Ma csoportbeosztás és sorsolás az MLSZ-ben! (FutsalHungary)

Szerdán sorsolás és csoportbeosztás! (A FutsalHungary cikke)

Elkészítik a női NBI és a férfi és női NBII sorsolását, illetve a magyar kupáét!

A hét elején lezárultak a nevezésekhez tartozó póthatáridők. Minden csapat beszerezte a még hiányzó dokumentumokat, legalábbis aki komolyan el szeretett volna indulni, így véglegessé vált a bajnokságok létszáma. Rengeteg új csapat van, így olyan helyek is felkerültek a honi futsal térképre, ahol eddig még nem rendetek soha mérkőzést.

A hölgyeknél az első osztály idén 8 csapatos lesz, a tavalyi tízhez képest. Az egyik nagy hiányzó a Dunakeszi lesz, akik nem csak az uraknál, de a hölgyeknél is megszűntek, így a tavalyi bronzérmes sikercsapat szétszéledt. A gyengébbik nem második vonalában 11 együttes fog küzdeni a feljutásért. Ez eggyel több a tavalyi idényhez képest. Reméljük, mind be is fejezi a sorozatot.

A férfi NBII-ben rekord nevezés érkezett. Összesen 43 együttes indulását fogadta el a versenybizottság, de a hétfői napon az egyik újonc alakulat visszalépett, így összességében 42 csapat vág neki a pontvadászatnak. Ez azt jelenti, hogy idén is három csoportban küzdenek a felek. Kelet, közép, nyugat, egyaránt 14-14 együttessel. Az, hogy melyik csapat, melyik csoportba kap besorolást, az még nem végleges. Arról a versenybizottság fog dönteni, a szerdai sorsolásig. A beosztás mellett a lebonyolítás sem dőlt még el. Ami biztos, hogy az oda-vissza vágós alapszakasz után rájátszás fog következni valamilyen formában, hogy eldöntsék az együttesek, melyik az az egy csapat, aki abszolút bajnokként feljuthat az NBI-be, és ki a második, aki osztályozót játszhat az NBI 9. helyezettjével. Mint már megírtuk, nagy küzdelem várható az egyetlen biztos feljutó helyért. A tavalyi évhez képest változás, hogy NBI-es tartalékcsapat nem vehet részt a feljutásért küzdő rájátszásban, így nem fordulhat elő, hogy egy második csapat nyeri a másodosztályt.

A bajnokságok sorsolása után, sor kerül a magyar kupára is, ahol idén először csak az NBI-es csapatoknak volt kötelező indulni, a másodosztályúaknak maguk dönthették el, hogy vállaják e a megmérettetést. Ennek ellenére sok NBII-es alakulat gondolta úgy, neki vág a sorozatnak, így várhatóak érdekes párosítások. Az első fordulót területi alapon sorsolják, hogy ne fordulhasson elő akár egy 5-600 Km-es távolságú párosítás.


15:00 óra Női futsal NB I sorsolás
15:30 óra Női futsal NB II sorsolás
16:00 óra Női Futsal Magyar Kupa sorsolás
16:15 óra Férfi futsal NB II sorsolás
17:00 óra Férfi Futsal Magyar Kupa sorsolás