Ma 20 órától Kinizsi-Csakacsel mérkőzéssel folytatjuk a bajnokságot

Az új évben első ízben lép pályára felnőtt csapatunk a Regionális Futsalbajnokság Pest megyei csoportjában. A Mogyoród csapatának kizárása miatt a Szövetség a tavaszi fordulókra új menetrendet készített, ennek köszönhetően a szezon második felében egyik fordulóban sem lesznek szabadnapos alakulatok. Az így elkészült új párosítás alapján a 16. forduló keretein belül csapatunk Szente Tamás vezetésével a Csakacsel SE alakulatát fogadja ma este 20 órás kezdéssel a Szent Istvánban. Beharangozó cikkünkben az este főszereplőivel foglalkozunk.

A Kinizsi az AC Villám elleni sikert követően (7-4) legutóbbi három mérkőzését pont nélkül zárta, igaz fiatal csapatunk tovább gyűjtögette a tapasztalatokat, és a mérkőzésein helyenként bíztatóan is játszott, ám a srácoknak a pontjaik számát nem sikerült tovább növelniük a Főnix ISE-Gödöllő (3-4), az SK Tóalmás (5-10), majd a Vác Futsal SE (0-4) elleni mérkőzésen sem. Viszont azon célkitűzésünk, hogy fiataljainknak ez az idény a tanulás és a tapasztalatok gyűjtése jegyében teljék a felnőttek között, ezzel megalapozva a későbbi sikereket, remekül működik: az őszi mérkőzések számtalan jó megoldást hoztak, emellett kiütköztek a társaság hibái, ami egy ilyen fiatal csapatnál természetes. Ezekből sokat lehet tanulni és a hibák kiküszöbölésével szépen lassan, lépésről-lépésre építkezni: a fiúk törekszenek az egyre több jó megoldásra, és az esetleges hibák javítására, csökkentésére. Ez természetesen nem valósul meg egyik pillanatról a másikra, viszont szorgalmas munkával és türelemmel a befektetett munka meg fogja hozni gyümölcsét! Szente Tamás fiai a szezon második felének 12 ponttal a tizenkettedik helyről vághatnak neki. A keret összetételében az átigazolási időszakban történt pár változás, az esti mérkőzésen a már bemutatott Morvai Tamás és Krizsán György mellett további három, a napokban részletesebben bemutatásra kerülő friss igazolásunk is pályára léphet Tánczos Tibor, Oroszi Krisztián és Szabó Bence személyében (és még mellettük is lesznek új arcok a további mérkőzéseken). Az érkezők többsége tökéletesen passzol klubunk fiatalokat támogató filozófiájába, hiszen szinte mindenki a 20-as évei elején jár. A tavasz tökéletesen alkalmas lesz arra, hogy a társaság összeérjen, és egy évvel tapasztaltabban a következő szezonnak akár vérmesebb reményekkel is nekivághasson. A sérültek listáján még mindig sokan tartózkodnak, de reményeink szerint hamarosan a maródiak is visszatérhetnek. Ami házi góllövőlistánkat illeti, Veled Donát vezet 13 góllal, második Verhoczki László, aki a szezon során 11 találatot számlál, míg a harmadik helyen Skulka Botond áll 9 egységgel. A dobogósokat 7 találattal Jónás Dominik követi, majd a négy gólnál tartó Simon Viktor-Nagy Bence kettős következik.

A Csakacsel SE személyében egy igen érdekes őszt produkáló alakulat érkezik ma este a Szent Istvánba. A csapat remekül kezdte a szezont, az első hat fordulóban megállíthatatlannak tűntek Simon Péter fiai (öt győzelem, egy döntetlen). Majd következett egy elég mély negatív, balszerencsés széria: legutóbbi hét meccséből a csapat csupán egy pontot tudott szerezni, 2019-es két mérkőzésén is két szoros vereséggel zárt a Zebegény-Garvittax (6-7), majd a PAFC-mitre II. (4-7) ellen. Így a társaság a 9. helyről, 17 ponttal várhatja az esti mérkőzés kezdő sípszavát. Az utóbbi időszak eredménysora azonban ne tévesszen meg senkit, mai ellenfelünk komoly játékerőt képvisel, az elmúlt mérkőzésein is több alkalommal volt esélye a jobb szereplésre, de néha vannak ilyen periódusok egy csapat életében. Mostani vendégeink között számos ismerős játékos húz szerelést: az elmúlt években jópár személy megfordult felnőtt vagy utánpótlás csapatainkban. A csapat házi góllövőlistáját 14 találattal Kanalas László vezeti, őt három 8 gólos játékos, Frech Attila, Makk Levente és Vadászi Edward követi, mellettük említésre méltó Gáspár Bence és Simon Bence is, akik 7 egységnél tartanak a szezonban.

A két csapat eddig egy alkalommal mérkőzött: az október végén lejátszott gödi találkozó 6-3-as Csakacsel győzelemmel ért véget. Az akkori listavezető ellen küzdelmes, jó iramú találkozót vívtunk. Reméljük, ez ma este sem lesz másképp, és a mérkőzést követően elégedettel hagyja el a Szent Istvánt, aki esti programjául a 20 órakor kezdődő Dunakeszi Kinizsi - Csakacsel bajnokit választja. Várunk minden futsal-szerelmes sok szeretettel a Szent Istvánba, kezdjük az új évet egy kiváló hangulatú, remek színvonalú összecsapással. Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!

Az első találkozó összefoglalója:

A bajnokság állása:
190122_DK_Csakacsel_tabella

Regionális Futsalbajnokság, Pest megyei csoport, 16. forduló:

DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL - CSAKACSEL SE
Szent István Általános Iskola
2019. január 22. (kedd), 20:00

A forduló többi találkozója:
190122_DK_Csakacsel_menetrend