Meg van a 12. csapat - Ahogy várható volt, a Nagykáta indulhat a Vasas helyett - FutsalHungary

A FutsalHungary cikke:

Meg van a 12. csapat
Ahogy várható volt, a Nagykáta indulhat a Vasas helyett


Mint ismeretes, az MLSZ Versenybizottsága elutasította a Vasas nevezését az NBI-re, hiányzó dokumentumokra hivatkozva, ami ellen az angyalföldiek fellebbeztek. Néhány nap után a Fellebbviteli Bizottság tárgyalta az ügyet, de helyben hagyva az ítéletet, jogerősen elutasította a piros-kékek fellebbezését, így számukra csak a másodosztály küzdelmei maradnak.
Ahhoz, hogy ne a tavalyihoz hasonló "csonka" bajnokság legyen, a Versenybizottság a versenyszabályzat alapján felkérte az NBII legjobb helyén végző, de nem feljutó együttesét, ami jelen esetben a Kincsem Lovaspark. A nagykátaiak a keleti csoportban lettek másodikok, és a számok alapján "előrébb" végeztek a nyugati csoport másodikánál, a Fehérvárnál. A Káta természetesen örömmel vállalta a felkérést, akik számára nem ismeretlen az első osztály. Két évvel ezelőtt már egyszer szerepeltek az NBI-ben, hasonló körülmények közepette, de akkor nem sikerült megragadni. Tény, hogy amennyiben ezúttal szeretnének előrébb végezni, feltétlenül igazolniuk kell néhány játékost.
Első fordulóban hazai pályán fogadhatják a szintén újonc Dunakeszit

Augusztus 26, hétfő
Kincsem Lovaspark Nagykáta Futsal - Dunakeszi Kinizsi Futsal
19h30 Nagykáta, Városi Sportcsarnok

Marosi Gábor: - Szerettünk volna feljutni alanyi jogon. Az osztályozónak bizakodva vágtunk neki, és minden esélyünk meg volt a két meccs alapján, hogy kiharcoljuk a feljutást, de sajnos elmaradt a várt siker, ami leginkább annak volt köszönhető, hogy a DEAC elleni párharchoz hasonló színvonalú és iramú meccset nem nagyon játszottunk a másodosztályban. Örülünk nagyon a felkérésnek, talán csak annyi üröm van az örömben, hogy későn derült ki, így kissé késve tudjuk meg elkezdeni felkészülést, illetve a leigazolandó játékosok nagy része már elígérkezett más klubhoz, bár azért így is vannak erősítési lehetőségeink. Szerencsére a hátterünk stabil, köszönhetően a Kincsem Lovasparknak. Amennyiben az eltervezett igazolásaink összejönnek, bizakodva vághatunk neki a bajnokságnak, és reményeink szerint nem lesznek kiesési gondjaink, ami egy újonc számára talán a legfontosabb.