Ma újra idegenben lépünk pályára, Gödöllő-Kinizsi 19:30-tól

A téli szünetet követően a héten két találkozó is szerepel felnőtt csapatunk programjában. Kénoszt Ferenc fiai hétfőn 2018 első mérkőzésén győzelemmel zártak az Újpest FC-220 Volt vendégeként. Viszont már itt is a következő feladat, ugyanis ma megkezdődik a Férfi Futsal NB II Keleti csoportjában 17. fordulója, melyben kedvenceink Gödöllőre látogatnak, ahol a Covritas Futsal Gödöllő vendégei leszünk a Szent István Egyetem Sportcsarnokában, 19:30-tól. A találkozó előtt tekintsünk vissza a két fél mérkőzéseinek eddigi párharcaira, emellett a csapatok aktuális formájával is foglalkozunk egy kicsit.

171127_KC_tippTippjáték: Klubunk médiapartnerének, a Keszi Channelnek a telefonokon elérhető applikációján keresztül tippeld meg a találkozó végeredményét! A játékban való részvételhez töltsétek le az applikációt, majd a telefonszám megadásával együtt küldjétek el tippeteket az Covritas Futsal Gödöllő - Dunakeszi Kinizsi Futsal mérkőzést illetően, a találkozó kezdetéig, vagyis 19:30-ig. A helyesen tippelők közül az első, a végeredményt eltaláló személy jutalomban részesül. A jutalom egy üveg pezsgő, melyet telefonos egyeztetést követően a Keszi-Centerben vehet majd át a szerencsés felhasználó. Töltsétek le az applikációt, tippeljétek meg a rangadó végeredményét, játékra fel!

A Kinizsi két, számára rosszul sikerült mérkőzés után visszatalált a sikeres útra: legutóbbi három mérkőzését győztesen zárta a csapat. Ennek köszönhetően továbbra is a tabella élmezőnyében tartózkodnak Bitáék, akik egy meccsel kevesebbet számlálva, a listavezetőhöz képest 5 pontos hátránnyal, a negyedik helyről várják az este kezdő sípszavát, míg a kupában a Final Fourért mérkőzhet a csapat (igaz, az oda-vissza vágós párharcban az ország egyik topcsapata, az MVFC-Berettyóújfalu lesz a Dunakeszi ellenfele).

Mai ellenfelünk kivételes futsal-múlttal rendelkezik, nem is olyan régen (még Gödöllői Bikák néven) az ország meghatározó alakulatai között tartották számon a csapatot: a gödöllőiek hajdanán kétszer lettek az ország bajnokcsapata, és az UFEA Futsal Cup legjobb 16 csapata közé is sikerült bejutniuk. A Gödöllő legutóbbi hazai fellépésén, 2017 végén pontot szerzett odahaza az Újpest ellen. Az esti mérkőzés házigazdája Kazincbarcikán kezdte az újévet, ahol vereséggel zártak Baranyai Pál tanítványai, akik legutóbbi hat mérkőzésünkön 1 pontot szereztek. Igaz, mai ellenfelünk a tabella 12. helyéről várja a találkozót, ami azt sejtetné, hogy könnyű mérkőzés elé nézünk, ettől a hozzáállástól azonban óva intünk mindenkit: a Gödöllő több ízben is csupán a mérkőzések hajrájában maradt pont, pontok nélkül, de természetesen a három pontért utaznak kedvenceink a Pest megyei városba!

A két társaság eddig három ízben találkozott egymással. Az első két találkozót a Magyar Kupában vívták a felek, melyeken a gödöllői alakulat zárt eredményesen. Bajnoki mérkőzésen eddig egy alkalommal mérte össze tudását a két Pest megyei alakulat, az őszi találkozó 6-3-as Kinizsi-sikert hozott a Radnótiban. A párharc érdekessége, hogy a felek első összecsapása egyben csapatunk első Magyar Kupa-mérkőzése volt, a 2011. október 5-én, Dunakeszin rendezett mérkőzésen az akkor NB I-es élcsapatnak számító Gödöllő (még Gödöllői Bikák néven) 9-2-vel jutott a következő körbe. A párharc összesített gólkülönbsége 18-10 a Gödöllő javára, így elmondható, hogy mai ellenfelünk azon kevesek közé tartozik, akik ellen negatív a mérlegünk. Reméljük, a 19:30-kor kezdődő összecsapáson a győzelmek számát tekintve egyenlítünk aktuális ellenfelünkkel szemben, és három ponttal térhetünk haza Erzsébet királyné városából.

A folytatásra már hazai környezetben kerül majd sor, január 26-án a Radnótiban ráadásul ismét dupla Kinizsi-péntekkel várjuk a futsal szerelmeseit: a szokásoknak megfelelően 20:00-s kezdéssel a szintén az élmezőnyhöz tartozó Csenger Futsal csapatát látja vendégül felnőtt csapatunk a 18. játéknapon, míg 18:00-tól közvetlen utánpótlásunk, az I.osztály Keleti csoportját veretlenül vezető U18-as fiatalok bajnoki találkozóját tekinthetik meg szimpatizánsaink, akik szintén a Csenger Futsal csapatát látják vendégül. Szép megoldásokban azon a találkozón sem lesz hiány, hiszen az U18-as csapatból több ígéretes tehetségünk is bemutatkozhatott már a felnőtt csapat színeiben is! Gyertek, kísérjük el kedvenceinket a ma esti idegenbeli találkozóra, majd jövő pénteken a Radnótiban buzdítsuk közösen U18-as és felnőtt csapatunkat, teljék közösen, sok kiváló futsal-mérkőzéssel a január! Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!

Összefoglaló a ma este két főszereplőjének őszi mérkőzéséről:

A bajnokság állása:
180115_UFC_DK_tabella

Férfi Futsal NB II Keleti csoport, 17. forduló:
COVRITAS FUTSAL GÖDÖLLŐ - DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL
Gödöllő, Szent István Egyetem Sportcsarnok
2018. január 19 (péntek), 19:30

A forduló többi találkozója:
180119_Felnott_beh_parositas