NB II: Déli - Kinizsi 4-3 (video)

Hétfő este újabb rangadó várt az NB II Közép csoportjában szereplő csapatunkra. A hét első napján a Soroksári Sportcsarnokba látogattunk, ahol harmadik helyezett csapatunk a negyedik 1988 Déli FC csapatának vendége volt. Az igazi hatpontos csata végül hazai győzelemmel zárult, a piros-kékek 4-3-as sikernek örülhettek. A Kinizsi góljait a duplázó Bita László és Biczi Gábor, meg a hazai találatokat a szintén kétszer eredményes Ruzicska Attila, valamint Jándék Csaba Egon és Barabás Márton szerezték. A hazai győzelemnek köszönhetően a két csapat azonos pontszámmal áll a bajnokság 3. és 4. helyén. A mérkőzés legfontosabb jeleneteit a lenti linken érhetitek el.

A találkozó összefoglalója:Biczi Gábor vezetőedző a rangadón nem számíthatott az előző fordulóban megsérült csapatkapitányunkra, Temesi Norbertre. A mérkőzés elején, a 2. percben a hazai megszerezték a vezetést. Géczki lövését Szenyita védte, a kipattanót azonban Ruzicska Attila pattanás nélkül a vendég kapuba helyezte (1-0). A piros-kékek vezetésének tudatában a Kinizsi sorra alakította ki lehetőségeit az egyenlítés érdekében, ám ez a törekvés sokáig nem vezetett eredményre. A jég a 16. percben tört meg: Somorai passzát Biczi Gábor úgy 15 méterről egyből, nagy erővel vágta a jobb felső sarokba (1-1). A folytatásban is támadásban maradt a vendégcsapat, míg a hazaiak kontrákkal próbálkoztak, ám a játékrészben több találat már nem esett, így 1-1-es állással vonultak pihenőre a csapatok.
A második félidő elején a felek felváltva alakították ki helyzeteiket, a következő találatra azonban a félidő derekáig várni kellett. A 27. percben a vendégek szereztek újabb gólt, amivel megfordították a mérkőzést. Gorjánácz szögletét követően Bita László talált a Déli kapujába (1-2). A hazaiak jöttek az egyenlítő találat reményében, míg a Kinizsi a kétgólos előny kivívása érdekében támadott. A 31. percben a hazaiak egyenlítettek. Jándék és Veres összjátékát követően Jándék Csaba Egon szerezte a hazaiak második gólját (2-2). Három perc elteltével ismét a vendégeknél volt az előny, a 34. percben Biczi felpasszolt labdáját Bita László gyönyörű mozdulattal lőtte a kapu jobb alsó sarkába (2-3). A vendégek azonban nem tudták sokáig megtartani előnyüket, a 36. percben egy szabadrúgást követően ismét döntetlen állt az eredményjelzőn. Barabás Miklós legurított szabadrúgását Ruzicska Attila helyezte a Keszi kapujában jobb alsó sarkába (3-3). Két perccel a találkozó vége előtt ismét a hazaiak kerültek előnybe: Barabás Miklós passzát Barabás Márton juttatta gyönyörű mozdulattal a vendég kapuba (4-3). A hátralévő két percben a Keszi mindent megtett az egyenlítés érdekében, vészkapus játékra váltottak a vendégek. Újabb gólt azonban már egyik fél sem tudott szeretni, így egy igen fordulatos mérkőzésen 4-3-as győzelmet aratott a Déli Futsal csapata, melynek köszönhetően a két csapat azonos pontszámmal, a tabella harmadik és negyedik helyéről várja a következő kör megmérettetéseit.
A javításra hamar érkezik az alkalom, pénteken (11.06) újabb találkozó következik, a hétvége kezdetén az Inter CDF csapata érkezik Dunakeszire. A mérkőzés 20 órakor kezdődik, melyre nagyon sok szeretettel várunk Benneteket, reméljük, a segítségetekkel ismét visszatérünk a győztesek útjára, és itthon tartjuk a 3 bajnoki pontot! Hajrá Dunakeszi, csak a Kinizsi!

A mérkőzés jegyzőkönyve:
Férfi Futsal NB II Közép csoport, 8. forduló:
1988 DÉLI FC - DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL 4-3 (1-1)
Budapest, 2015. november 2, 21:20
Vezette: Horváth Zoltán, Tolnay Annamária, Kiss Gergő

Déli: Tóth Béla - Dobos Dávid, Ruzicska Attila (C), Jándék Csaba Egon, Géczki Richárd
cserék: Barabás Márton, Barabás Miklós, Szemák Szabolcs, Veres Gergely, Fritz Erik
Asszisztens edző: Nagy Attila

Kinizsi: Szenyita László - Bita László, Szikora Levente István, Bota Márk, Somorai Attila (C)
cserék: Takács Zoltán Gergely - Biczi Gábor, Horváth Olivér Csaba, Lámpi Tibor, Szántó Péter Gábor, Rozsos József, Gémesi Áron, Szlifka János, Gorjánácz Márió
Vezetőedző: Biczi Gábor

Gólszerzők: Ruzicska Attila 2, Jándék Csaba Egon, Barabás Márton, illetve Bita László 2, Biczi Gábor
Sárga lap: Ruzicska Attila, illetve Gorjánácz Márió