Kupa: Jön a Berettyó, Kinizsi-ELTE 4-1 (videó)

Pénteken ismét a Radnótiban gyűltek össze Dunakeszi futsalkedvelő szimpatizánsai. A hazai csapatra ezúttal nem bajnoki, hanem kupamérkőzés várt, a Magyar Kupa első játéknapján az ELTE BEAC csapatával találták szembe magukat Bitáék. Szoros, kiélezett első játékrészt követően a Kinizsi 4-1-es győzelemmel jutott a következő körbe. A hazai gólokat a duplázó Makk Levente, Szlifka János és Bita László szerezték, míg az ELTE becsületgólját Závodszky Ádám balszerencsés öngólja jelentette. Követkető Kupaellenfél a Berettyóújfalu...

A mérkőzés összefoglalója:


A találkozót a piros mezes Kinizsi kezdte aktívabban, aminek eredményeképpen a 4. percben a vezetést is megszerezték a hazaiak: Simon Bence remek egyéni alakítását, majd passzát követően Szlifka János talált a kapuba (1-0). A folytatásban kiegyenlített játékot láthatott a szép számú publikum, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. A hazai ígéretes akcióknál az utolsó passzokba csúszott hiba, míg az egyetemista támadásoknál Komáromi bravúrokkal óvta kapuját a góltól. A játékrészben több találat nem született, így 1-0-s hazai vezetéssel vonultak pihenőre a felek.
A második játékrészben ott folytatták a csapatok, ahol az elsőben abbahagyták: mind a két csapat előtt nyílt lehetőség a gólszerzésre, ám a kapuba nem tudtak betalálni a játékosok. A jég a 28. percben tört meg. Ekkor Závodszky szögletét Bita László vágta 11 méterről a kapuba (2-0). Kétgólos előnyébe a Dunakeszi sorra alakította ki helyzeteit, ám csak kapufáig jutott a hazai társaság. A 31. percben Simon Bence második sárga lapját követően a kiállítás sorsára jutott. A vendégek a kétperces emberelőnyükben számos lehetőséget kidolgoztak, ám a Kinizsi nagyszerűen tartotta kétgólos előnyét. A kiegészülés követően, a 34. percben azonban mégis egy gólra olvadt a hazaiak előnye: egy Komáromi-védést követően Závodszky Ádám mellel akarta hazaadni a labdát hálóőrének, ám a játékszer a hálóban kötött ki (2-1). A balszerencsés gól felpaprikázta a Keszit, egymás után érkeztek a lehetőségek. A 40. percben a nyomás góllá érett: Makk Levente kiváló egyéni alakítást követően megnyugtató találatot szerzett, bebiztosítva a hazai továbbjutást (3-1). Másodpercekkel a hármas sípszót megelőzően ismét eredményes volt 27-esünk: a vendégek vészkapus játékkal próbálkoztak, Makk Levente labdát szerzett, és higgadtan használta ki a kínálkozó lehetőséget, beállítva ezzel a végeredményt (4-1). Köszönjük szurkolóink újabb fantasztikus buzdítását, ismét kiváló hangulatot teremtettetek a csarnokba, nélkületek nem sikerült volna ilyen felejthetetlenre ez a péntek este!

Biczi Gábor tanítványai tehát háromgólos győzelemmel kezdték az idei Magyar Kupát. A második fordulóban igazi nagyágyú érkezik Dunakeszire: a továbbjutás eredményeképpen az ország egyik topcsapata, a Turzó József által irányított MVFC Berettyóújfalu csapatát fogadhatjuk majd a Radnótiban november közepén.
Ami a következő heteket illeti, a bajnokság október végén folytatódik fiaink számára. Október 24-én Kecskemétre látogatunk, ahol a ScoreGoal Kecskemét vendégei leszünk 20 órától a Messzi István Sportcsarnokban, majd még ugyanazon a héten, október 28-án, pénteken ismét a Radnótiban lépünk pályára, amikor 20 órától az Újpesti TE alakulata érkezik Dunakeszire. Sok szeretettel várunk mindenkit következő találkozóinkra is!
Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!

A mérkőzés jegyzőkönyve