NB I-es hétvége: 1 győzelem, 2 vereség

Kedves Kinizsi-család!

Az elmúlt hétvégén NB I-s meccsdömpingnek lehettünk szemtanúi három mérkőzés képében, ráadásul mindhárom bajnoki találkozó rangadó volt! A sort a fiúk nyitották pénteken, akik a bajnoki címvédőt, a Rába ETO gárdáját látták vendégül a Radnótiban. Fehér Zsolt távollétében a fiúkat Biczi Gábor másodedzőnt, női csapatunk vezetőedzője irányította. A találkozót a csakfoci.hu élőben közvetítette.

Dunakeszi Kinizsi - Rába ETO Futsal Club
Dunakeszi, Radnóti Miklós Gimnázium, vezette: Kovács Gábor (1980), Viczián Mátyás, Flinta Zoltán
Dunakeszi Kinizsi: Tóth Gyula - Kun Gábor (C), Safar Iuliu Tony, Csopaki István, Temesi Norbert
Cserék: Hegedűs Ferenc - Kovács István, Varga Csaba, Monspart László, Fehér Krisztián, Horváth Szabolcs, Horváth Norbert
Vezetőedző: Biczi Gábor

Rába ETO: Matkovics Gábor - Lódi Tamás (C), Harnish Ákos, Dróth Zoltán, Calvo Rodriguez Juan Ramon (Juanra)
Cserék: Takács Zoltán Gergely - Martinez Oviedo Carlos (Carlitos), Püspök Péter, De Luis Yubero Alvaro (Alvarito), Szűcs Attila, Bognár Bálint, Peczár Csaba, Lima Bezerra Carlos (Carlinhos), Da Rocha Aguiar Fabio
Vezetőedző: David Madrid Sanchez

Gólszerző: Varga Csaba, Kun Gábor, illetve Dróth Zoltán 2, De Luis Yubero Alvaro (Alvarito) 2, Peczár Csaba, Lima Bezerra Carlos (Carlinhos), Bognár Bálint
Sárga lap: Safar Iuliu Tony, Kovács István, illetve Da Rocha Aguiar Fabio, Peczár Csaba

A találkozó első góljára a 7. percig kellett várni, ekkor a vendégek egyik válogatott játékosa, Dróth Zoltán talált Tóth Gyula kapujába. Négy perccel később Peczár Csaba megduplázta a Rába partiak előnyét. A félidő hajrájában még két találat született, a 15. percben De Luis Yubero Alvaro, alias Alvarito góljával 0-3 állt a kijelzőn, majd a félidő utolsó előtti percében Dróth Zoltán megszerezte saját maga második, csapata negyedik gólját, így a félidőben Kinizsi-ETO 0-4. Az eredmény ellenére csapatunk nem játszott alárendelt szerepet, de Matkovics Gábor eszén nem lehetett túl járni, amikor pedig mégis, a szerencse mellé szegődött.
A második félidő közepén ismét két vendég találatnak lehettünk szemtanúi, a 27. percben Lima Bezerra Carlos, vagyis Carlinhos, a 28. percben ismét De Luis Yubero Alvaro, azaz Alvarito növelte az ETO előnyét, ezzel a második félidő derekán az eredményjelző: Dunakeszi Kinizsi - Rába ETO 0-6. A 36. percben Bognár Bálint is feliratkozott a gólszerzők közé, 0-7-re módosítva az állást. A találkozó hajrájára aztán megtört a jég Kinizsi szempontból, a 38. percben Varga Csaba, míg a 39. percben Kun Gábor talált a győri csapat kapujába.


DEAC - Dunakeszi Kinizsi
A szombati napon női NB I-es csapatunk Debrecenbe látogatott, ahol a DEAC csapatával játszottak bajnoki mérkőzést Szekér Anitáék. A hajdúsági kaland végül pozitívan záródott, hiszen 2-1-es félidei DEAC vezetésről Biczi Gábor tanítványai parádés második félidei játék után 6-2-re nyertek, így a lányok bebizonyították, hogy a Miskolc elleni rangadón elszenvedett vereség csupán apró kisiklás volt! A mérkőzésről hamarosan összefoglalót is közlünk, addig is szöveges beszámoló keretein belül ismertetjük a fontosabb momentumokat!

DEAC - Dunakeszi Kinizsi 2-6 (2-1)
Debrecen, Kecskeméti János Sportcsarnok, vezette: Erdélyi Tamás, Takács István, Kovács Ádám
DEAC: Nagy Tünde - Farkas Éva, Bokor Adrienn, Oláh Anikó, Tóth Angelika
Cserék: Kósa Viktória Zuzsa (C) - Angyal Anita, Radics Ágnes Mariann, Erdős Edina, Putnóczki Petra
Vezetőedző: Czóbelné Mester Kata Olimpia

Dunakeszi Kinizsi: Ősz Csenge - Szekér Anita (C), Bobok Csilla Mária, Pádár Anita, Vella Orsolya
Cserék: Szalkai Kitti, Bánhidi Ildikó, Szabó Krisztina, Hummel-Smuczer Angéla Edina, Zamira Aisah Tiara, Papp Alexszandra
Vezetőedző: Biczi Gábor

Gólszerző: Oláh Anikó 2, illetve Pádár Anita 3, Bobok Csilla Mária, Szekér Anita, Szalkai Kitti
Sárga lap: Farkas Éva

A mérkőzésen a 3. percben zörrent először a háló, ekkor Oláh Anikó talált a Kinizsi kapujába. Négy perccel később Pádár Anita egalizálta az eredményt, így 1-1-re módosult az állás. Ezután a félidőben több tetszetős támadást is vezetett a Keszi, de ez ekkor még eredményre nem vezetett. Sőt, az első félidő utolsó percében Oláh Anikó második találatával a DEAC mehetett előnnyel a szünetre.
A második félidőben sem kellett sokat várni az első gólra, Bobok Csilla Mária a 40. másodpercben 2-2-re változtatta a találkozó állását, elindítva ezzel a második félidei Kinizsi-hengert! A 23. percben csapatkapitányunk, Szekér Anita is feliratkozott a gólszerzők táborába, ezzel a mérkőzés állása: DEAC - Kinizsi 2-3! A 33. minutumban Szalkai Kitti következett, így már kétgólos előnyre tettek szert Biczi Gábor lányai! Az újabb bekapott gól után vészkapus játékra váltott a DEAC, ám ez nem hozott számukra eredményt, sőt, a 38. percben Pádár Anita végleg eldöntötte a három pont sorsát, 5-2-re változtatva az eredményt, majd az utolsó percben egy labdaszerzést követően megszerezte saját maga harmadik, csapata hatodik találatát is, kialakítva ezzel a 6-2-es végeredményt! Csapatunk fantasztikus teljesítményt nyújtott, rászolgált a három pontra!
Győzelmével a Kinizsi továbbra is a tabella ötödik helyén áll 25 szerzett ponttal, 4 egységgel kevesebbet gyűjtve, mint a dobogó harmadik fokán található Debreceniek.


MVFC Berettyóújfalu - Dunakeszi Kinizsi
NB I-es hétvégénket a fiúk zárták, akik a Berettyóújfalu csapatához látogattak hétfőn. A Pálfi István Rendezvénycsarnokban csapatunk két alapember, Kun Gábor és Temesi Norbert nélkül próbálta felvenni a küzdelmet a hazai csapattal.

MVFC Berettyóújfalu - Dunakeszi Kinizsi 6-1 (2-0)
Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok, vezette: Kovács Gábor, Rózsa József, Zimonyi Péter, Varga László
Berettyóújfalu: Tihanyi Csaba - Rábl János, Siska Gergő, Lovas Norbert, Szabó Péter
Cserék: Mezei Dávid - Nagy Tamás, Sánta János Attila, Komáromi Péter, Nagy István, Dávid Richárd, Trencsényi János (C), Gál István
Vezetőedző: Turzó József

Dunakeszi Kinizsi: Tóth Gyula (C) - Varga Csaba, Safar Iuliu Tony, Fehér Krisztián, Horváth Norbert
Cserék: Hacker Gábor - Kovács István, Fekete Róbert, Monspart László, Horváth Szabolcs, Csopaki István
Vezetőedző: Fehér Zsolt

Gólszerző: Rábl János 2, Gál István, Dávid Richárd, Sánta János Attila, Nagy Tamás, illetve Fekete Róbert
Sárga lap: Lovas Norbert, Komáromi Péter, Dávid Richárd

Az első félidőben nagy taktikai csata dúlt, a találkozó első találatára a 14. percig várni kellett, ekkor Gál István juttatta vezetéshez a Berettyót. Két perc múlva Dávid Richárd góljával 2-0-ra elléptek a hazaiak, így a félidőre kétgólos hazai előnnyel vonultak a csapatok. A második félidő elején eldőlt a mérkőzés, Rábl János a 22. percben kétszer is a kapunkba helyezte a labdát, így az igen impozáns csarnok eredményjelzője 4-0-ás hazai vezetést mutatott. A félidő közepén, a 29. percben Sánta János Attila is feliratkozott a napi góllövőlistára, ennek köszönhetően Berettyó-Kinizsi 5-0, majd a 36. percben Nagy Tamás találatával megszeretzék a hazaiak 6. góljukat is. A mérkőzés 38. percében csapatunknak összejött a becsületgól, ekkor Fekete Róbert mattolta Tihanyi Csabát. A hátralévő időben az eredmény nem változott, így a Berettyó 6-1-gyel tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot. A két kapus, Tihanyi Csaba és Tóth Gyula is nagyszerűen teljesített, a Berettyóújfalu roppant tetszetős játékot produkált, csapatunk főként az első játékrészben azonban megnehezítette rutinos ellenfele dolgát. A két vereség ellenére csapatunk 17 forduló után az 5. helyen található 27 szerzett ponttal, 4 egységgel lemaradva a dobogós Aramistól, illetve 2 ponttal kevesebbet gyűjtve a negyedik Veszprémtől.

Így a hétvégét 1 győzelemmel és 2 vereséggel zártuk. A lányok győzelme magáért beszél, nagyszerű mérkőzésen, remek taktikai és technikai megoldásokkal megérdemelten gyűjtötték be a három bajnoki pontot, melynek köszönhetően tapadunk a DVTK csapatára. A fiúknak nagyon nehéz hétvégéje volt, hiszen az ország két legjobb csapata ellen kellett helyt állniuk, és a két vereség ellenére büszkék lehetünk a fiúkra! Csapatunk és magának a sportágnak a fejlődéséhez sok ilyen ellenfélre, sok hasonló találkozóra van szükség, hiszen ezekből a csatákból lehet igazán tanulni!

Ami a folytatást illeti, a következő hétvége 4 mérkőzést is tartogat csapatainknak. Legközelebb a most mérkőzés nélkül maradó, listavezető NB II-es férfi csapatunkkal találkozhattok, akik február 14-én, pénteken Piliscsabán lépnek pályára 19 órás kezdéssel. A mérkőzésre megfelelő számú érdeklődő esetén szurkolói buszt is indítunk, melyre a jelentkezéseket a sovari.aniko@dunakeszifutsal.hu címen várjuk.
A sort február 16-án, vasárnap a lányok folytatják, akik 19:30-tól hazai pályán fogadják a MAFC BME Docler Akadémia (Galaxis) együttesét.
Hétfőn dupla mérkőzéssel zárul majd az aktuális hétvége, NB I-es fiaink Szombathelyre látogatnak, ahol 18:15-től a Swietelsky-Haladás gárdája vár kedvenceinkre, míg NB II-es legénységünk 21 órától fogadja a sportszerű magatartásáról már többször tanuságot tevő Újpest FC csapatát a Radnótiban. Minden mérkőzésre sok szeretettel várunk mindenkit, reméljük közösen eredményes hétvégét zárhatunk majd, de ehhez az Ország Legjobb Szurkolótáborának, a Kinizsi Ultras-nak a segítségére is szükségünk van!

Hajrá Dunakeszi, CSAK A KINIZSI!!!