Magabiztos győzelem, Nagykáta-Kinizsi 0-12 (videó)

A hét első napján Nagykátán két bizonyítani vágyó csapat találkozott, hiszen az első játéknap a Nagykáta, illetve a Kinizsi számára sem alakult kedvezően, így mind a két fél bizonyítani szerette volna, hogy az első forduló eredménye csupán kisiklásnak tekinthető. A mérkőzésen fiaink 12 alkalommal találtak a hazai kapuba, míg hálóőrünk, Kovács Áron kapott gól nélkül őrizte meg csapatunk ketrecét, aminek 12-0-s siker lett az eredménye. Góljainkat a négyszer eredményes Szemán Szabolcs, három duplázónk, Bita László, Szlifka János és Závodszky Ádám, a vezetést megszerző Makk Levente, valamint a góllal debütáló Morvai Tamás szerezték.

A találkozó összefoglalója:


Ami az előzményeket illeti, Biczi Gábor két U20-as tehetségnek is bizalmat szavazott, ezt Kirzsán György és a góllal debütáló Morvai Tamás is hasznos játékkal hálálta meg.

A találkozó elején hamar előnybe került a vendég csapat: a 4. percben Bita passzából Makk Levente szerzett vezetést a Kinizsinek (0-1). Az 5. percben már kétgólos volt a Dunakeszi előnye, Szemán és Bita kényszerítőjét követően Szemán Szabolcs szerezte meg első gólját új csapatában (0-2). Újabb perc telt el, és már három volt az előny: a 6. percben ezúttal az addig előkészítőként jeleskedő Bita László talált a kapuban, kapitányunk Simon Bencéhez passzolt, majd a visszakapott játékszert a hálóba továbbította (0-3). Pár helyzetet követően a 8. percben érkezett a negyedik találatunk, Bita labdaszerzését követően Szemán Szabolcs cselezgetett, majd 6 méterről lőtt ballal küldte a labdát kapura, amely a kapufáról vágódott be (0-4). Előnyünk birtokában sem álltunk le, mentünk előre az újabb találatokért, ám ezen periódusban próbálkozásainkat nem koronázta siker, a hazaiak becsülettel állták rohamainkat. A 17. percben érkezett az újabb Kinizsi-gól: Makk kevergetett a bal oldalon, majd passzolt a jobbszélen érkező Závodszky Ádámhoz, aki 12 méterről lőtt nagy gólt a Kátai kapu jobb oldalába (0-5). A hajrához közeledve a hazaiak is veszélyeztettek, de újabb gólt ismét a Keszi szerzett: a 18. percben Balogh szögletét debütáló U20-as játékosunk, Morvai Tamás perdítette a bal alsó sarokba (0-6). Az utolsó két percben helyzetek még kialakultak a kapuk előtt, ám újabb találat nem esett, így 6-0-s vendég előnnyel ért véget az első 20 perc.

A második játékrész elején jött a hetedik Dunakeszi-találat. A 37. percben Bita László hozta magát tiszta helyzetbe, majd úgy 15 méterről lövésre szánta el magát, ami a jobb kapufáról a hálóban kötött ki (0-7). A következő percekben Kovács kapust tesztelték a hazaiak, majd a 27. percben újabb tetszetős gólt szerzett a Kinizsi: Bita készített le Závodszkynak, akinek centerezését Szemán Szabolcs váltotta gólra a hosszú kapufánál (0-8). Újra helyzetek bontakoztak ki, majd a 30. percben megszületett a kilencedik gól: Bita labdát szerzett, a passzt kapó Makk pedig az érkező Szlifka Jánoshoz továbbított, aki közelről szerezte meg az újabb Kinizs-találatot (0-9). Újabb lehetőségekkel teli időszakot követően a 35. percben érkezett a tizedik: ismét Bita-Makk-Szlifka volt a labda útja, mely után Szlifka János volt ismételten eredményes (0-10). Néhány Kinizsi-lehetőséget kővetően érkeztünk a 37. perchez, amikor megszületett a tizenegyedik gólunk: Závodszky centerezett a bal szélről, a menteni igyekvő védő pedig Szemán Szabolcsot találta el, akiről a kapuba pattant a játékszer (0-11). A 39. percben szinte lemásoltuk a félidő elején szerzett Bita-gólt: Závodszky Ádám hasonló távolságból vállalkozott lövésre, ami a jobb kapufáról került a hálóba (0-12). Az utolsó másodpercekben több találat már nem esett, így 12-gólos győzelmet ünnepelhettünk a lefújást követően.

Győzelmünknek köszönhetően 3 ponttal a tabella 4. helyén állunk jelen pillanatban. Érdekesség, hogy két játéknapot követően három csapat maradt hibátlan mérlegű a csoportban: a két mérkőzést játszó Kecskemét-Újpest FC páros, valamint a most szabadnapos Kastélydombi SE.

A következő feladat máris a nyakunkon van, holnap már a harmadik forduló veszi kezdetét a Közép-Keleti csoportban. Fiaink a már megszokott, 20 órás kezdéssel az UFC Gyömrő csapatát látják vendégül a Radnótiban. Gyertek ki holnap Ti is, segítsétek újabb győzelemhez lelkes buzdításotokkal csapatunkat, mutassuk meg ismét Dunakeszi és a Kinizsi-család erejét, összetartozását! Várunk Benneteket sok szeretettel!
Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!


A mérkőzés jegyzőkönyve

Tabella, góllövőlista