiztos győzelemmel (7-4) gyarapították három egységgel eddigi pontjaiknak a számát. A váci legénység eddig 48 pontot szorgoskodott össze, aminek köszönhetően a tabella élén áll a társaság, így az utolsó öt mérkőzést, és a hajrát a bajnoki cím egyik legfőbb esélyeseként várhatják. A csapat házi góllövőlistájának élén 30 góljával Hirt Gergely áll, második Krasnyánszki Martin a maga 20 találatával, míg a dobogó harmadik fokát az eddig 17 ízben eredményes Sipeki István birtokolja.

A felek párharca igazán gazdag történelemmel büszkélkedik, ennek köszönhetően a csapatok mérkőzését emlegetik a Dunakanyar Rangadójaként is. Este ez a párosítás ráadásul szép jubileumhoz is érkezik, hiszen 20. alkalommal indul majd útjára a labda futsal mérkőzésen a Vác és a Dunakeszi játékosainak részvételével. A szomszédvárak eddigi 19 mérkőzésén kilenc Dunakeszi- és hat Vác-siker mellett négy alkalommal pontosztozkodásra került sor, az összesített gólkülönbség 94-90 a Kinizsi javára. Legutóbb decemberben mérkőztek a csapatok, azon a találkozón Krasnyánszki Martin,  Sipeki István, Halász Bence és Uliha Péter góljainak köszönhetően a Vác csapata távozott 4-0-s győzelemmel Dunakesziről. Mostani cikkünk további részében annak a találkozónak az összefoglalója is megtalálható. Reméljük, a ma esti XX. Dunakanyar Rangadó remek hangulatú, izgalmas mérkőzéssel, szép találatokkal újabb emlékezetes fejezetet ír a párharc történelemkönyvébe. A 20 órakor kezdődő mérkőzés alakulásáról facebook oldalunkon, a mérkőzés előtti posztunk hozzászólásai között adunk majd tájékoztatást. Ha nem tudod a helyszínen támogatni a srácokat, várunk este a közösségi médiára, szurkoljunk fiainknak, hogy remek produkcióval zárhassák váci látogatásukat! Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!

Az első találkozó összefoglalója:

A bajnokság állása:
190318_Vac_DK_tab

Regionális Futsalbajnokság, Pest megyei csoport, 24. forduló:
VÁC FUTSAL SE - DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL
Vác, Városi Sportcsarnok
2019. március 18. (hétfő), 20:00

A forduló többi találkozója:
190318_Vac_DK_men